Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.03.2020. u 21:40

Vjerujem da se neće pretvoriti u veću epidemiju i očekujem da ćemo kao država biti spremni odgovoriti na sve izazove, rekao je Bernardić 25. veljače

25. veljače 2020. u povodu prvog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, čelnik SDP-a Davor Bernardić rekao je: “Nadam se da će sve službe koje se bave sprječavanjem zaraze adekvatno reagirati. Nema razloga za paniku ni histeriju. Vjerujem da se neće pretvoriti u veću epidemiju i očekujem da ćemo kao država biti spremni odgovoriti na sve izazove”, istaknuo je Bernardić te pozvao građane da se drže uputa koje će dobivati kako bi se smanjio rizik od zaraze.

3.ožujka 2020. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je dodatne preporuke za očuvanje zdravlja osoba iznad 60 godina te onih oboljelih od kroničnih bolesti prema kojima bi trebale izbjegavati posjete i ulaženje u prenapučena javna područja (sredstva javnog prijevoza u razdobljima najvećih dnevnih gužvi,  javna okupljanja,  trgovine u razdobljima najveće dnevne posjećenosti) te preskočiti rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod liječnika opće prakse i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena skrb.

5.ožujka 2020. Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je opasnost od epidemije zarazne bolesti Covid 19.

8. ožujka 2020. Davor Bernardić na Trgu bana Jelačića dijeli karanfile i ljubi žene.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

14. ožujka 2020. Neka teška situacija izvuče ono najbolje iz nas. Najbolja stvar koju možete učiniti za sebe i za druge je da se čuvate i ne izlažete mogućnosti zaraze. Ako ste mlađi, budite nesebični, osvrnite se oko sebe, priteknite u pomoć bližnjima, prijateljima ili susjedima. Osobitu pažnju posvetite starijima ili onima s poteškoćama.

16. ožujka 2020. Bernardić smatra da bi Nacionalni stožer trebao razmisliti o uvođenju puno rigoroznijih mjera, kao one koje su uvedene u Istri, poput zatvaranja kafića, restorana i shopping centara, kako bi prevenirali i spriječili širenje zaraze.

31. ožujka 2020. Što se tiče mjera praćenja mobitela građana, kaže da je to apsurdno i da u Hrvatskoj ne smije biti ograničavanja sloboda, a ako se već slobode ograničavaju, treba imati dvotrećinsku potporu Sabora. (NovaTV)

VIDEO Davor Bernardić: Treba provesti više testiranja na koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 6

KU
Kultura
08:02 01.04.2020.

Bernardic nikada nece sazrijeti u politicara veceg kalibra. Dosao je do mjesta predsjednika sdp-a slucajno kao i sadasnji predsjednik do mjesta sefa drzave. Slucajno, kako on kaze u slucajnoj drzavi.

SV
Samo Vinkulja
22:44 31.03.2020.

Šta je večernji. Brišete komentar. Nekada novine koje se kupovalo danas oronulo žutilo. Jebo vas onaj tko va splača u pola analnog otvora. Ajmo sad crveni i mjesec dana mirni. Mater va jebem i vama i to isprtku bernardiću

DU
Deleted user
09:24 01.04.2020.

Ovaj si tip stalno umišlja da je netko bitan - ni sam ne shvaća koliko je nevažan i bezličan, samo lupetanje u prazno i prazna obećanja i floskule

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije