Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
183 6°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • senkop:

    Hrstiću, jesi li znao da je na širem području na kojem su stradali dragovoljci HOS-a kojima je podignuto spomen obilježje koje je sada nekima sporno, s druge strane u sastavu SAO krajine djelovala 28. PARTIZANSKA divizija? Kad smo već kod ... prikaži još! konteksta i simbolike.

  • vladimir964:

    A zašto uopće i nazivati ulice i trgove po političarima? Zar umjetnici i znanstvenici nisu više zadužili - i to dugoročno - svoju državu? A kada već želimo po nekomu velikanu političaru nazvati javne površine, trebalo bi povući vremensku granicu ... prikaži još! od recimo 120 godina. Za toliko godina umrijet će i njegove pristaše i protivnici (pa i njihova djeca) te će se jasno vidjeti tko je doista vrijedan da se nazove ulica po njemu. Što se tiče pak Zrinskog. Autor je očito pod utjecajem historiografije čije vrijeme je isteklo. On je unatoč svomu podrijetlu zapravo imao ne dvojni, nego čak trojni identitet (hrvatsko-ugarsko-austrijski). Ličnosti do 19. stoljeća valja gledati u kontekstu onoga doba, kada su živjeli, i kada je takav način življenja i razmišljanja bio apsolutno normalan. Sve to ne umanjuje njegovo junaštvo.

  • Mimizo:

    da nije bilo srpsko četničke JNA agresije ne bi bilo ni hos a niti bi poginuli u jasenovcu bojovnici hos a zato oni kojima smeta ta ploća bolje da se ne javljaju

Još iz rubrike Premium

Ukrajinske obrambene snage
James B. Foley

Neizvjesnost je ključna riječ – od utrke s koronom do kriznih žarišta u svijetu

Jelena Pavičić Vukičević
Dijana Jurasić

Političarka s koronavirozom zna kad da djeca idu u škole!

5
Centar Sarajeva ukrašen povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Milan Ivkošić

U Bosni i Hercegovini “doviđenja” sve više znači “zbogom”

30