Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.12.2019. u 12:14

Sindikati su iznevjerili i asistente u nastavi - za njih nisu izborili 
baš ništa

Kakve li samo sreće da je dostojanstvo, ono pravo, a ne ono koje su Šprem i Mihalinec izjednačili s koeficijentima, pripalo, u ovoj histeriji, baš onima koji to najviše zaslužuju, čistačicama i kuharicama koje rade u školama. Za njih su sindikalni čelnici, smatrajući sebe uzvišenijima od metle i kuhače dok ni sami ne znaju pravopis, zaključili da je prihvatljivo i povećanje dodataka, dok su te iste dodatke, poput šuge, s histeričnim “ne” odbili za svoje članove - profesore i učitelje.


Zato, tete čistačice i kuharice u svim školama Hrvatske - glavu gore. Vi ste pobjednice. Budite zadovoljne, jer u histeriji koju su predvodili oni koji dvije godine nisu bili u stanju artikulirati stvarne probleme svojih članova u učionicama, oni koji su zdušno prihvatili podršku ministrice Blaženke Divjak odmah na početku štrajka, oni koji su na društvenim mrežama grčevito dijelili svoje pojedinačne platne liste, nakon objave prosječne plaće koja je veća od one kakvu je predstavljao sindikat, vi ste prošle najbolje.

Točnije – povećanim dodatkom vi ste danas, ali i u budućnosti sigurnije. Vaši će dodaci postati dio granskog kolektivnog ugovora, a koeficijenti će baš kao i jučer, i danas i sutra ostati uredba.

Prosvjed prosvjetara u Zagrebu
1/16

Što to znači? Da su koeficijenti odluka Vlade, a koja god struja bila na vlasti, bez ikakvih problema mogu kada požele, jer na to imaju sva prava, iste koeficijente smanjivati i u njih zadirati. To će znatno teže učiniti s vašim dodacima. Budite ponosne. A sindikalni nož u leđa koji vam je zabijen neka vas ne brine, jer govori više o onima koji “krečeju”, nego o vama. Štoviše, isti nož u leđa bolniji je asistentima u nastavi kojih se 36 dana blokade sustava nitko nije niti sjetio, ni sindikati, ni ministrica Divjak, ni učitelji, ni profesori.

Gdje je sad izjednačenje, primjerice učitelja s asistentom u nastavi? Ostalo zamrznuto u punoj sindikalnoj plaći koju će primiti sindikalni čelnici! Dostojanstveno! Bez ironije – jer ovaj su mjesec kao nijedan prije sindikalci doista zaslužili svoju dvoznamenkastu plaću. I na kraju svega, uz smiješak pored premijera poručili: “Zadovoljni smo i vjerujemo Vladi da će ispuniti obećano!”

Video: Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije