Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.02.2019. u 09:55

Sastanak neće zacijeliti rane, ali bi mogao biti početak uklanjanja zla iz Crkve

Najčešća riječ koju izgovaraju žrtve svećenika pedofila jest – rana. Slušati svjedočenja žrtava svećenika bilo je potresno i za biskupe iz cijelog svijeta koji su se okupili u Vatikanu kako bi razgovarali o zaštiti maloljetnika u Crkvi te kako bi otklonili taj tumor iz crkvenog tkiva.

Žrtve nisu prestale biti vjernici. Jedan je zlostavljani Južnoamerikanac kazao da je kao katolik nakon zlostavljanja najprije sve otišao ispričati predstavnicima Svete Majke Crkve. Tretirali su ga kao lažljivca. To je bio obrazac postupanja Crkve cijelom svijetu, a to treba prekinuti. Žrtve su iznijele i što bi trebalo učiniti, što očekuju poslije sastanka biskupa – vjerovati žrtvama te surađivati s pravosuđem.

“Poslušajte ono što papa želi učiniti i nemojte samo kimnuti glavom na njegove riječi u znak odobravanja. Pomognite uspostaviti povjerenje prema Crkvi”, kazala je južnoamerička žrtva i dodala kako “oni koji ne žele poslušati Svetog Duha i koji žele nastaviti pokrivati zločine odu iz Crkve i ostave mjesto onima koji žele stvoriti novu Crkvu”. Žena iz Afrike ispričala je kako je ne samo tri puta zatrudnjela već je i toliko puta bila prisiljena pobaciti.

Njezin je život uništen, ali njezin je poziv biskupima pun ljubavi. Kada se nekoga voli, onda se misli na njegovu budućnost i njegovo dobro, pa bi se u svećenici tako trebali ponašati. Jedna je osoba iz SAD-a kazala da je doživotno ranjena. A bol je to veća što je njime manipulirao “zločesti čovjek” – katolički svećenik. Zamolio je biskupe da budu hrabri u djelovanju protiv zlostavljača i onih koji prikrivaju zlodjela kako bi se došlo do “bolje Crkve”.

Žrtve žele “novu” ili “bolju” Crkvu nakon svih zlodjela koja su im nanijeli crkveni ljudi. Trodnevni sastanak neće zacijeliti rane, ne mogu se očekivati čuda, ali bi mogao biti početak uklanjanja zla iz Crkve. Biskupi su dobili smjernice. Prema nekim svjedočenjima, kao i ozračju koje vlada na tom skupu, moglo bi se kazati kako na pitanju suočavanja s pedofilskim skandalom počiva velik dio budućeg povjerenja u Crkvu.

>>Darko Pavičić o pedofiliji u Crkvi

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar tarana
tarana
18:42 22.02.2019.

Što dalje od ove trule organizacije!

Avatar utunelu
utunelu
11:39 22.02.2019.

Ovakvi naslovi i opcenito napadi na katolicku zajednicu dolaze iz ujednjenih snaga zidova-masona-komunista..ok možemo i drugu igru zaograt pa krenimo malo s analizom drugih koncesija

BA
bakulušić
11:45 22.02.2019.

Kao i kod svakog zločina, potrebno je utvrditi tko je žrtva, tko je zločinac i okolnosti počinjenja zločina. Zna se čiji je to posao i kakva je procedura. Nakon toga dolazi vjerovanje ili nevjerovanje i isprika. To je jedini ispravan put. Sve drugo je manipulacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije