Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2018. u 08:16

Kad ljevičari dođu na vlast, ne znaju voditi zemlju pa boljem životu možete reći – zbogom

Prvi govor američkog predsjednika Donalda Trumpa o stanju nacije u Kongresu podsjetio me na – Željka Keruma.

Ne zbog njegove sličnosti s Trumpom (on je bio samo gradonačelnik “malog” Splita) nego zbog odnosa ljevičara prema desnim političarima, pogotovo onima koji su uspješni. Dakle, jedan lijevi novinar u jednom komentaru o tadašnjem splitskom gradonačelniku pošteno je nabrojio sve njegove uspjehe i dobročinstva (vrtići za svu djecu, pomoć učenicima, studentima, umirovljenicima, sirotinji...), ali je potom toga “primitivca” žestoko ocrnio.

Nešto vrlo slično događa se u Hrvatskoj, a i u cijelom svijetu, u odnosu medija prema Trumpu od njegove pobjede na predsjedničkim izborima. Doslovce, nema dana a da se ne objavljuju vijesti, glasine, nagađanja o njegovim sukobima sa suradnicima, o tome da ga svi napuštaju, pa i oni koji su mu bili najodaniji. Onda je gotovo svaki dan u sukobu sa svojom lijepom suprugom Melanijom, onda u govoru ili nekom postupku napravi nepodopštinu, onda se sriču podrugljive zamjerke njegovu držanju, izgledu, odijevanju, češljanju, i tako dalje. I smjenjuju ga također vrlo često, pa je dosad “otišao” na desetke puta. No treba priznati da mu neki slijeva ne odriču gospodarske uspjehe, o kojima je i on sam govorio u spomenutom obraćanju naciji. Dakle, od Trumpova dolaska na vlast u Americi je otvoreno 2,5 milijuna novih radnih mjesta, gospodarstvo jača a nezaposlenost nikad u povijesti nije bila manja, što, dakako, utječe i na životni standard Amerikanaca. Što se tiče ugleda SAD-a u svijetu, koji se po ljevičarima srozao, potvrdimo ono što je očito – na svim skupovima svjetskih državnika jedva se čeka kad će se pojaviti Trump, s iznimnom radoznalošću prate se njegovi govori i stajališta o stanju u Americi i svijetu, o međunarodnim odnosima i o planetarnoj ulozi njegove zemlje.

Posebno je komična narogušenost hrvatskih lijevih medija i komentatora na američkog predsjednika, u kojoj vidim naslijeđe iz komunističke Jugoslavije i bahatosti njezina diktatora koji je bio sudac cijelom svijetu. Kad ih čitate, mogli biste pomisliti da su oni puno važniji od Trumpa, da ih je neka viša sila učinila moćnijima od njega, da će se s njim dogoditi upravo ono što oni pišu i žele. I njegov govor naciji popratili su s podosta sprdnje i ironije, kao da pišu u zemlji koja je od Amerike bogatija, jača i značajnija, a ne uboga državica koja je po svim pokazateljima pri europskom dnu ili na njemu samome.

Ako američke gospodarske uspjehe i boljitke u životu stanovništva ignoriraju, ako su im nevažni, ako su takvi i prema uspjesima koje u Hrvatskoj postižu oni koji su im ideološki suprotstavljeni, žele li oni uopće bolji život naroda? Ne žele! Prvo, ne žele ga dok njihovi nisu na tronu, pa im upirući prstom u nesposobnu vlast utiru put da je osvoje. I drugo, kad ljevičari dođu na vlast, ne znaju voditi zemlju pa boljem gospodarstvu i životu možete reći – zbogom. I kakve god da su bile desne vlasti u Hrvatskoj, i Tuđmanova, i Sanaderova, i Jadranke Kosor, ljevičari koji su poslije njih dolazili upravo nakon katastrofične propagande o stanju u zemlji, ostavljali su puno veću pustoš od svojih protivnika. Zašto se sada SDP gotovo raspada? Ne zbog Bernardića, na vidiku nema nikoga tko bi od njega bio bolji. Svi njegovi važniji oponenti u stranci bili su u hijerarhiji iznimno neuspješne Milanovićeve vlasti. Raspada se jer mu ni Račan ni Milanović u naslijeđe nisu ostavili ideje i politiku kojima bi se kao oporba mogli usprotiviti Plenkoviću.

Ne postavljaju ni jedno pitanje sudbonosno za zemlju, ne zanimaju ih ni banke, ni strani profiteri, ni uvozni lobiji koji uništavaju hrvatske proizvodnje, ni radnici u koje su se nekad kleli, ni kolonijalni položaj Hrvatske, ni iseljavanje, ni demografsko potonuće... A to uglavnom ne zanima ni lijeve medije i novinare koji su u sramotnijem sluganskom odnosu prema Europskoj uniji nego Plenković i koji neprekidno ruše Trumpa. Mali a bahati, nemoćni a umišljeni, “civilizirani” a lajavi, gradeći od svojih niskosti visove s kojih pljuckaju – oni se utrkuju sa svojom beznačajnošću s njom se smjenjujući u vodstvu. Ljevičarski mediji sve više sliče na glavnu ljevičarsku stranku SDP, pa će Hrvatska još najmanje šest-sedam godina i imati na vlasti HDZ i biti bez oporbe koja bi ga ugrozila i bez oporbenjaštva u medijima koje bi mu postavljalo bitna pitanja. Ali će zato nagrabusiti Trump, srušiti ga mogu samo hrvatski ljevičari.

Donald Trump
1/12
Ključne riječi

Komentara 7

LA
Latigo
10:35 02.02.2018.

Odličan komentar! Naravno, očekuje se sad javljanje dežurnih komentatora s Iblerovog trga, koji su se u ovom tekstu prepoznali.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
09:22 02.02.2018.

Desničari su kao nacionalisti a ljevičari anti-nacionalisti, što u današnje doba znači globalisti. No, globalizam je sinonim za globalistički kapitalizam najagresivnije vrste. Tako da ljevičari zagovaraju zapravo agresivan globalistički kapitalizam. To je njihov paradoks iz kojeg ne mogu naći ideološki izlaz. Za nas bi najbolje bilo kad bi se SDP i HDZ raspustili i nove stranke preuzele vodstvo bez ideoloških opterećenja. Jer ove naše podjele na desne i lijeve, ustaše i partizane truju i paraliziraju društvo i njegov razvitak. Na žalost, taštine uhljeba političke kaste čine takav rasplet nemogućim.

BI
bikica7
11:41 02.02.2018.

Teško je na ovoj Zemlji naći čovjeka kojeg više mrze nego što je Trump.Ljevičari svih boja:liberali,"antifašisti",socijalisti,razne feminističke udruge,masoni,sorosovi plaćenici i mnogi drugi.Trump je na čelu onih snaga u svijetu koji se bore protiv izpačenih i anarhističkih pojimanja svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije