Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 -1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Gorann:

  Ono što Hrvati u BiH znaju već 25 godina, a Hrvatska tek pomalo shvaća je da su s velikobošnjačkom politikom svaki pregovori apsolutno uzaludni. Lakše je bilo izbjeći rat s Miloševićem 1991. Bakir se jučer susreo s Idrizovim potomkom Mesićem ... prikaži još! u Zagrebu koji je bošnjačkim agentima otvorio sve Hrvatske ratne arhive te su uz smijeh pričali o dobrim starim vremenima kada je Hrvatska 2 puta birala predsjednika koji je izdao istu i bio lažni svjedok! Navratio je i spužva bob. A prije toga je iz Zagreba poručio da Sejdo Komšić nije bio u Haagu kao Hrvati (ah da zahvaljujući Idrizovom malom i petrodolarima!) te da je Hrvatska agresor. Džaferović je nakon 10 minuta ponovio za čaršijke medije da je Hrvataka agrsor i jedinu obvezu koju ima prema Daytonu je da se ne miješa u ništa. Sejdo Komšić je istovremeno bio gost od 20 min na FederalnojnTV gdje je Hrvatskoj zaprijetio "da odbije". Krasno "prijateljstvo". Nadam se da Hrvatskoj neće trebati još 25 godina da shvati da se problem Hrvata u BiH može riješiti samo sa Srbima i podjelom. Apsolutnim ignoriranjem velikobošnjačke politike u Sarajevu! Ako bude trebalo još 25 godina da to shvati, Hrvata u BiH više neće biti.

 • Realnirealista:

  Kako nemoze nista bolje podijeliti između HR i RS ostatak nek ostane Bosnjacima njima ne dati u EU nek se pripoje Turskoj

 • Avatar jeremija1
  jeremija1:

  Bosna i Hercegovina je jedini osmanlijski konstrukt koji je igrom slučaja ( a bez valjanog razloga ) preživil kršćansku rekonkvistu. Sve ostale "muslimanske" pokrajine bivšeg Turskog carstva su ukinute, rasparčane , raseljene ili ponovno pokrštene. To se v Bosni nije ... prikaži još!je dogodilo jer su Austrijanci i Mađari, iz vlastitog interesa, htjeli skrojiti nekaj po svojoj mjeri. Zato poslije aneksije 1908. Bosna ( ili njezin dio ) i nije pripojena svojoj matici Hrvatskoj. U SFRJ je BiH komunistima služila kao tampon - zona između interesa Hrvatske i Srbije, tj. i kao neka vrsta poligona jugoslavenstva. I Austro-Ugarska i Tito su osmanlijsku otimačinu, protivno svim moralnim i povijesnim činjenicama zaradi vlastitog interesa ozakonili i proglasili osvajačke granice za svetu kravu. Današnji Bošnjaki su se u nemoći pred Republikom Srpskom okrenuli osvajanju teritorije na kojoj žive Hrvati. Tu rabotu Hrvatska mora presjeći dok ne bude prekasno, jer treći entitet je nužnost, pravda i zdrav razum ! Ako Srbi imaju svoj entitet, zakaj ga ne bi imali i Hrvati ? Ako Bošnjaki "ne žele" vlastiti entitet, ne trebaju zato braniti drugima ! Jer na to u prvom redu nemaju moralnog prava ! Ako konstituivnom narodu osporavaš i onemogućavaš njegova zakonska prava i još k tome lažeš i praviš se lud , onda su tvoji moralni krediti potrošeni !

Još iz rubrike Premium

Zagreb: Bandić obišao radnike na Mostu slobode i počastio ih čevapima
11
MARINKO JURASIĆ

Bio je brend, populist kakvog Hrvatska više nikad neće imati

Israel's COVID vaccination pass opens fast track to normal life
DAVOR IVANKOVIĆ

Nemamo vremena čekati dogovor u EU. Hrvatska će sama uvesti COVID putovnice

36
SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-CASES
DENIS ROMAC

Zašto je ‘politički nestabilna’ naša susjeda Slovenija toliko uspješnija i bogatija od ‘politički stabilne’ Hrvatske

83