Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.11.2016. u 07:01

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se novoj situaciji prilagoditi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja se ponosno slikala s državnom tajnicom Hillary Clinton za jednog svog posjeta Americi

Smrt političke korektnosti! To je jedna od najznačajnijih poruka koje su poslali američki birači političkom establišmentu. Bolje i sirovi Donald Trump koji pokušava govoriti istinu, nego prijetvorna i korumpirana Hillary Clinton koja je cijelu naciju podredila svojim nezajažljivim političkim ambicijama. Američku poruku treba s posebnom pozornošću čitati hrvatske politička, društvena i medijska elita koja je prepuna clintonoljubaca, što je samo malo ljepši naziv za mediokritete.

Ako hrvatska elita želi zadržati i ono malo vjerodostojnosti i ugleda koje još ima među narodom, onda će svoj sterilni politički jezik morati malo zasoliti ponekim sočnim trumpizmom, dakle jasnim stavom o nekim škakljivim društvenim i političkim pitanjima. (Da me ne bi krivo shvatili društveni higijeničari, ovdje želim jasno reći da nikako ne zagovaram one trumpizme koji na bilo koji način vrijeđaju ljude po nacionalnoj, vjerskoj, spolnoj ili nekoj drugoj sličnoj osnovi).

Nadam se da će pobjeda Trumpa malo posramiti hrvatske političare s takozvane desne i konzervativne scene, a takvih nije malo, koji su se tako besramno dodvoravali Hillary Clinton samo zato što su bili uvjereni da će ona postati predsjednica. Bez ikakvih problema bili su se spremni odreći svojih stavova i uvjerenja od “stoljeća sedmog” jer im je bilo samo važno to da ostanu na liniji “buduće vladarice”. Ne treba se brinuti previše za naše clintonoljupce jer su oni svjetski prvaci u prešaltavanju pa će, kada se malo smire strasti, postati najveći zagovornici nove politike Donalda Trumpa.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se novoj situaciji prilagoditi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja se ponosno slikala s državnom tajnicom Hillary Clinton za jednog svog posjeta Americi. Uopće ne sumnjam da će se HDZ sada odjednom sjetiti da je konzervativan te da je u Americi zapravo pobijedila njihova sestrinska stranka s kojom imaju fantastične odnose. Otkrit će i “susjeda i prijatelja” Viktora Orbana koji više neće biti simbol nazadnjaštva i mračnjaštva. Mediji neće više pisati o čudaku iz New Yorka koji se bogatio na izborim za Miss svijeta, nego o državniku novog kova. Hrvatska politička elita mora se konačno uhvatiti u koštac s pravim problemima jer će u suprotnom doživjeti fijasko na nekim sljedećim izborima. Svi se čude popularnosti Ivana Pernara kao da ne znaju da je on progovorio o pitanjima koja su četvrt stoljeća bila zabranjena u Saboru. Građani ne podržavaju sveprisutnog Pernara zato što se slažu s njegovim stavovima, nego zato što je škakljive teme stavio na dnevni red. To samo govori o tome koliko je naš politički sustav bio pod kontrolom koja nije dopuštala normalnu raspravu. Sada će biti lakše i u Hrvatskoj zato što su led probili Amerikanci. Nadam se da dojučerašnji clintonljupci zadržati malo ponosa pa neće ni pokušavati istim žarom štititi lik i djelo svog novog idola.

>> Šok u Harlemu – Hrvatska ima predsjednicu? Nemojte zezati. Je li crna?

Komentara 5

Avatar abakus
abakus
07:59 10.11.2016.

Pobjeda Trumpa može smetati (i jako smeta) samo ljudima "lijevo-liberalne" orijentacije, a ne onima zaista desne, konzervativne orijentacije koji je od početka priželjkuju i kojoj joj se sada i te kako vesele. Problem je što je naša HDZ-ovska i crkvena elita sve samo ne zaista desna i konzervativna: To su sve redom "ljevičari" i "liberali", koji samo glume domoljublje radi glasova desnih birača koje u Hrvatskoj inače nitko ne zastupa. Zato su bili uz Clinton. I zato, jer je o glumcima premazanim svim mastima riječ, beskrupuloznim osobama koje bi i vlastitu majku prodale za malo vlasti, neće imati nikakvog problema da odu sada na brzo poklonstvo Trumpu. I pardon što nisam bio politički korektan i ovo uvijenije rekao... No to je ono što mislim - na znanje i ravnanje svim našim lažnim desničarima koji su "protiv pobačaja ali ga ne bi zabranili". Fuj!

DU
Deleted user
08:13 10.11.2016.

Komenta je podosta nategnut, osobiti oko slikanja, ulizivanja...Zaboravlja se da su Cinton-ovi bili određeni faktor za vrijem Domovinskog rata, predsjednica je imala određena poznanstva i "link" za Clinton-icu, ali ne i za Trumpa. Sve će doći na svoje. Gorka realnost,, gubitak snage i moći amerike i prosječnog amerikanca su dali glas Trumpu! Pa i mi u Hrvatskoj od te tzv. političke korektnosti odista nemamo ništa (pitanje Hrvata u BiH, naši odnosi sa susjedima, ratna reparacija, tzv. ostratna abolicija svih u Hrvatskoj i optužnice na sve strane u BiH i Srbiji - pa tko je tu lud?! Tu se otvara mogućnost suradnje s Trumpom!

PI
pipnicar
07:49 10.11.2016.

Curicu, Kolinda se nije slikala s trumpom jer nije s njim imala poznanstvo kao s hillary. I da je htjela nije se mogla s njim slikati ali po tebi ispadne da se nije smjela slikati s hillary. Bravo Curicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije