Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.11.2015. u 13:40

Sada Paravinja traži i da ga puste iz pritvora.

Dragan Paravinja, optužen za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, osokoljen „danima otvorenih vrata“ u Remetincu, pobunio se protiv sudske odluke prema kojoj mu istražni zatvor može trajati do studenoga 2016. Zašto bi on jedini čamio u pritvoru i čekao da institucije odrade svoj posao? Paravinja je već blagoslovljen od Vrhovnog suda koji je ukinuo ranije presude od 40 godina zatvora za ubojstvo i silovanje te vratio predmet na „popravni ispit“.

Sada Paravinja traži i da ga puste iz pritvora. U novoj žalbi Vrhovnom sudu, koju je napisao osobno jer je otkazao punomoć braniteljici, Paravinja piše da ne priznaje hrvatski sud i traži zaštitu pred europskim institucijama. Kakva promašena strategija obrane! Pa upravo u labirintima hrvatskog sudstva najveće su mu šanse da izađe iz sjene rešetaka. „Slučaj Sanader“ posljednji je u nizu primjera da nema te malverzacije ili kaznenog djela oko kojeg se neće splesti mreža proceduralnih grešaka povoljnih za optuženika.

Istovremeno se obični građani kažnjavaju zbog tako bizarnih razloga kao što je slučaj Zagrepčanke koja je dobila kaznu od 300 kuna jer – nije zatvorila prozor na autu. Neka se i ona žali Vrhovnom sudu. Ili Ustavnom. Naći će neku proceduralnu grešku.     

>> Paravinja se stalno žalio pa je premješten u Remetinec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije