Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.05.2020. u 12:30

U SDP-u ne shvaćaju da su napadi na Stožer reklama HDZ-u jer se pokazuje da, kad nastupi katastrofa, on zna voditi državu.

Priča mi poznanik zaposlen u Münchenu kako su Nijemci s kojima radi očajni. Zbog situacije s koronavirusom BMW se više orijentirao na proizvodnju respiratora pa je zavladala nestašica novih automobila proizvedenih 2020.

Kupcima se nude oni iz 2019., a Bavarci priznaju samo one “ispod čekića”! Nije anegdota nego stvarna priča. I premda i u ovoj gadnoj krizi Nijemci stoje dobro i ne brinu ih otpuštanja, jer će posao prije izgubiti milijuni stranaca, teško je povjerovati da ta nestašica BMW-a 2020. stvarno može nervirati. Za razliku od njih, Hrvatima, koji su se s prvim valom virusa obračunali i prije Nijemaca, politika sada ne dopušta malo optimizma i predaha. Zoran Milanović, koji je na Pantovčak došao prije dva i pol mjeseca, nekako s početkom pandemije, u počecima je bio dio tog jedinstvenog hrvatskog stroja suprotstavljenog pogibelji.

No nekako se, s kopnjenjem koronavirusa, prešaltao na stariji, tradicionalni hrvatski virus, dugovječniji od korone, kojega nikako da se riješimo. Riječ je o virusu koji Hrvate generacijama svađa oko daleke prošlosti, ustaša i partizana, koji jest najopasniji jer dijeli naciju već desetljećima. Nestajao je ili bio sveden na pravu mjeru dva puta, u Domovinskom ratu, kada su se potomci partizana i ustaša našli na istoj strani, boreći se za opstanak, te ove godine, kada nas je opet ujedinio zajednički neprijatelj, koronavirus. Teško je, dakle, razumjeti zašto je Milanović, nakon jako dobrog političkog starta, opet zagrebao po ovom drugom virusu, baš u vrijeme nacionalne krize produbljene potresom u Zagrebu, koji je dodatna ljudska i financijska tragedija.

Okuèani -  Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.
1/25

Odakle mu volja da u trenucima općeg nespokoja, kada se, da bismo preživjeli, moramo zadužiti za desetak milijardi eura, kada svi strahuju hoće li izgubiti dio plaće, kada stotine tisuća Hrvata još ne znaju hoće li imati bilo kakvih prihoda, on svemu tomu pretpostavi spomen-ploču i majicu HOS-a? Kako je moguće da problemi egzistencije građana i restart gospodarstva i njemu nisu prva briga? Sad se bude sjećanja kako je počeo i svoj premijerski mandat krajem 2011., ujediniteljskim i pomiriteljskim govorom u Saboru RH, ali brzo ga je zaboravio, vratio se u prošlost i naložio ukidanje pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu. Tim jeftinim političkim potezom ponovno je probudio duhove.

Ovi sadašnji potezi jako podsjećaju na to vrijeme. Uza sve to, Milanović sada omalovažava i Nacionalni krizni stožer, svodeći ga na politički, jer su članovi Stožera dio jedne, odnosno HDZ-ove političke opcije, kaže da su to “možda stručni i najstručniji ljudi, a možda i nisu”. Da su oni “voditelji nekih ustanova, no nisu vodeći eksperti”. Tako je i Milanović doveo u pitanje rad Kriznog stožera, uklopivši se u akciju njegova SDP-a, kojemu on formalno više nije član, ali čini se da dijeli mišljenje i politiku. Neki dan je jedan od lidera SDP-a Arsen Bauk čak zatražio da se Stožer ukine, što je loše odjeknulo jer se činilo da je zbog politizacije spreman žrtvovati zdravlje nacije. Hajka na čelne ljude Stožera krenula je nakon što su se probile informacije da HDZ želi što prije na parlamentarne izbore, već ovog ljeta, a ne na jesen.

Najprije je stradala dr. Markotić, društvene mreže bile su zasute njezinim klipićem u kojem lobira za izbor Kolinde Grabar-Kitarović, te se ispostavilo da je članica HDZ-a. Potom su se presice Stožera pretvorile u ispitivanje dr. Capaka pa se ispostavilo da je i on član HDZ-a, za ministra Beroša već se znalo, a zadnja je stradala dr. Grba-Bujević, koja je na rubu suza morala objašnjavati da je ponosna članica HDZ-a i da kakve to veze ima s njezinom profesionalnošću. Capak je čak morao apelirati na medije da su oni isti oni ljudi koji već dva mjeseca uspješno brode krizom i koje su i oni do jučer hvalili kao eksperte.

Zajedničkom SDP-ovom i medijskom akcijom svjedočili smo kako se histerija pretvara u prokazivanje članova HDZ-a, kao da su otkriveni članovi zabranjene sekte. Ta politikantska akcija, međutim, govori da totalitarni um i antidemokratska isključivost i dalje vladaju u vrhu SDP-a i vode ih ka krivim zaključcima. Na Krizni stožer do sada se nije gledalo kao na političko tijelo, no sada je javnost, koja jest bila opterećena aferama HDZ-ovih uhljeba i skupljača nekretnina, otkrila da u HDZ-u ima i odličnih, stručnih ljudi.

U SDP-u još ne shvaćaju da su samo izreklamirali HDZ jer se pokazalo da, kad nastupi katastrofa, on zna voditi državu. Za razliku, SDP nema rezultata pa se pred izbore vraća u sigurno utočište podjele nacije na ustaše i partizane. To, misle, uvijek pali. I time smo dobili i odgovor zašto je u 30 godina hrvatske demokracije HDZ vladao državom 22 godine, a SDP samo 8. I opet nisu na visini zadatka.

VIDEO: Milanović zbog natpisa ZDS otišao s obilježavanja Bljeska

Ključne riječi

Komentara 92

MI
mica1111
12:45 03.05.2020.

Bravo...odličan članak...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
12:51 03.05.2020.

Jasno ko dan, SDP nameće ideološke podjele jer tako mobiliziraju glasače. Sramota od ljevice u Hrvatskoj. Mi nemamo Njemačku ili Francuaku ljevicu, mi imamo mrzitelje hrvatske koji su glasali protiv osamostaljena.

KO
Korda
13:02 03.05.2020.

Ovdje bi se imalo sto napisati, ali ako malo jace zinem, i pri tom nikoga ne uvrijedim, ali nisam na liniji VL-a, dezurni agitropovac ce me poslati na (ne)zasluzeni odmor. Vjerojatno ce i sad, jer ONI su nedodirljivi. Kakav Milanovic i ekipa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije