Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
47 7°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar MK3
  MK3:

  Pozicija Mađarske i Poljske je absolutno legitimna u sačuvanju suverenosti unutar EU (više me brine da druge države manje o tome vode računa - vjerojatno nestrpljive na COVID-Miliončiće) kao što je i legitimno da se 25 država dogovori izvan EU-Proračuna ... prikaži još! o COVID-paketu... Samo jasno treba reći, Poljska i Mađarska koriste svoj veto u skladu kako ga arhitektura EU institutional predviđa, a COVID-Milijarde izvan EU-Proračuna raspoređivati je eklatantno podkopavanje institucije EU-a i time i slabljenje EU-a (sa jedne strane EU-Proračuna a sa druge strane podkopavanje EU-pravila o institutu veta svake članice)... Žalosno da su neki toliko zaslijepljeni vlastitom nepogrešivošću da su polako već fiksacijom Poljska i Mađarska uvijek krivci (vjerojatno Šoroš-Lobby tako naređuje), da čak optuživaju Poljsku i Mađarsku koje se koriste legitimnim EU institutom veta a ne vide ništa sporno u tome da se 25 članica o milijardama dogovara izvan središnjeg instituta EU-Proračuna... Radje potkopavaju EU nego da je jačaju dialogom kakav EU-institutom Veta i je predviđen - to je meni prilično ekstremno izbjegavanje konsenzusa po cijenu podkopavanja EU... Prijedlog o dogovoru 25 država izvan EU-Proračuna je legitiman, ali i teško podkopava i slabi EU a prije svega pravo kakvo ga svaka država ima a što se Poljskoj i Mađarskoj ne prizna nego se njih blati... Vjerojatno to tako izgleda kad prevlada Lobby-EU nad Građanskom-EU.

 • dvanaest_legija:

  Najveći problem briselske birokracije je pokušaj sve većeg uplitanja u suverenitet država članica. Brexit se desio zbog prisile da se naseljavaju ilegalni imigranti, a sadašnji problem zbog pokušaja da se uz prihvaćanje ekonomskog proračuna utječe na sudstvo i zakonodavstvo država.

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Teško priznati, ali jedini razlog članstva PL i H je novac iz fondova, a poznato je da su upravo te države dobile veliki dio zajedničkog kolača. U svakoj normalnoj zajednici postoje prava i obveze. Dosad su koristile pravo ali su ... prikaži još! odbacivale sve obaveze. Sad će ostati i bez prava i bez obaveza - dugoročno znači novi Brexit.

Još iz rubrike Premium

ŽIVOTNI INTERVJU GORANA MILIĆA

Pio sam viski s Orsonom Wellesom, Erica Jong bila mi je u kući, a Republika Srpska me proglasila ratnim zločincem

Satiričan pregled tjedna

Jelena i Nataša iz egzila obećale da će ubuduće govoriti o stvarima o kojima imaju pojma. Za promjenu

Serija Porodica
SERIJA PROBUDILA MNOGE DUHOVE

Fenomen obitelji Milošević: ludilo u dvoje koje je kao taoce držalo Srbiju i sve njezine susjede

32