Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2020. u 15:49

Veselili su se jučer oporba i Zagrepčani, ali moraju se sjetiti da s Bandićem ne valja biti naivan

Iza zastora, šteta samo što im je paravan bio proziran. Dogovarali su i pregovarali gradski HDZ-ovci međusobno, konzultirali se s vrhom stranke, popričali s Milanom Bandićem, a onda jednostavno svi skupa odlučili – ‘ajde da mi to ipak samo odgodimo. Glupo je, mislili su u HDZ-u, kad su već tako zagriženo branili amandmane, da ih sad povuku, reći će narod da su papci.

Suludo je, mislio je Bandić, da sad povuče čitav GUP sa sjednice, reći će ljudi da pleše kako HDZ svira. Dogovor je zato, posve logično, pao na to da gradonačelnikovi partneri jednostavno za Generalni urbanistički plan ne dignu ruku. Salve veselja, kako se i očekivalo, prouzročilo je to među oporbom i Zagrepčanima, koji ipak moraju pripaziti i sjetiti se da s Bandićem ne valja biti naivan.

1/27

Koalicija je u najboljem redu, još su jučer vrlo sigurno objašnjavali i HDZ-ovci i bandićevci, a ti će odlični odnosi rezultirati činjenicom da će se GUP na sjednici ponovno pojaviti krajem svibnja, kad se prijedlog, po poslovniku Skupštine, prvi put nakon odbijanja i može naći.

Doći će on ili potpuno isti ili tek neznatno promijenjen, naravno, na način koji će se dogovoriti koalicijski partneri jer GUP je jednostavno prevelik građevinski zalogaj da se brkovi ne bi omastili, narodski rečeno, makar i na šarafu.

U svakom slučaju, Bandić će, kojem nekoliko mjeseci sad ne igra posebnu ulogu, u konačnici dobiti što želi, dok je HDZ uspio pokazati mišiće.

Prvenstveno čelnik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković kojem slijede unutarstranački izbori, na kojima će sad moći skupiti glasove i onih članova koji baš i nisu za suradnju s prvim čovjekom metropole. Neće mu ovo loše doći ni za predstojeće parlamentarne izbore jer moći će lijepo reći da ne popušta njegov HDZ uvijek Bandiću, kao što je to dosad u javnosti bio dojam.

Generalni urbanistički plan možda danas nije svjetlo dana ugledao kao važeći, ali ruke iz obrambenog stava možda još uvijek nije najpametnije spustiti, pogotovo imajući na umu dosadašnji “prvo odbij pa svejedno prihvati” modus operandi. Najbolje se možda prisjetiti na taj način donesenog plana gospodarenja otpadom. 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Jeka
Jeka
16:00 12.02.2020.

Kroz prozirni paravan se nešto vidi,ali se ne čuje.To je novinarsko nagađanje kao i nas koji ovdje komentiramo.

Avatar Mann tga
Mann tga
16:40 12.02.2020.

Mateja mijenjaj profesiju

DU
Deleted user
16:58 12.02.2020.

Predivno! Ovako slikoviti opisi podkrijepljeni nevjerojatnim argumentima i dokazima. Fantastično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije