Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.12.2018. u 20:11

Zavjetovani su na siromaštvo i poslušnost. Svega toga u ovoj najnovijoj aferi očito nije bilo

Najnovija afera u Crkvi, koju je otkrilo svjedočanstvo zagrebačkog profesora Marina Sovara o seksualnom zlostavljanju mons. Zvonimira Kurečića, došla je u najnezgodnije vrijeme, u adventu, pred Božić.

Zapravo, nema zgodnoga vremena za takve afere.

Svako je nezgodno. Jer su nezgodne i takve priče, koje se valjaju unutar Crkve godinama, a onda se u nekom trenutku preliju preko njezina ruba i izađu u javnost. Takav je slučaj i s ovom aferom i svatko tko u Crkvi kaže da nije čuo ništa o sličnim slučajevima ne samo da se skriva iza vlastite laži nego je na svojevrstan način i sudionik u takvim rabotama.

Posljednjih se godina nižu pedofilske afere u Crkvi. Ova nije te naravi. No nedavno su upravo pedofilske afere u SAD-u otkrile da im je u pozadini homoseksualna aktivnost jednoga dijela klera. To je ponukalo papu Franju da krajem svibnja ove godine poruči talijanskim biskupima da, ako postoji i najmanja sumnja u homoseksualnost svećeničkih kandidata, "bolje je ne pustiti ih unutra". Odnosno, da se fokusiraju na kvalitetu, a ne kvantitetu zvanja. To sve dovoljno govori samo za sebe.

S druge strane, u Crkvi postoje službenici i službenice koji su homoseksualne orijentacije. Zacijelo ih je u jednakom postotku kao i u društvu. Kao što Crkva generalno homoseksualce ne isključuje iz svojih redova, isto to čini i sa svojim službenicima. Međutim, kao što ne odobrava ni seksualne čine, tako to ne odobrava ni svojim službenicima. Ni homoseksualnim ni heteroseksualnim koji su, osim čistoće, zavjetovani na siromaštvo i poslušnost.

Svega toga u ovoj najnovijoj aferi očito nije bilo. Ni čistoće ni siromaštva, a ni poslušnosti. Nego klerikalizma i izoliranih crkvenih krugova, koje je upravo u pedofilskim aferama osudio papa Franjo. Stoga se Crkva radi svoje budućnosti mora najoštrije obračunati onima koji joj nisu kadri čestito služiti. Papinu podršku u tome potpuno ima. 

>> Pogledajte što Darko Pavičić kaže o pedofiliji u Crkvi

Komentara 30

AA
AAAAAA
20:20 07.12.2018.

"Najnovija afera u Crkvi, koju je otkrilo svjedočanstvo zagrebačkog profesora Marina Sovara o seksualnom zlostavljanju mons. Zvonimira Kurečića, došla je u najnezgodnije vrijeme, u adventu, pred Božić." -------------------------------------- ništa nije došlo samo od sebe - to je još jedan pokušaj soroševske gamadi da naštete crkvi, ali uzalud vam trud pederi!!!! Annegret Kramp-Karrenbauer nova je predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) i nasljednica dosadašnje predsjednice Angele Merkel Po svojim svjetonazorima katolički odgojena AKK je duboko konzervativna. Protivnica pobačaja i istospolnih brakova, koje je u jednom intervjuu povezala s incestom i poligamijom, sarska političarka je melem na dušu i onim članovima CDU-a koji smatraju da je stranka proteklih godina otplutala previše ulijevo.

AN
angeomihael
20:53 07.12.2018.

Napad na Crkvu jest napad na nas Hrvate.Kler se kao samo administracija koja jest nigdje ne spominje jer Sotonizma je bit napasti Hrvate,nas Crkvu.

JA
javor11
21:37 07.12.2018.

Poštovani Pavičić kažete "Stoga se Crkva radi svoje budućnosti mora najoštrije obračunati onima koji joj nisu kadri čestito služiti." Slažem se, ali to se ne radi preko medija nego u ustanovi Crkve. Zaboga nismo mi udbaši da vodimo paraobavještajne ratove!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije