2 8°C
Povratak na članak

Kako je Uljanik vratio Istru u Hrvatsku

Dok radnici Uljanika ulicama Zagreba pjevaju “Lijepa li si”, jasno je, Hrvatska se na doslovnoj i simboličnoj razini mora u svim pojavnim oblicima i svim razinama čvrsto i beskompromisno vratiti u Istru, kao što se mora vratiti u Slavoniju, Liku ili Dalmaciju
30. kolovoza 2018. 2734
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
16
 • Aartur:

  Ti radnici koji pjevaju Thompsona su do jučer pjevali Bandieru Rossu. Sutra će po potrebi pjevati nešto treće. Slaviti te glazbene preokrete kao neki dokaz domoljublja je vrhunac naivnosti - riječ je o uobičajenoj scenografiji za mužnju državnog proračuna. U ... prikaži još! Istru, Slavoniju, Liku i Dalmaciju se mora vratiti tržišno gospodarstvo, a ne socijalističke besmislice.

  30. 8. 2018. u 10:45
 • ddh:

  Ovaj novinar opet mulja. Stalno ponavljanje kako je Vlada kriva za privatizaciju Uljanika i 3. Maja, kako Vlada ima zapovjednu odgovornost i tko zna sto i jos. A cinjenica jest, da je Uljanik peivatizirao SDP sa Grcicem i poltronom Milanovicem, ... prikaži još! da je 3. Maj pripojen Uljaniku odnosno preuzet od Uljanika po konstrukciji Milanoviceve vlade, a posebno druga Komadine, koji sad glasno trazi, da 3. Maj izadje iz Uljanika i za to krivi naravno Vladu i Plenkovica. Cinjenica je, da je cijela uprava Uljanika birana sa "blagoslovom" IDs-a i njezinog stvarnog "Führera" Jakovcica, cinjenica je i da su tu upravu birali sindikati koji sjede i u nadzornom odboru i u upravi, taj isti Sverko koji sada od Vlade trazi, da Vlada smjeni ono sto je on kao predstavnik sindikata birao. Cinjenica jest i da se u Uljaniku kao i u 3. Maju nitko nije mogao zaposliti bez blagoslova IDS-a (Jakovcica, Flege, Miletica i ostalih u Uljaniku) ili SDP-a (Komadine i Obersnela u 3. Maju). Cinjenica je i da su Uljanik i 3. Maj dovele upravo strukture IDS-a i SDP-a, da su Jakovcic i njegova mafija stalno vikali, da njima u Istri nitko nece govoriti, kako oni trebaju raditi, a isto su za Rijeku trubili i jos uvijek trube Komadina i Obersnel, taj isti Komadina koji se je svojevremeno strahovito uzrujao, da Hrvatska neda Slovencima Savudrijsku valu, a Oberssne izjaviljivao ZDF-u (Dugi njemacku tv-program), da je za Hrvatsku Jugoslavija bila bolje nego slobodna Hrvaska. Ali ti t.zv. "novinari" nigdje to ne spominju.

  2 30. 8. 2018. u 11:17
 • pp:

  IDS mafija je kriva za ovo.

  30. 8. 2018. u 14:14
 • fiberglas:

  Znači ono ideseovo...Istra jedina uspješna, Istra jedina radi , Istra najviše uplaćuje u proračun, Istra....A koliko je novca iz proračuna progutala ta ista Istra? Da žalim škverane u Uljaniku, Maju, Trogiru? Ne pada mi na pamet. Jel imaju ruke? Jel ... prikaži još! imaju šake? Bar im štangli ne nedostaje. Operi. Ako ne znaju po kome, onda neka skapaju. A to isto vrijedi za sve koji su dovedeni do zida u ovoj suznoj dolini Hrvatskoj. I hdz i sdp im se u lice smiju. PA trpite onda, nek vas gu.e bolje niste ni zaslužili. Kad se radi o državnim satrapima i njihovim igrama s narodom i Slovenci imaju veća mud. od Hrvata.

  30. 8. 2018. u 13:23
 • damascus:

  Zaboravlja se da je Končar kriminjalac sa dosuđenom kaznom od 12 godina zatvora od koje je odležao 8, pa je i po tome bliskiji don Jakovčiću. I zato je po nalogu don Jakovčića od strane IDS- ove uprave brodogradilišta, izabran ... prikaži još! za strateškoga partnera. A izabran je zato što je to Jakovčić dobro naplatio i još naplaćuje. I za podsjetnik, Georg List je (austrijski poduzetnik) u srpnju 2014. u Dnevniku Hrvatske televizije izjavio da je tadašnji župan Ivan Jakovčić tražio mito od 500 tisuća eura kako bi se pokrenuo njegov polo-projekt podno Motovuna, nakon čega ga je Jakovčić tužio za klevetu. Naravno, sud u Puli osudio je ovoga za klevetu iako se List podvrgnuo detektoru laži, i prošao. U Puli se ništa protiv mafije IDS-a ne može, a država je paralizirana korupcijom pa to i ne čudi.

  30. 8. 2018. u 13:11
 • alf:

  Nekima ne odgovara sto je prozvao vladu. Nije on samo optuzio ovu vladu, nego sve vlade koje su bacale novac u bacvu bez dna. A vlada sama nije imala kontrolu nad tim poduzecem. Tamo su vladali drugi "drugovi" oni koji ... prikaži još! su bili zadnja generacija skole u Kumurovecu. Taj famozni IDS, onaj isti koji je izdavao svoje putovnice, oni nisu tada bili u Hrvatskoj. Sada kada je ponovno nestalo novca za place, oni se vracaju natrag u Hrvatsku, oni su isto u Hrvatskoj. Kao dokaz da su zavrsili skolu u Kumurvecu, oni rade sto je radio i njihov "voljeni Tito. Zlocinac, kada je trebao novaca onda je bio dobar sa zapadom a kada je dobio novac onda je isao kod Staljina i njegovih nasljednika. Tako je i sa Istrom i Rijekom. Oni su na vlasti i najvazniji su dok im nestane novca za place a onda traze da im sirotinja iz drugih djelova placa za njihov dobar zivot. Zasto Plenkovic nije prije odobrenja novca poslao Uskog i finacijsku inspekciju da vidi zasto nema novaca za place? Nije iz jednoga razloga, a to je, vlast mu drze HNS i Pupovac a oni su dobri prijatelji sa "drugovima u IDS, oni su veliki ljubitelji Hrvatske. Mislim da bi trebalo pozvati sve one koji su do sada odobravali novac da objasne razloge. Ovo je jako slicno onim prijasnjim privatizacijama, gdje drugovi brane i stite jedan drugoga a ti isti su u vladi. Krimanalci imaju svoju drzavu u ovom slucaju.

  30. 8. 2018. u 12:44
 • pp:

  Ljevičari su svugdje nesposobni. Svugdje. Nema zemlje gdje oni uspješno upravljaju, od Venezuele do Kalifornije. I kad preuzmu uspješnu zemlju zaseru. Tako i ovi naši. Koji su zasjeli na jedini dio Hrvatske koji nije bio pogođen ratom, pa ga iskorištavaju ... prikaži još! do maksimuma. Ali uništavaju to što su preuzeli...kao i svugdje drugdje...

  30. 8. 2018. u 14:22
 • pp:

  Istrani se trebaju prestat sramotit i trebaju skinut te mafiose s vlasti. 28 godina bez promjene vlasti u demokraciji je nevjerojatno. IDS je prava mafija, sve pore društva su korumpirali. Što nije ni čudo kad su bez prekida na vlasti. ... prikaži još! Zato postoji promjena u demokraciji pa izborom drugih poremetiš sheme lokalnim šerifima i lopovima.

  30. 8. 2018. u 14:17
 • pp:

  Pa naravno da je Istra bila najuspješnija, nisu imali rat i razaranja, najbliži su Italiji i Austriji, turizam je zbog blizine i ne razaranja prvi krenuo tamo...i šta su napravili? Šta? Istra stoji na mjestu. Biraju uvjerljivo najnesposobnije likove. Istra ... prikaži još! je trebala bit ko Slovenija do sad, a ne tavoriti na mjestu.

  30. 8. 2018. u 14:19
 • Gustirna:

  Po svemu sudeci ni sada jugo droh nece dejstvovati protiv svojih drugova iz ids-sdp koji su unistiki muljanik i 3maj...jer vidi cuda, drug puhovski heroj udbaskih medija, trazi da dorh udje u brodogradikista, a udbaski mediji ga ne intervjuiraju..,

  30. 8. 2018. u 18:03
 • AnteA:

  Grad Zagreb, i Istarska i Primorsko goranska županija su jedine županije koje više doprinose u državni proračun nego šta troše, sve ostale županije su u minusu to jest više troše nego što doprinose. Toliko je Istarska županija dio Hrvatske. Al ... prikaži još! vidi slučaja tko tu vlada i puni proračun, “antihrvatski” ljevičari, dok ga Hrvatski desničarski “domoljubi” u drugim županijama prazne.

  01. 9. 2018. u 13:53
 • Avatar Hrvatski Vitez
  Hrvatski Vitez:

  Kako je Uljanik vratio Istru u Hrvatsku i kako je pravi hrvat i idol hrvatske nacije Dr. Ivo Sanader metnul hrvatsku svetinju Inu u Mađarsku.

  30. 8. 2018. u 11:01
 • Avatar Ivan Ivic
  Ivan Ivic:

  Samo teška budaletina može pisati ovako glupe tekstove.

  1 30. 8. 2018. u 11:02
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.