Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.09.2019. u 12:30

Oni koji misle da se lupanjem šakom o stol u Bruxellesu i napadanjem tzv. eurobirokracije može učiniti dobro svojoj državi, grdno se varaju.

Britanski premijer Boris Johnson treba do kraja rujna predati pismeni prijedlog za Brexit, izlazak Velike Britanije iz Europske unije, kazao je finski premijer Antti Rinne, čelnik zemlje koja u ovom semestru predsjeda Europskom unijom.

Finci su taj “ultimatum” Johnsonu dogovorili s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Usput, 1. siječnja počinje semestar u kojem će Hrvatska predsjedati Unijom i zasigurno imati mnogo vrućih tema na stolu. S kojom će jakom europskom državom Hrvatska dogovarati svoje poteze kao predsjedateljica EU? S Njemačkom oslabljene kancelarke Angele Merkel?

U svakom slučaju, otvara se novo poglavlje u EU. To se vidjelo i na sastanku Macrona i talijanskog premijera Giuseppea Contea u Rimu. Od kada je iz talijanske vlade izbačen suverenist i populist Matteo Salvini, čelnik Lige i donedavni ministar unutarnjih poslova koji je na pitanju izbjeglica bio u stalnoj predizbornoj kampanji, Italiju ponovno vide kao proeuropsku državu. Oni koji misle da se lupanjem šakom o stol u Bruxellesu i napadanjem tzv. eurobirokracije može učiniti dobro svojoj državi, grdno se varaju. Samo se pregovorima može nešto izmijeniti, a nikako silom.

Foto: REUTERS

Iz Downing Streeta odgovaraju da će predstaviti prijedloge za Brexit u oportunom trenutku, a Johnson nastavlja govoriti kako će se rješenje pronaći do 17. listopada za izlazak Velike Britanije iz EU 31. listopada. Johnson stalno govori da pregovori s Bruxellesom napreduju, a iz sjedišta EU odgovaraju da dosad nije ništa predložio. Čini se da Johnson i kao premijer radi ono što je radio kao novinar i dopisnik iz Bruxellesa, odnosno ne govori istinu. Uspoređuje se s nevjerojatnim Hulkom.

“Što se više naljuti, to postaje jači”, objašnjava Johnson, ali zaboravlja da Hulk dobivanjem snage gubi razum. Hulk je blesav! Hoće li se još jedan Hulk (nakon Salvinija) smiriti i prestati lupati po stolu u Bruxellesu, jer će inače jednostavno biti maknut s položaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije