Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.08.2017. u 12:47

Ljetna ideologija iliti “fašizam s plaže“, kako je nazvan, počeo je ove godine u mjestu Chioggia, maloj Veneciji, kako mu tepaju, gdje je čuvar Gianni Scarpa (64) dio plaže pod koncesijom ukrasio fašističkim proglasima i Mussolinijevim slikama.

Možda se Kazališni trg, kako smo ga u Zagrebu uvijek zvali, pa i kad je nosio Titovo ime, mogao preimenovati u Bivši trg maršala Tita.

Tako bi svi bili zadovoljni, i oni koji su htjeli da ostane Titovo ime i oni koji su htjeli da postane “bivše“. Taj prijedlog/šalu Messengerom mi je uputio kolega iz nekadašnjeg Vjesnika. U Italiji pak još ima Mussolinijevih nostalgičara. Ljetna ideologija iliti “fašizam s plaže“, kako je nazvan, počeo je ove godine u mjestu Chioggia, maloj Veneciji, kako mu tepaju, gdje je čuvar Gianni Scarpa (64) dio plaže pod koncesijom ukrasio fašističkim proglasima i Mussolinijevim slikama. Ta plaža tako izgleda već godinama, ali o tome je sada pisao i list Repubblica pa je intervenirala policija i natpisi su skinuti. Na ulazu pod tuševe, npr., pisalo je “Zabranjen ulaz – plinska komora“.

Protiv Scarpe je pokrenuta istraga pod optužbom apologije fašizmu, ali on bi se lako mogao kandidirati i na izborima. Čelnik Sjeverne lige Matteo Salvini već mu je ponudio novac za sudske troškove, a članica Berlusconijeva pokreta Naprijed, Italijo Daniela Santanchè izjavila je da ona na stoliću u sobi ima Mussolinijevu drvenu bistu. Ljetna fašistička priča nastavila se kad je nastavnica u osnovnoj školi Alessandra Pettorruso na svome Facebooku napisala da “svakodnevno zahvaljuje Bogu što ju je stvorio kao fašistkinju“. Htjela se poslije opravdati da je to bio “sociološki eksperiment“, ali joj Facebook nije povjerovao i zatvorio joj je račun.

. Njezinu opravdanju nisu povjerovali ni članovi neofašističke stranke Casa Pound pa su joj ponudili besplatnog odvjetnika. Ima i onih koji su na Facebooku, primjerice političar desnice Pietro Di Mino, čestitali 134. rođendan Mussoliniju. No još je grotesknije to što su na plovilu C-Star francuske krajnje desnice Defend Europe, kojim se ometalo spašavanje imigranata u Sredozemlju, vlasti turskog Cipra otkrile da posada, svi iz Šri Lanke, nema dozvole za rad, odnosno da su – imigranti. Neki žele biti veći ideolozi od originala, a to se većinom događa onima kojima manjka znanja, ne samo iz povijesti.

Komentara 2

Avatar gutenabend
gutenabend
12:18 12.08.2017.

Koga lažeš Tomaševiću i zašto širiš lažne vijesti? C-Star je brod Identitaraca i ne ometa spašavanje uljeza koje zoveš imigrantima nego prati Soroseve NGO brodove koji uz suradnju sa krijumčarima dovlače crnce i Arape u Europu.

RI
river
22:46 20.08.2017.

Sada Soros hoce da potjera Trumpa iz Washingtona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije