Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.06.2019. u 16:01

Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Njemu je slomljen nos, a ozljede su pretrpjeli i ostali

Na trenutak se činilo da će brutalni napad na srpske sportaše na splitskoj rivi početkom veljače, kada su mladi vaterpolisti Crvene zvezde žive glave pred hordom nasilnika spašavali skokom u ledeno more, ostati tek ružan, ali izolirani slučaj. No, ljudsku glupost, pokazalo se opet, nikada ne treba podcijeniti pa sramotne i uznemirujuće vijesti ponovno stižu samo nekoliko mjeseci kasnije, ovoga puta iz Supetra na Braču.

Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Njemu je slomljen nos, a ozljede su pretrpjeli i ostali. Ispada da su ovi mladi ljudi počinili grešku prolazeći ispred prostorije bračke Torcide, pritom govoreći ekavicom, ali i još veću, umalo kobnu grešku: što su vjerovali da je u Hrvatskoj 2019., tri desetljeća nakon Domovinskog rata, takvo što i dopušteno. Napala ih je dvostruko brojnija skupina od 15-ak huligana. Djeca koja se nisu ni rodila dok je trajao rat napala su djecu koja se nisu ni rodila dok je trajao rat.

Ovaj mučni slučaj s Brača, igrom slučaja, poklopio se s jučerašnjom viješću da je Radoje Petković, potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, građevinski poduzetnik i dugogodišnji član SDSS-a, podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu.

Nakon niza napada na državljane Srbije, ali i hrvatske građane srpske nacionalnosti, račun za to što će srpski turisti zaobilaziti Jadran ovo ljeto, kao i račun za cijeli niz osuda koje će, s pravom, zbog slučaja Supetar stići iz Srbije, ne treba isporučiti gomili razbješnjelih, frustriranih kukavica iz Torcide.

Taj račun treba ispostaviti kako svim neodgovornim politikama koje već desetljećima podgrijavaju međunacionalne sukobe, tako i onima koji danas obnašaju najviše dužnosti u hrvatskoj vlasti, kao i zastupnicima onih stranaka koje svoje političke platforme grade na negaciji svega što nije “hrvatsko”. Premda to naše manjine jesu. U konačnici, sa Supetra je stigao i konačni odgovor na pitanje koje je Milorad Pupovac potegnuo u posljednjoj kampanji: kako je 2019. godine biti Srbin u Hrvatskoj? Nažalost, opasno po život.

Ključne riječi

Komentara 160

PR
Princeza
17:32 11.06.2019.

Najteze je biti Hrvat u Hrvatskoj i Hrvat u Srbiji. Otidji Renatice pa se uvjeri.

DI
dirižabl
17:36 11.06.2019.

Ovako su glumili ugroženost i 90

Avatar Eddie
Eddie
18:37 11.06.2019.

Ok, osudjujem napad, ali zašto ovako intenzivno ne pišete o cetnicima koji setaju po Vukovaru, u kojem su 1991. klali, strijeljali, sadistički se izivljavali i silovali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije