Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
33 4°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Hrvati su ostali u BiH tamo gdje je opstala vlast Herceg Bosne. Danas su ti prostori sa hrvatskom većinom u federaciji najrazvijeniji, a Hrvatska preko kompanija koje drže Hrvati u BiH izvozi 1,5 milijardi € u BiH i 70% te ... prikaži još! robe potroše Hrvati BiH dok Bošnjaci svako malu pozivaju na bojkot hrvatske robe. Hrvati BiH gospodarski podižu federaciju! Od top 50 kompanija po prihodima u BiH, 50% ih je vlasništvu Hrvata ili su im Hrvati na čelu. Holdina, Premier, Aluminij, Konzum, Boreas Kreševo, Elektroprivreda HZ HB (Mostar), Ataco Mostar, Violeta Grude, Mepas Mostar, Feal Široki Brijeg, FIS Vitez, Nsoft, EROnet Mostar su samo neke od kompanija u BiH koje ostvaruju preko 150 milijuna eura prihoda. Na čelu svih tih kompanija su Hrvati kojih je u BiH 15%, a po prihodima u gospodarstvu kompanije koje su u vlasništvu Hrvata čine sigurno 50% gospodarstva federacije BiH. Hrvati u BiH su poduzetniji od Bošnjaka i gospodarski podižu BiH, to su činjenice. Pogledajte satelitske slike Mostara 1990. i 2018. Zapadni Mostar u kojem živi 55 tisuća Hrvata odnosno 90% Hrvata je 30% izgrađeniji danas u odnosu na 1990. U Zapadnom Mostaru radi 25 tisuća stanovnika Mostara, dok je istočni Mostar u kojem žive Bošnjaci zamrznut u vremenu, ima 25 tisuća nezaposlenih. 80% turizma BiH čine Međugorje i Mostar. Današnji prostor HB sa hrvatskom većinom koji preziru Bošnjaci hrani BiH i to je danas mnogima trnu u oku jer su htjeli uništenje Hrvata i Herceg Bosne, a oni opstali i još su ekonomski najjači u BiH.

 • dalibla:

  Vrlo jednostavno.Za rješenje srpskog pitanja Hrvatska je odustala od BIH hrvata, Srbija se nije mješala u Oluju pa su dobili Rs. Muslimani dobiše naciju i državu u sred Europe radi svoje vjeroispovijesti.

 • Avatar southman
  southman:

  Nažalost nije ostalo ništa. Ali ako ima pameti u narednih 6 mjeseci sve se može promijeniti. Bakir i, Erdogan nikad slabiji !

Još iz rubrike Premium

FILE PHOTO: A nurse fills a syringe with a second dose of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine in Madrid
43
Davor Ivanković

Da smo u ratu nabavljali oružje kao sada cjepivo, hrvatske države ne bi bilo

Ilustracija
Boris Beck

Ljudi neprestano izmišljaju nove riječi i to čine slobodno i iz užitka

Grant Park, Chicago
Borislav Ristić

Spomenici - “progresivna” ljevica u Chicagu ponaša se kao isilovci u Palmiri

13