Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2020. u 08:12

I HDZ i SDP već bi morali imati izazivača ako s trona doista žele svrgnuti korupcijskim aferama načetog gradonačelnika

Milan Bandić definitivno je krenuo u kampanju za sedmi uzastopni mandat na čelu Zagreba. Učinio je to u svom stilu, upečatljivim trolanjem jednog od svojih najrevnijih kritičara i relativiziranjem dokumentarca koji govori o sumnjivim gradskim poslovima pod palicom vječnog gradonačelnika. A što za to vrijeme rade najveće hrvatske stranke?

Do izbora je manje od pola godine, a ozbiljnog izazivača ne pokazuje ni HDZ ni SDP, iako bi sada već debelo morali imati i imena i ozbiljnu medijsku kampanju ako doista s trona žele svrgnuti korupcijskim aferama načetog gradonačelnika. U HDZ-u je netom završila druga etapa unutarstranačkih izbora započetih još u proljeće. Članstvo je izabralo čelništva lokalnih i županijskih organizacija, pa tako i one zagrebačke, na čije je čelo došao Mislav Herman. A prva poruka novog šefa zagrebačkog HDZ-a bila je – suradnja s Bandićem se nastavlja.

Herman pritom zdvaja zbog nove Bandićeve afere u kojoj se pokazalo da su troškovi sljemenske žičare premašili planirani iznos za gotovo 80 milijuna kuna, ali i on, baš poput šefa svoje stranke Plenkovića u slučaju Lovre Kuščevića, ipak poručuje kako HDZ ne želi prejudicirati ničiju krivnju. Ovakvim pristupom HDZ još jednom ostavlja dojam da nema namjeru ozbiljnije ugrožavati Bandićevu poziciju, nakon što mu je, što otvoreno što prikriveno, držao ljestve čitavo desetljeće. Nevoljkost stranke koja 20 od ukupno 30 godina vlada Hrvatskom za preuzimanjem vlasti i u glavnom gradu upravo je zapanjujuća. HDZ-u se pritom nikako ne može pripisati strah od raskida suradnji, s obzirom na to da je Plenković, ne tako davno, raskinuo koaliciju s Mostom, drugu u pola godine.

Most je tada u Vladi zamijenio HNS, a sve se to odvijalo usred jedinog dosad zabilježenog ozbiljnog pokušaja rušenja Bandića, zbog čega je Anka Mrak Taritaš u drugom krugu protiv Bandića ostala “kratka” za svega 16.000 glasova. Čudnovate poruke o nastavku suradnje s Bandićem koje ovih dana slušamo iz HDZ-a mogle bi biti odraz straha od ponavljanja sličnog scenarija i na lokalnim izborima u svibnju, za koje ljevica ponovo traži zajedničkog kandidata. U tom slučaju, Zagreb bi mogao preuzeti netko na koga HDZ više ne bi imao nikakva utjecaja i s kim bi bilo puno teže ostvariti suradnju kakvu su imali s Bandićem. A tada propadaju i brojne funkcije i apanaže istaknutih, ali i onih manje vidljivih zagrebačkih HDZ-ovaca.

 

>> VIDEO Tko je kriv za eksploziju troškova za žičaru Sljeme? 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:27 25.11.2020.

Uđe li u drugi krug Bandić ponovno dobiva izbore. Ako bude u srazu sa lijevima HDZ će mu dati glas, ako bude u srazu sa desnima SDP će mu dati glas. Njemu je drugi krug jednako pobjedi.

BT
blue time
10:09 25.11.2020.

Hoćete reći da u Zagrebu nema kulturnog, elokventnom, obrazovanog i neoptuživanog čovjeka? Ovo ionako nije razina za uspoređivanje.

ZA
zagi177
15:40 25.11.2020.

Miladin je La Pa Pa .... gotovo je ... ili krajnja lijevica ili desnica ... sigurno je jedino a to je da je Miladin La Pa Pa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije