Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
126 10°C
 • Avatar Númenor
  Númenor:

  Hrvatskoj fali kvalitetnih ljudi na svim područjima. Mi smo devastirani na području ljudskog kapitala. Dobrim dijelom i zbog mentalnog komunizma koji uništava mentalitet naroda. Sjeverna i Južna Koreja, Istočna i Zapadna Njemačka...ne ide...mi se moramo suočiti s vlastitom prošlošću, detoksicirati ... prikaži još! od komunizma i jugo balkanštine i pozapadnjačiti u klasičnom smislu. Nevjerojatno da još neki bulazne o Jugoslaviji kad imate dokaze koji ukazuju da je korupcija u Hrvatsku došla sa Srbima. Pokupili smo te balkanske fore i krkanluk od 70 godina življenja u toj propaloj zemlji. I naravno treba se otvoriti prostor za nove, mlade, sposobne ljude.

 • Deleted user:

  Milijarde američkih dolara uloženih u obnovu zap.njemačke za razliku od hrvatske naravno je nebitno za cijelu zamisao ideje

 • Avatar Númenor
  Númenor:

  Marshallovim planom SAD je u Njemačku uložio 1,4 milijardi dolara u 1945. vrijednosti. To je danas 19,6 milijardi dolara. Njemački BDP je danas 4200 milijardi dolara. Znači Amerikanci su dali 0.4% njemačkog BDP-a kao pomoć Njemačkoj. Hrvatska u EU fondovima ... prikaži još! ima 10.6 milijardi eura, a BDP Hrvatske je 50 milijardi eura. Znači Hrvatska je od EU iz fondova dobila 21.1% svog BDP-a kao pomoć. Ostavi se tih floskula i krivog hrvatskog načina razmišljanja. Koji misli da je jedini način da si bogat i razvijen ako ti netko nešto da ili otmeš drugima. Njemačka je Njemačka jer Nijemci znaju radit. I rade. Nitko Njemačkoj ništa nije dao ili to što im je dano je bilo neznatno u usporedbi s onim što imaju. Mi smo problem. Mi Hrvati. Mi se moramo zbrojiti i krenuti raditi. I mi sami možemo i moramo razviti Hrvatsku. Nitko nam ništa ne treba dati. Samo možemo stvoriti. Kao i svi drugi. Dosta više tog parazitskog balkanskog načina razmišljanja.

Još iz rubrike Premium

Vukovar
Kultiviranje

Nije lako pogledati fotografije iz ‘91. Lakše je okrenuti glavu

Ružica Erdelji i Snježana Maljak
ANALIZA

Žene silovane u ratu nepoželjne u Državi i u Crkvi

15
Prosvjed
BEZ PARDONA

Zašto je prag tolerancije na korupciju 
u Hrvata viši nego li u Čeha, Slovaka...

4