Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.01.2018. u 08:10

Akcije nema iako bi se, slažu se pravni stručnjaci, zakon mogao donijeti i ad hoc

Ako na stranu stavimo njezine motive, iako se oni zapravo ne bi smjeli staviti na stranu, pa zaboravimo da bi se moglo raditi o unutarstranačkom prepucavanju u HDZ-u, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u novim se, oštrim porukama Vladi ponovo postavila kao svojevrsna “ombudsmanica” obespravljenih i osiromašenih građana.

Što i ne bi trebalo biti nikako drukčije jer je i po Ustavu Republike Hrvatske predsjednik Republike predstavnik svih građana, a nikako samo interesa političkih ili gospodarskih lobija iz čijeg je okrilja iznikao na društvenoj sceni. Tako se predsjednica već neko vrijeme posebno aktivno bavi s 322 tisuće ovršenih i blokiranih građana o čijem je problemu svojedobno organizirala i okrugli stol s čak 27 sudionika. Iako je takav, dotad neviđeno brojan skup, asocirao na onu Churchillovu: ako ne želiš riješiti neki problem – osnuj povjerenstvo, ne može se zanemariti da je ipak raspravu o tom gorućem problemu podigao na novu razinu – odjednom su o njemu govorili i premijer i ministar pravosuđa i suci, a ne samo blokirani i njihovi predstavnici. Predsjednica se ovršenima bavi verbalno, ali nije ni to za baciti. Pa i mi koji pišemo tekstove na tu temu zapravo se problemom bavimo na sličan način. – U dogovoru s bankama i financijskim institucijama treba pronaći rješenje za deblokadu računa građana. U sklopu tih mjera svakako treba što prije donijeti novi Ovršni zakon – poručila je predsjednica jučer ponovo ciljajući na najavu da bi novi Ovršni zakon trebao ugledati svjetlo dana tek na proljeće sljedeće godine. I premijer joj je odmah replicirao pa se, prema proljetnom scenariju, vjerojatno uskoro može očekivati i izjava ministra Bošnjakovića.

Samo akcija nema iako bi se, slažu se pravni stručnjaci, zakon mogao donijeti i ad hoc. Docirala je predsjednica Vladi i da građani moraju na svojoj koži, odnosno računima osjetiti bolje ekonomske pokazatelje. No tu je malo preoptimistična. Za konkretne efekte ipak će trebati i konkretnije reforme

Pogledajte i deložaciju u Heinzelovoj:

Komentara 4

Avatar kravata
kravata
10:06 25.01.2018.

Sigurno su bivsi bili bolji od G Grabar svirali su klavir kod stoljetni potencijalnih unistivaca svega sto je hrvatsko a i hrvata govorili po svijetu svoju memoriju svjedocili anonimno potpisivali knjige pjevali po potrebi ustaske pjesme pricali viceve o srbimaa i zidovima da bi natrpali svoj zep i trbusinu sunkom. Gdje je novac iz njihovog budeta dok su crnili svoj narod i drzavu od izraela do haga. Gdje ima takva fabrika gdje dobivas placu a radis protiv nje.

LU
lunar777
11:23 25.01.2018.

Sudac Kolakušić je lijepo objasnio što i kako treba...

Avatar dras32
dras32
08:59 25.01.2018.

Precjednica nije nikakva ombdusmanica osiromasenih vec joj se blize izbori za drugi mandat. Kad joj ga ti osiromaseni opet osiguraju onda ce ponovo utonut u zimsmi san, ljepljenje plocica i voznju kombajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije