Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.04.2018. u 09:22

Posljednjoj koloni danas će se pridružiti i Dražen Keleminec, nedostaje još samo notorni Vulin

Jasenovcem je jučer protutnjala tek jedna u podužem nizu kolona koja je, barem normativno, imala cilj odavati pijetet žrtvama ustaškog stratišta.

Ovoga puta, pod jasenovačkim Kamenim cvijetom naslikavali su se SDP-ov šef Davor Bernardić, antifašisti predvođeni Franjom Habulinom, delegacija Srpskog narodnog vijeća na čelu s Miloradom Pupovcem... Ovaj potonji iskoristio je trenutak da progovori koju o ploči s natpisom “za dom spremni” i ulicama s nazivima ustaških zločinaca, što je razlog zbog kojeg s premijerom u istu kolonu neće, premda u koaliciju – ipak hoće. Istom stazom put Kamenog cvijeta prošle nedjelje kročilo je 100-tinjak članova Koordinacije židovskih općina, ali i izaslanstva veleposlanstava Izraela, SAD-a, Kanade, Njemačke, Srbije, Francuske i Nizozemske, kada je Ognjen Kraus upravo ovaj dan iskoristio da upozori kako je “u Hrvatskoj na djelu revizija prošlosti i izjednačavanje Jugoslavije i NDH”.

Premijer Andrej Plenković, pak, u Jasenovac stiže danas, s jakim sastavom ministara koji čine takozvanu državnu delegaciju, premda u njoj nema predsjednice Grabar-Kitarović. Ona je, pak, Jasenovac posjetila ranije, gotovo u ilegali, a u njezinoj “koloni” bio je tek Ivan Zvonimir Čičak. I svi oni redom zaklinju se u prijezir prema ideološkim temama koje razdiru hrvatski narod, dok istodobno taj razdor sami predvode. Četiri kolone u Jasenovcu uvreda su za žrtve. Ovoj posljednjoj, koja će na slikavanje poći danas, pridružit će se, u svojoj koloni, i jeftini provokator Dražen Keleminec pa uistinu još samo nedostaje notorni Aleksandar Vulin.

Jasenovačke žrtve ne počivaju u miru, iako to ne znaju, ali to dobro znaju članovi njihovih obitelji koji zasigurno s gnušanjem promatraju tužni politički igrokaz svake godine u vrijeme stradanja njihovih najmilijih. A o antifašističkom karakteru hrvatske države, zacrtanom u našem Ustavu, posljednjih dana ponovno poljuljanom saborskim odbijancem pokroviteljstva Dana pobjede nad fašizmom... da se i ne govori.

Komentara 21

LO
lokun
11:08 22.04.2018.

Fašizam i fašiste srpske fašiste Hrvati su pobjedili OLUJOM i obranili slobodnu nezavisnu državu Hrvatsku.

KL
klokun
11:10 22.04.2018.

Hrvatska je odlibođena u Domovinskom ratu od fašista a sve drugo je SRPSKA LAŽ!

DU
Deleted user
09:59 22.04.2018.

Danas u 21,stoljecu ne postoje vise fasisti a jos manje antifasisti cak i u Rusiji gdje nemas NITI jednu udruga antifasista.Pametnom sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije