Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.06.2015. u 09:30

Prema pisanju Novog lista, na zadnje dvije sjednice Glavnog odbora HSS nije uspio okupiti kvorum jer je od 80-ak članova došlo samo njih oko 30

Seljaci nezainteresirani za politiku 

Branko Hrg, predsjednik HSS-a, uoči sastanka na razini pregovaračkih timova s vodstvom HDZ-a o izlasku na skore izbore ima neočekivanih teškoća u vođenju stranke. Prema pisanju Novog lista, na zadnje dvije sjednice Glavnog odbora HSS nije uspio okupiti kvorum jer je od 80-ak članova došlo samo njih oko 30. Predsjednik HSS-a Hrg tvrdi da ne zna zašto članovi Glavnog odbora ne dolaze na sjednice izrazivši uvjerenje da "neki ljudi žele destabilizirati stranku, ali im to neće uspjeti". Valja primijetiti da su "neki ljudi" zapravo većina članova Glavnog odbora.

Minijatura iz bombastičnih memoara

Manolić tvrdi: Tuđman je zaustavio istragu o Šariniću

Josip Manolić, bivši premijer i najbliži Tuđmanov suradnik, nastavlja s uspješnom predpromocijom svoje knjige memoara koja još nije ni došla do knjižara. Nakon što je podigao prašinu prozivanjem Tomislava Karamarka za suradnju s Udbom, sada je u razgovoru za Jutarnji ispričao minijaturu o predsjedniku Tuđmanu i Hrvoju Šariniću, njegovu šefu kabineta. Početkom 90-ih, MUP je prikupio neke podatke negativne za Šarinića, što je predsjedniku rekao doministar Perica Jurić. "Nemoj mi provjeravati Šarinića, on me može dovesti do predsjednika Francuske, a ti me ne možeš dovesti ni do predsjednika općine Centar", otpilio je Tuđman doministra Jurića.

Pitam se pitam

Zašto hrvatskim službenicima trebaju svi ti uredi

Radimir Čačić, predsjednik Reformista, pita se u Jutarnjem zašto hrvatski državni službenici u prosjeku koriste 37 četvornih metara uredskog prostora, a njihovi kolege iz EU samo 15. Kako, zašto? Zato što mogu.

Sve se može

Outsourcing na mala vrata ušao u pulsku bolnicu

Ivana Hrstić, sanacijska upraviteljica pulske bolnice, potpisala je nakon natječaja ugovor s dvije privatne tvrtke koje će preuzeti poslove čišćenja, otkriva Glas Istre. Pulski je slučaj presedan nakon što su sindikati mjesecima nastojali dokazati da je tzv. outsourcing u zdravstvu neprovediv.

U stvarnosti je očito provediv, jer će vanjske spremačice čistiti hodnike, prostorije administracije i pomoćne prostorije, dok prostorije visokog rizika ostaju u rukama osposobljenih bolničkih čistačica.

>>Ništa od posla, Ministarstvo ima teškoća u razvoju

>>Dvostruka kadrovska mjerila Manolića i Mesića

Komentara 13

SH
Shaman
11:28 16.06.2015.

Zašto jednostavno ne pripoji tu nekad slavnu stranku (a sada jadnu strančicu) u HDZ, i ima problem riješen.

MI
miso
10:37 16.06.2015.

Što će mu kvorum. Ako treba pozove Tomicu i kvorum je rješen. Pa i ne znam za tu stranku koju vodi gospodin Hrg, mislio sam da je to ha, de tko drugi nego z...na se.

Avatar soliloquy
soliloquy
13:15 16.06.2015.

Kog je briga za seljačku stranku u zemlji u kojoj seljaci više praktički ne postoje i to ponajviše zaslugom te iste stranke. Da se sutra ugase nitko ne bi primijetio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije