Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edi Jurković

Elektromonter pred sudom zbog lažne diplome

diploma
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
15.03.2016.
u 09:17

Nagli uspon 59-godišnjeg elektromontera mnoge je začudio, to prije jer je, pišu 24 sata, iz iste Elektroistre bio otjeran zbog – krađe struje

Valter Krizmanić, elektromonter iz Poreča, dospio je na Općinski sud u Puli gdje ga Državno odvjetništvo tereti da je Hrvatsku elektroprivredu lažnim predstavljanjem oštetio za 468.655 kuna. Krizmanić se u srpnju 2013. javio na natječaj za posao u HEP-u i uz molbu priložio lažnu diplomu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, što je bilo dovoljno da ga zaposle i nakon samo mjesec dana imenuju direktorom Elektroistre.

Nagli uspon 59-godišnjeg elektromontera mnoge je začudio, to prije jer je, pišu 24 sata, iz iste Elektroistre bio otjeran zbog – krađe struje. Otkriće da je lažirao diplomu koštalo ga je pak drugog otkaza iz firme, u kolovozu 2014., pa će sada, presudi li sud da je kriv, vjerojatno morati nadoknaditi štetu HEP-u. Krizmanić nije jedini „lažnjak“ jer je niz sličnih slučajeva otkriven posljednjih godina u brojnim državnim i gradskim tvrtkama, od HRT-a preko Hrvatskih šuma do Zagrebačkog holdinga. Bude li pravde, svi koji su temeljem lažne diplome došli na bolja radna mjesta i kontinuirano primali veću plaću trebali bi nakon sudske presude vratiti nezasluženi dio zarade. Skupila bi se lijepa svotica, jer mnogi od nas znaju bar jednog lukavca s lažnom diplomom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije