Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.11.2018. u 14:49

Plenkovića na desnoj političkoj sceni percipiraju kao političara koji klizi ulijevo

Većina stranaka koja se dugoročno vezala uz HDZ, a u današnjim dinamičnim političkim uvjetima to znači i četverogodišnji mandat, vrlo se brzo politički utopila u HDZ-ovu bazenu i postala praktički nebitna na političkoj sceni.

HDZ svojom dominacijom starijeg partnera pogubno djeluje na manje stranke, pa ne čudi da je i HNS, koji se raskolio i izgubio polovicu zastupnika kako bi sklopio savezništvo s HDZ-om, počeo primjenjivati taktiku pokaznog razdvajanja od HDZ-a.

Zato HNS-ov politički igrokaz sa Zakonom o udomiteljstvu ne iznenađuje i, što je još bolje, odgovara i HDZ-u. HNS se svojim biračima, a dio je sigurno otjerao koalicijom s HDZ-om, tako i dalje prikazuje kao liberalna stranka koja zagovara ljudska i manjinska prava.

I šefu HDZ-a Plenkoviću odgovara HNS-ova briga za prava istospolnih parova jer ga na desnoj političkoj sceni ionako više percipiraju kao političara koji od centra klizi ulijevo pa mu poruke da HDZ čvrsto stoji uz prijedlog zakona koji ne predviđa da gay osobe mogu udomljavati djecu idu u prilog u njegovu biračkom tijelu. Reklo bi se: vuk sit, a koza cijela.

Bez obzira na to što će HNS zakon poslati na ocjenu ustavnosti jer očito je da HDZ neće prihvatiti njihov amandman koji bi omogućio udomljavanje i homoseksualnim parovima. Čak i da Ustavni sud sruši Plenkovićev zakon, a pravni stručnjaci smatraju da to nije nerealno, nitko mu neće moći prigovoriti da je zakon eventualno liberalizirao svojom voljom.

Premda je HNS zaigrao igru kojom popravlja svoj rejting i nastoji zadržati birače, potezi su im u nekim dijelovima ipak nelogični. HNS-ovi su ministri, naime, Plenkovićev Zakon o udomiteljstvu podržali na sjednici Vlade jer, kako su rekli u toj stranci, “omogućuje bolje tehničke uvjete udomljavanja”, da bi u drugom čitanju HNS ustvrdio kako je zakon diskriminirajući i da će ga poslati na ocjenu ustavnosti.

Osim toga, onda je nelogično da HNS-ovi zastupnici na glasanju o diskriminirajućem zakonu budu suzdržani. Valjda bi trebali glasati protiv zakona koji diskriminira seksualne manjine.     

POGLEDAJTE VIDEO: Konferencija za medije Sindikata javnih službi

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
15:48 30.11.2018.

..ajmo bunjac,sinčić..

BA
barbaizamerike
15:07 30.11.2018.

Ja i mnogi drugi razocarani smo Plenkovicem ocekivali smo puno vise a napravio je i velik razdor medu hrvatima

PR
prajdali100
21:00 30.11.2018.

Iva, HNS je statistička greška i nisu vrijedni posebnog interesa.U našem društvu je najbitnije da Bero što duže ostane na čelu Partije.Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije