Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.06.2015. u 08:30

Josip Buljević objavom imovinske kartice u kojoj stoji da ima stambeni kredit PBZ-a od 170.000 eura uz kamatu od samo 2 posto, skrenuo je pozornost na tu neobičnu povlasticu.

Josip Buljević, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, objavom imovinske kartice u kojoj stoji da ima stambeni kredit PBZ-a od 170.000 eura uz kamatu od samo 2 posto, skrenuo je pozornost na tu neobičnu povlasticu. Buljević je tportalu objasnio da je kao i svi drugi zaposlenici SOA-e još iz vremena kada je šef bio Tomislav Karamarko imao pravo na povlašteni kredit, što su potvrdili i u PBZ-u. Kako povlastica vrijedi i danas, u eri Zorana Milanovića, možemo samo nagađati koliko je djelatnika SOA-e ušlo u banku i predstavilo se: Dobar dan, ja sam tajni agent.

Vargin pomoćnik u sukobu interesa

Miljenko Bura, pomoćnik ministra zdravlja za zdravstveni turizam, najavom akcijskog plana koji uključuje da i javne ustanove ponude usluge na tržištu izazvao je reakciju Hrvatskih laburista. Nansi Tireli, predsjednica HL-a, u planovima ministarstva vidi platformu privatizacije zdravstva, dok Stipe Drmić, šef stranačkog odbora za zdravstvo, upozorava da je Vargin pomoćnik naprosto u sukobu interesa jer je vlasnik dviju tvrtki koje se bave upravo zdravstvenim turizmom. No to i nije neka novost jer je još pri imenovanju Bure objavljeno da je novi pomoćnik ministra vlasnik zagrebačke tvrtke Medicinska mreža, kao i šibenske tvrtke MG (Medical Gruop). Valjda su ga zato i izabrali.

Milanović poželio da mandat traje osam godina

Zoran Milanović, predsjednik hrvatske Vlade, nije zadovoljan mandatom u trajanju od 4 godine, a ne zadovoljava ga ni 5 godina, koliko „traži" Branko Grčić. Premijer je na Danu poduzetnika zatražio 8 godina. Brzina mu je vrlina. I skromnost.

Kada čuje riječ 'kultura', načelnik Perušića hvata se za mercedes

Ivica Turić, načelnik Perušića, raspisao je natječaj za nabavu novog vozila, što ne bi bilo neobično da nije riječ o mercedesu E 250 Bluetec 4Matic vrijednom 450.000 kuna kako je, prema specifikacijama natječaja, otkrio Jutarnji.

Turić u nabavi skupog mercedesa ne vidi ništa rastrošno jer on „i privatno vozi mercedes". Novi mercedes, piše Jutarnji, vrijedi kao cjelogodišnji budžet dječjeg vrtića ili tri puta više no što općina godišnje troši na kulturu. Osim ako i mercedes ne ubrojimo u kulturu.

>> Branko Hrg već dva puta nije uspio okupiti kvorum

>> Dvostruka kadrovska mjerila Manolića i Mesića

Komentara 20

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:50 17.06.2015.

Uopce mi nije jasan taj odnos drzavnih, javnih i tajnih sluzbi, sa bankama i kapitaom? Zasto se uopce narod segregira? Zasto se uopce stvaraju privilegirani po bilo kojoj osnov, osim naravno bolesnih i nemocnih? Zasto se stvara privilegirana kasta? Nikad mi mira necemo imati, nikada, nepravda je nase prokletstvo.

Avatar d-ano
d-ano
09:57 17.06.2015.

nije me briga sto on radi i koliko ga placaju,briga me sto ja radim i dali ja imam sto da potrosim,,,,

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:15 17.06.2015.

drzavno znaci Udbino..ahahhahahaha jer HR je udbina drzava..ahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije