Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni vihor

Deset Jarnijevih odgovora: Štimac ima megamomčad!

'gradska....zgb....26.03.02. hrvatska-slovenija  /   robert jarni i dzoni novak snimila:robert anic'
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
21.02.2013.
u 17:24

Stao je iznad Mirkovića, koji je glumio težak prekršaj, a onda je odjednom reprezentativac SRJ uhvatio Roberta Jarnija za testise. Naš se as srušio od bolova, a Mirkoviću je sudac dosudio crveni karton i potjerao ga u svlačionicu...

Tog listopada 1999. godine Hrvatska nije iskoristila igrača više, u Maksimiru je rezultat bio neodlučen, nismo otišli na EP 2000. godine.

– To je jedini pravi kiks naše generacije. Bili smo pod velikim pritiskom, željeli smo otići na EP i u svemu tome smo izgorjeli – kaže Jarni.

Prisjetio se detalja koji se zbio osam godina nakon tog zanimljivog Mirkovićeva isključenja u Maksimiru.

– Kada sam s Brodosplitom inženjeringom 2007. igrao u malonogometnoj Ligi prvaka u Lisabonu, u skupini s nama bila je momčad Konjarnika iz Beograda. A sponzor joj je Mirković, to su nam rekli nakon nekoliko dana. Tražili su da se fotografiraju sa mnom, pa su mu poslali fotografiju – kaže Jarni.

Snimku Mirkovićeva napada Jarni je gledao više puta.

– Možda sam ga nagazio po nozi, ali se bacio i simulirao puno veći prekršaj. Bio sam iznerviran i svašta sam mu izgovorio, a on se pridigao i uhvatio me za nezgodno mjesto baš u trenutku kad je dolazio sudac. Nije me stisnuo baš tako žestoko, ali me uhvatio onako... – rekao je Jarni.

On i Mirković više se nisu sreli, ali nakon utakmice popričali su o tom događaju.

– Nakon utakmice mi je rekao: “Da smo izgubili, ne bih se smio vratiti u Beograd!” – prisjeća se Jarni.

Danas je Jarni trener Hajdukovih juniora, neki ga vide i kao kandidata za trenera prve momčadi.

– To mi nije ni u peti. Jednom sam to radio, kad sam zamijenio Krešića. Dušobrižnici se ne trebaju brinuti, zanima me samo rad s juniorima. Volio bih da se moje ime ne provlači u takvim temama.

1. Tenzije su sada puno manje nego 1999.!

Ratne rane još su bile svježe:

– Danas nisu tako velike tenzije kao 1999., tada su to bile prve utakmice između nas. Suparništvo će uvijek postojati, trajat će do kraja svijeta, ali tenzije se sada ne mogu usporediti s onima iz 1999. godine. Tada su ratne rane još bile svježe, sve je bilo drugačije.

2. Štimac ima puno bolju momčad

U utakmici protiv Srbije ne moramo juriti:

– Trenutačno imamo bolju i kompletniju reprezentaciju od Srbije. Uopće ne sumnjam u našu pobjedu. Imamo bodovnu prednost u kvalifikacijama za SP u Brazilu, možemo puno mirnije ući u utakmicu, ne moramo juriti. Sve je na našoj strani.

3. Pobjeda nas sigurno vodi u Brazil...

Dobili bismo krila za nastavak kvalifikacija:

– Pobijedimo li Srbiju, gotovo sigurno idemo na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Dodatno ćemo dobiti krila, a Belgija nam na kraju kvalifikacija stiže na domaći teren i teško mi je vjerovati da bismo mogli propustiti takvu priliku.

4. U mraku sam se šalio sa Stankovićem

Na Marakani se čuo samo neki žamor:

– Ne sjećam se da je netko vikao "lezi", to je samo priča. Pored mene se u tom trenutku našao Dejan Stanković, stajali smo na terenu, razgovarali, nešto smo se i šalili, ne sjećam se točno. U svakom slučaju, nije bilo ugodno onako ostati u mraku, čuo se samo neki žamor.

5. Neka igra Stanković, nije u ritmu utakmica

Cijenim Dejana, ali...:

– Volio bih da Dejan Stanković igra protiv Hrvatske. Vrlo ga cijenim, pokazao je koliko vrijedi svih ovih godina u Interu. Ali, Stanković je već dugo izvan ritma utakmica. Nakon stanke od šest mjeseci, trebat će mu barem dva-tri mjeseca da dođe k sebi.

6. Kockasti spremni 
za velike stvari...

Vidite što radi Mandžukić:

– Imamo igrače u vrhunskoj formi, vidite što radi Mandžukić, ali i ostali. Hrvatski su reprezentativci u zreloj igračkoj dobi, trenutačno smo spremni za velike stvari. Homogena smo momčad, za razliku od Srbije. Srbi imaju igračka imena, ali nisu momčad.

7. Štimac na igrače prenosi agresivnost

Ocijenit ćemo Štimca na kraju:

– Neće odnos Štimca i Mihajlovića djelovati na utakmicu. Igor ima volju za pobjedom, agresivnost, takav je bio i kao igrač i to će znati prenijeti na igrače. Uvjeren sam da ćemo pobijediti Srbiju, a kada završe kvalifikacije ocjenjivat ćemo Štimčev rad u reprezentaciji. Za sada mu ide odlično.

8. Kovačić se izdigao iznad naše sredine

Naučit će od Zanettija i Cambiassa:

– Kovačić je stabilan, kvalitetan, izdigao se iznad naše sredine. Našao je odličan klub, a iza njega igraju Zanetti i Cambiasso od kojih može puno naučiti. Ne plašim se za njega, uvjeren sam da će Kovačić pronaći svoje mjesto u Interu i dostojno nas predstavljati.

9. Radoševića čeka teži put od Kovačićeva

Napoli ima nestrpljiva predsjednika:

– Radoševića čeka teži put nego Kovačića. Napoli je složen, a ima predsjednika koji nema puno strpljenja. Teško će upasti u momčad. Napoli se bori za vrh i ne vjerujem da će Mazzari previše riskirati da bi Radoševića uklopio. Prije mi se čini da će ga postupno uvoditi, ovisno o treninzima.

10. Uživam raditi s juniorima, odlični su

Ostaje mi većina igrača:

– Uživam raditi s juniorima, godinu i pol dana sam pauzirao. Imam odlične momke, koji vole raditi, slušati... U momčadi su tek tri-četiri igrača koji su izlazno godište, svi ostali će sa mnom biti i sljedeće godine. Ima odličnih igrača i nema brige za Hajdukovu budućnost.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:34 21.02.2013.

Jarni....igrac i pol .....legenda

Avatar MK
MK
10:47 22.02.2013.

...dok se samo sjetim kako je opalio loptu pored Köpkea u mrezu - i naceo Njemacku da je Vlahovic i Suker dokrajce! ...joj koj je to bio goooooooooool! Hvala Jarni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije