Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
122 3°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar dado26
  dado26:

  Iza drugog svijetskog rata u Njemačkoj na nirnbergšim procesima od strane pobjednika osuđeno 12 osoba na smrt sa sva zlodjela koja su počinjena od strane fašističke njemačke. Izraelski Mossad iza rata tražio 6 zločinaca i dvojcu likvidira. Den Haag osudio ... prikaži još!o 60 srba od ukupno 84 sa sve zločine i genocid koji su počinjeni na području bivše SFRJ od Ovčare, Škabrnju, Srebrenice do Kosova. A jugofašisti hoče opravdati da na stotine tisuča hrvata koji je Tito i njegovi partizani mučili, ubijali i žive zazidali da su večinom bili zločinci. Kako jedna velika Njemačka koja je kriva za drugi svjetski rat, za holokaust ima 12 osuđenih zločinaca zapravo 18 ako uzmemo Mossad u obzir a jedna mala hrvatska ima na stotine tisuča zločinaca? Ako znamo da je večina ustaškoga rukovodstva pobjegla za latinsku ameriku koliko je onda moglo biti zločinaca između stotini tisuča ubijenih?Ovo nije bila osveta nad zločincima več genocid nad hrvatskim narodom od strane jugofašista na čelu sa krvavim bravarom Josipom Brozom Titom. A svi ti veliki humanisti, antifašisti, borci za ljudska prava gade mi se iz dubine duše koji hoče na bilo koji način sve te masovne nevine žrtve umaložavati ili opravdati. A naj gnusnije mi je to gledati i slušati ako pripadnici mog hrvatskog naroda kao bivši presjednik Hrvatske Mesić pljune na sve te nevine žrtve. Sram da vas bude ali izgleda da sa takvo što nemate obraza, karaktera i humanosti u sebi.

 • Avatar gradjaninpokorny
  gradjaninpokorny:

  1500 ljudi u Jasenovcu naspram više od 550,000.00 Hrvata? Srami se!

 • dosadno:

  Ne trebaju nam nikakvi povjesničari da bismo prihvatili činjenicu da su mnogi nevini, žene i djeca stradali na tom sumanutom kažnjeničkom putu. I nitko nema pravo zabranjivati odavanje pijeteta tim žrtvama. Niti ih iz svojih ideoloških razloga vezivati uz NDH.

Još iz rubrike Premium

Stjepan Sučić
11
BRANIMIR POFUK

Znate li vi tko sam ja?! Odgovor na to urlajuće pitanje uvijek je i svuda isti: bahato đubre i bagra

Velike farmaceutske kompanije u fazi su ispitivanja cjepiva za protiv koronavirusa - ilustracija
BORIS BECK

Nova kletva: Da bog da živio u vremenu s mnogo novih riječi

FILE PHOTO: In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern
Mate Mijić

Facebook uvodi globalnu cenzuru. Slijedi li nam globalna diktatura?

59