Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
3 12°C
  • onako_ovlaš:

    naglo opismenjavanje se dogodilo u vremenskome rasponu od 1900 pa do 1948., 1900 godine je postotak nepismenosti iznosio 58,5% da bi 1910 pao na 48,8% a pred sam početak drugoga rata je pala na cca 22%:ovo je prema izračunu prof.vladimira ... prikaži još!a stipetića,i sad nije jasno kako autor koji piše o nepismenosti i nečitanju tako lakonski preskače meritorne podatke i baca se u paušalni komunistički trans kao sve je opismenjeno nakon rata,druga stvar koja nije jasna je kvalifikacija da smo devedesetih pali u barbarstvi i divljaštvo dočim smo u komunističkom režimu,koji nije prihvaćao i poštivao institute osnovnih ljudskih i građanskih prava e u tom periodu smo kao eto bili nebarbari i divljaci,ozbiljne novine odmah bi liku otkazale suradnju i uputile ga na zakašnjelo opismenjavanje

  • glištun:

    U zemlji i kojoj je "kilo mozga" dvije marke ništa ne iznenađuje...konobarima i sobaricama književnost je suvišan luksuz.

  • ementalerlynx:

    Internet je fenomenalan izvor znanja. Encyclopedia Britannica danas je dostupna svima u vidu Wikipedije. Znanje je imanje. Može se biti siromašan i stjecati znanje isto kao i privilegirani student na Oxfordu. Gomila knjiga, audio-knjiga, superpoučnih dokumentaraca od sviranja jazza na ... prikaži još! harfi do puhanja stakla. Američka sveučilišta nude besplatne internetske tečajeve od psihologije do Feničana (pristupanje ispitu plaća se). Nepregledna gomila fantastičnih informacija. Šteta što danas nemam 15 g. Unatoč svemu tome, djeca mojih prijatelja, a i moji prijatelji, igraju igrice na internetu.

Još iz rubrike Premium

Predsjednik Milanović položio vijence na groblju Mirogoj
14
MARINKO JURASIĆ

Kako je tek V. Pusić reagirala na Milanovića, polaskanog od SKJ

karneval u Imotskom
ROMANA KOVAČEVIĆ BARIŠIĆ

'Imotski krnjo nije tradicija, nego primitivan sramni čin'

35
Aleksandar Vučić
JOZO PAVKOVIĆ

Završni čin istodobnog umiranja 'velike Srbije' u BiH, C. Gori i na Kosovu

76