Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
76 4°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • franjo:

    Francuska je bila pa izišla pa opet došla u NATO i valjda opet hoće izići. Ni sami ne znaju što hoće . Ta velika nacija . Umislili se sami . Ne treba žaliti ni za njima i Turcima.

  • prajdali100:

    Ivankoviću! Gdje je u vašim komparacijama Velika Britanija !? Čovječe to je nuklearna sila koja ima SVE.Od novih ultra modernih nosača zrakoplova pa do strateških nuklearnih projektila na kopnu,podmornicama i na zrakoplovima.I sad je Turska vojno jača od VB.? Malo morgen.

  • mikrogrizzly:

    Ne bih o NATO - samo o spomenutim članicama. Naime, Turska je i prije bila "nestašna" članica koja je već par puta skoro zaratila s Grčkom, nota bene također članicom NATO pakta, najviše oko spornog otočja. Konkretno, kad bi naišli ... prikaži još! na helikoptere susjedne države, onda bi lovci stvarali kružne vrtloge, leteći oko eskadrile helikoptera, da im smanje stabilnost u letu i još niz sličnih incidenata i povreda, što mora što zračnog prostora. Ukratko, oni oduvijek pretpostave lokalne prgavosti članstvu - ali su toliko bitni, na toj isturenoj poziciji prema exSSSR prostoru plus morski tjesnaci koje kontroliraju, da nitko nije imao snage ni opomenuti ih, a kamoli šibom preko koljena. Drugo, FR je oduvijek bila pro forma članica - nije tu nikad bilo istinske predanosti tuđim zapovjednim strukturama, osobito SAD. znači FR ima svoje solo interese u NATO i postaje team player samo kad je u pitanju ruski medvjed - jer znaju da je tu pametno biti pod kišobranom NATO. Zaključno, stanje više manje redovno... Erdogan pak prvo sruši ruskog lovca, onda bi kupio ne samo S400 nego i eskadrilu ruskih lovaca, e to je bizarno.

Još iz rubrike Premium

Rijeka: Početak cijepljenja građana u Primorsko-goranskoj županiji
155
Davor Ivanković

Nakon prijevare stoljeća s cjepivom za EU, trebamo li sami tražiti alternativu?

Mislav Šimatović

Smjena generacija u HUP-u: Umjesto mirne tranzicije, poslodavci odabrali rat

Obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica u Islamu Latinskom
Petra Maretić Žonja

Za zakonsku zabranu ZDS-a treba imati i malo hrabrosti

168