Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.08.2017. u 07:55

A zašto bi novi šef SDP-a trebao biti na sliku i priliku svog prethodnika koji će ponajviše ostati upamćen po bahatosti?

Vidljiv je koliko i Jakov Kitarović, on je jamac duge HDZ-ove neproblematizirane vladavine i što duljeg boravka SDP-a u bezidejnom glavinjanju – epiteti su kojima posljednjih dana utjecajni mediji časte Davora Bernardića.

Tako je, uostalom, već tjednima, pa i mjesecima: on je, kažu, mlak, izgubljen, dosadan, nezanimljiv, nedovoljno jasan, lišen liderskih sposobnosti. Realno, ništa se u pristupu nije promijenilo još od prvoga dana kada je, u studenom prošle godine, izbor novog šefa oporbe u javnosti dočekan prilično mlako. Oni koji su se ipak pozabavili portretiranjem njegov su uspjeh dočekali s puno skepse, neki i na nož.

Čak i lijevi komentatori u startu ga nazivaju luzerom i kapetanom Titanica, Bandićevim mladuncem, tvrdeći da je Partija izabrala čovjeka koji će stranku osuditi na dugogodišnju poziciju u opoziciji, a hrvatsku ljevicu na smrt. S takvim referencama, ne treba čuditi što mu ispitivanja javnog mnijenja ne idu u korist, sustavno.

Pa čak i kada – kao pri zadnjim rezultatima Crobarometra Andrej Plenković “uživa” 50 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić 52 posto – kada im je gotovo poravnat skor, mediji će u naslovima naglasiti kako je upravo šef SDP-a u problemu. Na žalost, malo što je u rezultatima, a sve je u dojmu, pokazalo se ponovno i na Bernardićevu slučaju, no dva su izvora kojima predsjednik socijaldemokrata može “zahvaliti” ovakav tretman.

Ponajprije, na udaru je društvenih kroničara koji miniraju svaki njegov potez kako bi zapravo glancali sliku premijera Plenkovića, lidera kojemu konkurencije nema ni tragovima. Također, od prvog dana naletio je na minu i u vlastitim redovima gdje mu podmeću što zbog vlastitih ambicija, što zbog žala za Milanovićem čiji povratak priželjkuju, pa s njime i vlastite privilegije.

A zašto bi novi šef trebao biti na sliku i priliku svog prethodnika, zar Hrvatskoj treba lider oporbe i potencijalni premijer koji će ponajviše ostati upamćen po ručkovima u Taču, bahatosti i posve neshvatljivom dodvoravanju desnici koje ga je u konačnici i koštalo pozicije?

Pritom valja podsjetiti kako je Bernardićev prethodnik imao na raspolaganju kompletnu domaću PR mašineriju pa i američkog marketinškog maga Alexa Browna jer si je to, za razliku od njegova nasljednika kojeg je dočekala opustošena blagajna, mogao priuštiti.

Stoga i ne treba čuditi što se Bernardić na vrhuncu afere Agrokor slikao s glavicom kupusa, što je u jeku pucanja koalicije HDZ-a i Mosta komentirao kako je “Zagreb lijep po kiši”: tako su mu, naime, savjetovali oni koji mu, očito, nisu željeli dobro.

Istodobno, sam Bernardić bježi od prikupljanja jeftinih političkih poena, odbijajući u medijima detaljizirati o tome da mu je od posljedica PTSP-a preminuo otac, hrvatski branitelj i da mu brat danas radi na minimalcu od 2500 kuna, što bi mnogi na njegovu mjestu obilato zlorabili.

Uistinu je nepošteno – ako se u politici uopće može govoriti u takvim kategorijama – što Bernardić nikada nije dobio šansu i zato je dobro da ne odustaje, ili da barem takav dojam odaje. A dojam je sve, barem je toliko naučio.

Komentara 9

Avatar southman
southman
08:55 30.08.2017.

Dok se god bude pojavljivao na skupovima gdje se vijore zastave SR Hrvatske i SSSR-a, ništa od njega kao plitičara !

SI
siskic
11:03 30.08.2017.

nije bero ni trebao dobiti šansu. taj lik nije nizašto..upropastiti će i uništiti sdp-e do neprepoznatljuvosti. luđi je onaj ko ga podržava. no, ti likovi su važni sami sebi i da se oni namire. fućka se njima za stranku.

EL
EldersRealm
10:25 30.08.2017.

Haha kaze ona da Bernardic bjezi od jeftinih politickih bodova i onda se nadje Rasovic koja to odradi za njega. Ali eto, on je skroman i ne skuplja jeftine bodove. Ovo je u rangu "visokih izvora iz vlade" i slicnih budalastina, iako su svi znali da je Milanovic osobno bio taj visoki izvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije