Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.10.2018. u 15:43

U Kolindi Grabar-Kitarović natječu se ljepota, šarm, europejstvo i domoljublje. Zato je ne podnose

Subota 20. listopada

Bez dovoljno potpisa nema ni debakla na sudu

Prije nekoliko godina ljevičarski novinar Vojislav Mazzocco iznio je nikad opovrgnutu tvrdnju: “Istragu i hapšenje Milana Bandića odradila je policija po nalogu premijera Milanovića i ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića”. Zašto to kršenje zakona, i to na vrhu države? Bivšem se državnom odvjetniku Bajiću, kako je objašnjavao Mazzocco, “nije udaralo na Bandića”, premda mu je bilo ponuđeno da ostane na toj dužnosti uhiti li zagrebačkog gradonačelnika. Bandića se nije hapsilo ni Bajićevu nasljedniku Cvitanu, pa je posao preuzeo Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala – PNUSKOK. Sada je Bandića sud oslobodio optužbe i tako potvrdio ondašnje mišljenje više od dvije trećine građana iz jedne ankete – da je uhićenje političko. I doista, malo je tko mogao povjerovati da je učinio kriminal zato što je po svojim gradonačelničkim ovlastima preuzeo pokroviteljstvo nad inicijativom udruge U ime obitelji, kojoj su za skupljanje potpisa ustupljeni gradski štandovi, a dijelom ju je grad i financirao. Vlada je sada ustanovila da nema dovoljno potpisa za novi referendum – o izbornom zakonu i Istanbulskoj konvenciji. Bit će zato da sve završi bez političkih uhićenja, lažnih optužbi i debakla na suđenju.

Nedjelja 21. listopada

Mrsićevoj stranci ime kao da se brod nazove ‘Plovilo’

Demokrati su još jedna politička stranka koju je osnovao negdašnji SDP-ov ministar Mirando Mrsić. Naziv je jako originalan – kao kad bi netko novom brodu dao naziv “Plovilo”. Tako će biti još tješnje u društvu stranaka koje se u anketama kreću oko nula posto glasova, u društvu “mračnog” Taritaš-Pusićkina Glasa”, Josipovićeve Naprijed Hrvatska, Markovinine Nove ljevice... Mrsić je bio član neuspješne Milanovićeve Vlade, sukobio se s Bernardićem kojemu je htio uzeti mjesto na vrhu SDP-a pa ga se Bero oslobodio, nema u sebi ništa karizmatično, govori kao časna sestra i ničim ne sliči na vođu. Pa su mu za privlačenje birača ostale samo fraze o neracionalnom županijskom ustrojstvu Hrvatske, o zaštiti prirodnih resursa, o promjrni poreznog sustava, o boljem izbornom zakonu, o smanjenju broja zastupnika i ministarstava... Čast nekim izuzecima, ali i Mrsićev primjer pokazuje da liječnici ipak puno bolje liječe ljude nego Hrvatsku. I moglo bi se dogoditi da najveći neprijatelj Demokratima bude demokracija.

Ponedjeljak 22. listopada

Dalija Orešković ne može se popeti ni do nule

Ponovit ću pitanje – zašto mnogi ljevičari ne podnose Kolindu Grabar-Kitarović? Otkad je osnovan, o HDZ-u su takvi govorili i pisali kao o nazadnoj, primitivnoj, ruralnoj, nacionalističkoj, proustaškoj, protueuropskoj stranci. Naravno, bili su za to kvalificirani jer uglavnom potječu od partizana skrivanih “po šumama i gorama” koje su im bile utočište i prirodno stanište koje je formiralo njihov mentalitet i ideologiju. Tko bi od takvih i njihovih potomaka bio mjerodavniji za sudove o natražnjačkom HDZ-u i “stranci opasnih namjera”!? Nije im bilo nimalo važno što se ni oko jednog hrvatskog državnika kao oko dr. Franje Tuđmana nije okupila tako ugledna znanstvena i intelektualna elita. I onda su doživjeli šok – iz te zatucane sredine do međunarodnih i nacionalnih visova vinula se Kolinda Grabar-Kitarović u kojoj se natječu ljepota, šarm, tradicionalni kršćanski odgoj, obrazovanje, znanje jezika, komunikativnost, europejstvo, svjetskost, prisnost s narodom i domoljublje. Dakle, obilje razloga zbog kojih ju je u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva odvjetnica i negdašnja predsjednica smiješnog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Dalija Orešković proglasila – nulom. I najavila da će i sama u politiku. U kojoj je već vidimo u očaju jer se ne može popeti do nule.

Utorak 22. listopada

Jakovini je nacionalistički mrak potreban kao zrak

Kod povjesničara Tvrtka Jakovine nije riječ o činjenicama kojima on nikad ne potkrepljuje svoje optužbe ni o tome treba li se na taj nedostatak činjenica osvrtati. Jer, što god i kako god mu tko uzvratio i koliko god ga stvarnost opovrgavala, njemu je prokazivanje Hrvata navika. Pa ako on u Hrvatskoj u kojoj više od četiri petine građana brine brigu o tome kako preživjeti vidi samo nacionalistički mrak, onda nije riječ o stvarnom mraku nego o onom koji je njemu potreban kao hrana, kao zrak, kao disanje. “Da biste bili ‘pravi’ domoljub u Hrvatskoj”, kaže u intervjuu za Glas Istre, “morate biti etnički Hrvat, deklarirati se kao katolik (ali ne morate živjeti kao kršćanin), morate biti glasni nacionalist i mrziti Srbe. Ispunjavate li sve te uvjete, dopušteno vam je lagati, pa čak i ubiti za Hrvatsku.” Tko to mora biti “etnički Hrvat”, tko “mrzi Srbe”, tko “ubija za Hrvatsku”? Uzorni građanin Jakovina! Jer ako se ono čega nema nekome stalno priviđa, onda taj privid postaje njegova stvarnost koju sam ustrajno kreira.

Srijeda 24. listopada

HDZ kao da je naslijedio Račana, a ne Tuđmana

U povodu presuda Sanaderu... Kad danas u sudnici i ispred nje, izmučen i podbuhao, pogledima i gestama od publike traži sućut sa svojim stanjem, treba se sjetiti njegove negdašnje pojave koja je izazivala poštovanje. Stasit, iznimno zgodan, obrazovan, poliglot, iz čestite kršćanske obitelji, odlučan, strastven i rječit – mogao je imati dugu karijeru, bogat i lagodan život i ugled. Ali čim je došao na vlast, počela je rasprodaja toga osobnog bogatstva. Bahat u Hrvatskoj, kukavica i ponizan pred Bruxellesom i Londonom, nekad gromoglasni zaštitnik osumnjičenih hrvatskih generala, a na vlasti njihov najžešći progonitelj, raspikuća koji se, da bi se dodvorio EU, odrekao 25 tisuća četvornih kilometara mora (ZERP-a), slugan koji se na Oxfordu hvalio gušenjem nacionalizma u Hrvatskoj, slizan s lijevim novinarima koji su cijelo desetljeće sotonizirali HDZ i predsjednika Tuđmana... neće na sud zbog svoje politike, ali povijest će ga osuditi na mnogo težu kaznu. Na nesreću, ta se politika uvelike ponovila s Plenkovićem koji se obračunao s Karamarkom kao i Sanader s Pašalićem, ponovilo se skretanje ulijevo i sluganstvo pred EU čiji nam profiteri otimaju za državu presudan novac. Tako HDZ već dvadesetak godina više sliči na stranku naslijeđenu od Račana ili Khuen-Héderváryja nego od Tuđmana.

Četvrtak 25. listopada

Osigurajte navijačima TV- prijenose nogometa!

Nekoga bi zaista trebalo kazniti zbog patnji koje doživljavaju zaljubljenici u nogomet. Svojedobno sam osuo paljbu na HRT zato što su mu preoteti prijenosi idućeg Europskog prvenstva u nogometu (i kvalifikacija), a ovih dana “bolujem” jer na MAX TV-u ne mogu pratiti Ligu prvaka, koje na njezinim sportskim programima više nema pa se spašavam tražeći po Internetu neke linkove gdje bar nešto mogu vidjeti. Da bi navijači mogli pratiti sva velika natjecanja, trebali bi se pretplatiti kod cijelog niza operatera i imati nekoliko televizora, što je i skupo i nemoguće. Ako je nacionalna televizija doista nacionalna i ako drži do svojih pretplatnika koje jedina ima, onda nema te cijene koju bi morala plati za ono što golemu većinu njezinih gledatelja od kojih živi najviše zanima. Ako to ne umiju na HRT-u, onda bi mjerodavno ministarstvo trebalo naći načina i sredstava da se osiguraju prijenosi vrhunskih nogometnih utakmica koji su milijunima ljudi u ovim nevoljama u kojima živimo jedini užitak i zabava.

Petak 26. listopada

Samo da nam ne pomažu ‘naši prijatelji Nijemci’

Naši prijatelji Nijemci! Kad god je trebalo, priskočili su nam u pomoć. Priskočili su u pomoć Paveliću i NDH učinili mnogo zločinačkijom nego što bi bila bez njih. Priskočili su nam u pomoć tako što su u suradnji s Titom namamili stotine tisuća Hrvata da im rade najteže poslove, da se odnarode i oni i njihovi potomci, dok se istodobno baš nisu trudili da spriječe Titovu Udbu u smicanju desetaka hrvatskih političkih emigranata. Ističemo da su nam pomogli u priznavanju naše države, premda je Kohl tvrdio da je Njemačka bila za Jugoslaviju sve dok je bilo najmanje šanse da se održi. Pomagali su nam i u Domovinskom ratu tako što nam nisu dali ni jedan par vojničkih cipela. Sada nam pak opet, poput Hitlera, pomažu odvlačeći radnike na svoja gradilišta. A pomažu nam i u BiH. I dok Srbija podupire Republiku Srpsku, stvorenu na zločinu, i dok Arapi i Turci podupiru bošnjački politički teror nad Hrvatima, naši dragi prijatelji Nijemci u Der Spiegelu su se okomili na političare HDZ-a BiH jer “ugrožavaju mir na Balkanu”, jer su “u posljednjoj izbornoj kampanji masovno podgrijavali etničke napetosti”, “postavljali zastave Herceg-Bosne”, a i Plenković tamo “podržava smjer radikalnih nacionalista”. Danke, Deutschland!

>> Pogledajte svađu Pernara i Plenkovića: Vi ste kralj štakora!

Komentara 19

GU
Gustirna
18:24 27.10.2018.

To udbokomunisticko cetnicko smece jakovina je toliko jadan da pored svega dozvoljava da ga hrane takvi hrvati...umjesto da iseli, kao sto iseljavaju hrvati kojima je pun ku*ac tih spodoba tipa jakovina...

LU
Lujo123
19:55 27.10.2018.

Gospodine Ivkošiću - u sridu!! Bravo!!

Avatar Observer
Observer
20:01 27.10.2018.

Ivkosic je opet u pravu , mentalni komunisti ce uvjek biti protiv ali to je njihov problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije