Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2016. u 19:05

Svećenik Prcela dobro je uočio delikatnost predsjedničine pozicije podređene Americi.

Subota 7. svibnja

Licemjerna Europa štiti jugototalitarizam

Kao i uvijek govornici su se na prosvjedu Kruga za trg protiv naziva Trg maršala Tita pozivali među ostalim i na Rezoluciju Vijeća Europe o osudi svih totalitarizama. Ali nije bilo nikoga iz tijela EU, čak ni hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. U Europi neće biti ni bilo kakvih odjeka prosvjeda, kao što u njoj nikad nije problematiziran naziv toga trga niti drugi nazivi, skupovi, manifestacije, tekstovi... u kojima se veliča Titov komunizam. Naravno, u EU se reagira i na mnogo benignije, gdješto i podmetnute znakove i pojave “fašizacije” hrvatskog društva ili na “ugrožavanje” slobode medija čim se tko zamjeri kakvom ljevičaru, a svi hrvatski ljevičari bez iznimke su baštinici istog onog totalitarizma koji je osudilo Vijeće Europe! Tako EU formalno osuđuje jugoslavenski totalitarizam, a stvarno ga štiti štiteći njegove nasljednike. Stara licemjerna Europa jednako je pokvarena i u drugim relacijama – kad tetoši siromašne države članice EU ili kandidatkinje za Uniju, a stvarno ih pljačka, kad daje sitniš za humanitarnu pomoć Africi iz koje godišnje ubere stotine milijardi eura profita, kad se iz njezinih najmoćnijih zemalja – Francuske, Britanije, Njemačke... – upire prstom u antisemitizam, fašizam ili ultradesnicu u drugim zemljama dok tih pojava ima najviše baš u njima. Stoga, kad se Krug za Trg poziva na EU, kao da se poziva na – Beograd.

Nedjelja 8. svibnja

Ne dam da mi ručak kvari KOS-ov kazališni redatelj

Pitaju me jesam li gledao “nekakvog Kurspahića kod Stankovića” u “Nedjeljom u dva” na HTV-u. Odgovor bi mogao biti – nisam, zašto bih dopustio da mi nedjeljni ručak poslije svete mise pokvare jedan obožavatelj četnika i jedan KOS-ov kazališni redatelj! Naime, Stanković je u goste dovodio svoje miljenike poput Aleksandra Tijanića koji se, kako je govorila srpska oporba, valjao u “krvavom blatu” Miloševićeve Srbije. A i prema Srbima iznimno tolerantni hrvatski novinar Davor Butković pisao je o njemu kao o Miloševićevu ministru informiranja koji se “nikad neće moći riješiti te blamaže” koja “možda graniči i s ozbiljnom kaznenom odgovornošću”. Usput, Tijanić je kao direktor Televizije Srbije naručio seriju “Ravna gora” koja slavi četničke koljače. Ali ako mu ništa od toga ne može oprostiti slobodarska Srbija, iskupio ga je HTV-ov urednik i voditelj Stanković, koji sada dovodi u goste redatelja Kurspahića koji je u predstavi “Pad” u ZKM-u u Zagrebu jednostavno prepisao montirane transkripte zloglasnog KOS-a o padu Vukovara, opovrgnute i na Sudu u Haagu. Predstava je iznimno skupa, ali je imala samo nekoliko desetaka gledatelja, no i velik odjek u javnosti kao protuhrvatska provokacija. Plaćaju je, naravno, hrvatski porezni obveznici.

Ponedjeljak 9. svibnja

Nastavlja se “križni put” Milanovićevih protivnika

Odjekuje smaknuće šefa splitskog SDP-a i gradonačelnika Ive Baldasara, a navodno će biti uklonjen i Davor Bernardić u Zagrebu, zacijelo i još neki. Tako se nastavlja “križni put” Milanovićevih protivnika u toj stranci, a likvidacije okrutne kao i kod njegovih partizanskih i komunističkih prethodnika poprimaju već masovne razmjere. Spomenimo samo neke žrtve: Željka Antunović, Davorko Vidović, Mato Arlović, Antun Vujić, Slavko Linić... A najgore je prošao zagrebački gradonačelnik, negdašnja ikona SDP-a, pa pročitajmo što je pisao uvaženi ljevičarski novinar Vojislav Mazzocco: “Istragu i hapšenje Milana Bandića odradila je policija po nalogu premijera Milanovića i ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića”. Baldasaru, moli Boga da se osvetnik Milanović i svastičar Ostojić ne vrate na vlast.

Utorak 10. svibnja

Nisu Hrvati bombardirali Hirošimu i Dresden

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na početku mandata uklanja Titovo poprsje iz Ureda predsjednika. Nedavno žestoko osuđuje NDH i ustaše. Na misi u Splitu prenošenoj na HRT-u svećenik Luka Prcela kaže da joj ne može oprostiti što je NDH proglasila zločinačkom, a potom čitamo kako mu predsjednica uzvraća da ona njemu oprašta. No čitamo također kako je predsjednica istodobno na antifašističku akademiju na kojoj se obilježavaju obljetnice pobjede nad fašizmom i oslobođenja Zagreba, i na kojoj se slavio i veličao diktator i zločinac Tito, poslala svoga izaslanika Milana Bandića. Očito, predsjednica je neprincipijelna i nema ujednačen, pravedan odnos prema svim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Ako se pak s Prcelom u svemu i ne slažemo, moramo se s njim složiti kad kaže – ako je to morala reći pred Amerikancima zašto nije rekla – pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki, niti smo bombardirali Dresden i Hamburg. Svećenik je dobro uočio delikatnost predsjedničine pozicije, a u svakoj delikatnosti političara netko strada. Na kraju, Orepićev MUP pokreće istragu protiv svećenika, no to što se isti dan slavio i veličao Tito – nikome ništa. Jer, Orepić je kadar iz zločinačke Titove JNA.

Srijeda 11. svibnja

Tko će HNB podvrgnuti hrvatskim interesima?

Na vijest da bi Sabor, na inicijativu Gorana Marića iz HDZ-a i Ivana Lovrinovića iz Mosta, mogao donijeti izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, predsjedniku hrvatskog parlamenta Reineru stiglo je pismo Europske centralne banke u kojem se upozorava da se “sve izmjene vezane uz HNB moraju uskladiti s ECB-om”. Budući da je posrijedi središnja banka, dakle, novac, što bi bio interes ECB-a? Što drugo nego zaštita novca stranih banaka u Hrvatskoj koje uz pomoć HNB-a pljačkaju hrvatske građane i gospodarstvo i u vrijeme najveće ekonomske krize iz naše zemlje iznose milijarde eura profita a javnosti se prodaje utjeha kako “Hrvatska ima stabilan financijski sustav”. Unatoč silnim prijetnjama iz EU, Viktor Orban je središnju mađarsku banku podvrgnuo nacionalnim interesima, što je bilo presudno za preporod gospodarstva i povratak financijske suverenosti. Hoće li se to dogoditi u Hrvatskoj? Ovisi o političkim muževima, o tome imaju li ili nemaju muda.

Četvrtak 12. svibnja

Zašto je prostitucija nepodnošljivija od ovrhe

U Zagrebu se protekle godine u usporedbi s prethodnom broj otkrivenih slučajeva prostitucije povećao 100 posto, a čak 34 posto povećao se i broj silovanja. Gotovo sve te i druge nevolje što proistječu iz sadašnjeg stanja mogle bi se ukloniti ili ublažiti jednim jedinim potezom – legalizacijom prostitucije. Za to se zauzimam premda sam konzervativac i kršćanin, no ne bi li bilo kršćanskije smanjiti broj kazni, možda i silovanja, povećati higijenu, rasteretiti policiju, ubrati koju kunu poreza i usmjeriti je prema nekoj korisnoj društvenoj svrsi. Ako su Crkva i moralisti protiv ozakonjenja prostitucije, treba ih upitati kako to da podnose tolike zakone po kojima se pljačkaju građani, po kojima primaju minimalac, po kojima se u ovrhama izbacuju na ulicu, po kojima legalno postoje bezbrojne nepravde, a sve to čine elite koje imaju i elitna mjesta ispred oltara, elitne povlastice prilikom vjenčanja, krštenja, krizme djece pa i na – sprovodima.

Petak 13. svibnja

Grbine, a što je s kreditom Milanovićevu bratu?

SDP traži ostavku Tomislava Karamarka, a priliku je osobito iskoristio Peđa Grbin koji je u Saboru među ostalim rekao kako je “potpuno svejedno je li na čelu HDZ-a Ivo Sanader ili Tomislav Karamarko”. Dok je SDP bio na vlasti, imao je Grbin puno prilika isto reći o Zoranu Milanoviću – i kad se doznalo da je Milanovićev brat uzeo golemi kredit u Ljubljanskoj banci s kojom je Hrvatska bila u sporu zbog otete devizne štednje hrvatskih građana, i kad se doznalo kako je Milanović pritiskao ministricu Holy da njegovu bratu omogući kriminalne poslove, i kad se doznalo da mu je isti taj brat ucjenjivao i prijetio po ministarstvima, i kad je Milanovićevu suprugu Željko Jovanović uključio u skupinu za građanski odgoj u školama premda nije imala baš nikakva pedagoškog iskustva pa je valjala bedastoće, i kad je prvi Milanovićev rođak Boško Poljak pošto je 23 godine bio umirovljeni oficir JNA izabran za jednog od direktora u NP Krka... Ali je šutio, što je malo neobično jer je gromoglasno znao otvarati usta i u ranu zoru pijan se sramoteći po istarskim kafićima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije