Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.11.2017. u 13:47

On dobro zna da za priznanje Kosova nikad neće pridobiti Srbe te ga nameće bošnjačkim nasiljem

Subota 11. studenoga

Bernardić zarobljenik ideje Josipa Broza Tita

Nije važno pitanje treba li sadašnjoj vlasti zbog Agrokora uskratiti povjerenje o kojem se glasovalo u Saboru, nego je važno pitanje kakvo se povjerenje može imati u oporbu. Znao je Bernardić da ne može srušiti Plenkovića i nije mu bio cilj da premijer dođe u parlament, nego su i on i SDP zarobljenici uvjerenja kako samo oni mogu i smiju biti na vlasti. No za tu historijsku ambiciju koju je gajio i uspješno ostvarivao Josip Broz Tito nema više ni jednostranačkog sustava niti Bernardić ili bilo tko drugi u SDP-u ima magiju s kakvom su Račan i Milanović vodili stranku. Gola težnja za vlašću u stanju u kojem nema nikakvih izgleda da se osvoji u Bernardiću i SDP-u samo gomila nesnošljivost prema Plenkoviću i povećava ravnodušnost prema građanima, biračima, pa im oni zacijelo uzvraćaju istom mjerom, istom ravnodušnošću. Ti ne valjaš, a moj je jedini zadatak da u tebe upirem prstom – s tom logikom u neprekidnom opanjkavanju protivnika, premijera, koji ga u svemu nadmašuje, Bernardić će izgubiti sve bitke i u Saboru i javnosti. A tko stalno gubi i unatoč tome izaziva sukobe postaje ruglo, što možda još nije kraj, ali je prirodna posljedica stoljetnog komunističkog vlastohleplja u Hrvatskoj.

Nedjelja 12. studenoga

‘Tvoja zemlja’ kao himna hrvatskog preobražaja

Jako zanimljivu pretpovijest ima želja dijela vodstva SDP-a da pjesma “Tvoja zemlja”, koju je skladao Alfi Kabiljo, a pjevao Vice Vukov, puštana i na komemoraciji za Račana 2007. godine, postane himna te stranke. Od 1972. do 1990. ta pjesma i Vukov bili su na političkoj strani posve suprotnoj Račanu, koji je započeo karijeru u Savezu komunista Hrvatske, tako reći točno na dan kad je krenuo brutalni komunistički obračun s nacionalizmom i nacionalistima. A tamo su pripadali i “Tvoja zemlja” i njezin izvođač, koji je pred progoniteljima, kako se tada mislilo, pobjegao u inozemstvo. Tko zna hoće li itko ikad reći istinu o tome kako se popularni pjevač s izrazito proljećarskim biljegom približio Račanu i SDP-u, koji ga je stao svojatati, a to čini i danas. I Vice Vukov i SDP imali su političke preokrete, ali u suprotnim smjerovima – pjevač je zasjenio svoje hrvatstvo poistovjećujući se s ljevicom i SDP-om, a SDP kojemu je toga hrvatstva vrlo, vrlo nedostajalo uzimao ga je od Vukova! Pa, ako “Tvoja zemlja” postane himnom SDP-a, postat će i himnom tih preobražaja u kojima ima puno više osjećaja za vlast nego za čast.

Ponedjeljak 13. studenoga

Hoće li Šuker u Rusiju povesti Cecu ili Lepu Brenu?

Hrvatska nogometna reprezentacija, koju je preporodio Zlatko Dalić, ide dogodine na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Možda će tamo s njom, ostane li predsjednik HNS-a, i Davor Šuker. Bio je i na prošlom SP-u, gdje se proslavio družeći se sa Severinom koju je vodio u Brazil i sprdajući se s hrvatskom reprezentacijom “duhovitostima” kao što je dosjetka da naši igrači mogu biti svjetski prvaci samo na PlayStationu, što je Modrića i druge igrače zgrozilo i zgranulo. Za takvo što bi u svakoj drugoj zemlji koja drži do svoje časti istoga trenutka odletio. No, ako nije odletio tada, trebao bi odletjeti nakon sinoćnje utakmice u Pireju kojom smo potvrdili odlazak u Rusiju. Jer upravo se sada najbolje vidi koliko je zla napravio postavljanjem bivšeg izbornika Čačića, trenera bez sposobnosti, polumrtvaca bez strasti i ičega motivirajućeg. Jedina mu je kvaliteta što je bio Šukerov i Mamićev favorit. Pa ako odleti, idući bi predsjednik trebao sve činiti da što više uspijemo na travnjaku, a ne na PlayStationu, te u Rusiju “povesti” samo Thompsona uz čije pjesme igrači najradije izlaze na travnjak . Ne bude li tako, možda Šuker u Rusiju povede Cecu Ražnjatović ili Lepu Brenu.

Utorak 14. studenoga

Predsjednica je u stvari samo bila predsjednica

Mnogi komentatori i političari nastoje otkriti zašto je baš sada predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović onako žestoko govorila o stanju u Hrvatskoj za koje nema tko dugi biti kriv nego vlast. Je li time pogoršala izglede na idućim izborima za koje je započela kampanju, ili to čini da se svidi što većem broju birača, ili hoće pridobiti hadezeovce koji nisu zadovoljni Plenkovićem, ili “u navodnim tenzijama Pantovčaka i Banskih dvora ima više dima nego vatre”, ili...? Skloniji sam onima koji drže da predsjednica nije izračunavala političke dobitke iz svojih istupa niti se bojala gubitaka, nego je jednostavno bila predsjednica države. I da nije o njemu govorila, stanje bi u zemlji ostalo isto. A koliko je bila u pravu, pokazuje izjava ministrice Nade Murganić da ono nije, kako kaže predsjednica, izvanredno, nego izazovno. Tom ublaženicom služe se frazeri u svim političkim vremenima kako bi katastrofu koju i sami proizvode puni poleta pretvorili u izazov za svoju nepostojeću hrabrost i spremnost da se s njom suoče. Prisiljavamo Hrvate na iseljavanje da bismo bili pred izazovom demografske pustoši.

1/12

Srijeda 15. studenoga

Hrvatsko gospodarstvo i financije vode stranci

Vijeće za demografsku revitalizaciju navijestilo je da će se povećati dohodovni cenzus pa će dječji doplatak imati 250.000, a dosad ga je imalo 150.000 obitelji. Demograf Stjepan Šterc ne vjeruje u učinak te odluke jer ona nije strateška. Tako će Hrvatska, prema procjeni UN-a, ostati među devet zemalja kojima do sredine stoljeća prijeti pad broja stanovništva veći od 15 posto. Još su strašnije prognoze za kraj stoljeća, kad bi Lijepa Naša mogla imati samo 2,5 milijuna stanovnika ili 40 posto manje. Nepojmljivo je da na te pokazatelje Vlada uzvraća kojom stotinom kuna, kako bi zamazala oči javnosti, te se maše još milijardom kuna koja će se 2018. godine izdvojiti za tu svrhu. Zamislite da se u posljednjih desetak godina 100 milijardi kuna profita koje su strane banke i tvrtke iznijele iz Hrvatske ulagalo u zapošljavanje, u mlade ljude koji počinju stvarati obitelji, da su pokrenute one hrvatske proizvodnje koje sada onemogućuje uvozni lobi protiv kojeg ni vlast ni Hrvatska narodna banka ne čine ništa! Bili bismo sretna zemlja! Ovako, hrvatskim financijama i gospodarstvom upravljaju stranci te su oni skupa s hrvatskom vlašću glavni krivci za iseljavanje koje se sigurno neće zaustaviti s 200 kuna mjesečno. Toliko prosjak s ispruženom rukom zaradi dnevno.

Četvrtak 16. studenoga

Hrvati na popisu Sorosovih saveznika

Ne, to nećete pročitati ni čuti u glavnim svjetskim i domaćim medijima, takvi tekstovi o zločinstvima svjetskih moćnika rezervirani su za hrabrije portale ili za rijetke političare koji se ne boje, kao što je Viktor Orban. Mađarski je premijer upozorio na popis mnogih članova Europskog parlamenta koje George Soros smatra svojim saveznicima. Taj bi dokument trebao zabrinuti cijelu Europsku uniju, piše Breitbart.com. Američki portal objavljuje link na listu članova na kojoj je čak 226 zastupnika EP-a, među njima i pet hrvatskih – Picula, Škrlec, Borzan, Radoš i Jakovčić. Popis je “kružio u kampanji za promicanje otvorenih granica Open Society Foundations, grupe koju je financirao američki milijarder i burzovni špekulant George Soros”. Kratko rečeno, te otvorene granice za nas znače – migranti unutra, Hrvati van. Nije slučajno na popisu cijeli lijevi sastav hrvatskih europarlamentaraca, koji su dokaz kako su nevažne sve svađe u Saboru, sporenja i zla krv između stranaka, iscrpljivanje nebitnim temama, kad su političari uvijek nečiji projekt iz inozemstva, ili bruxelleski, ili londonski, ili Sorosov...

Petak 17. studenoga

Kosovo izraz bošnjačkog političkog terora u BiH

Srbijanske političke i intelektualne elite vrlo su često u svađi s činjenicama, u posljednje vrijeme pogotovo s činjenicom kosovske države. Toliko su u svađi da jedno priznanje te činjenice već danima trese Srbiju. Ali uvelike su i u pravu. U intervjuu Radiju Deutsche Welle član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegovović rekao je kako se nada da će njegova država jednom priznati Kosovo, da se on već dugo za to zauzima, premda, napominje, priznanja neće biti bez suglasnosti druga dva člana Predsjedništva, pogotovo srpskog. Posebno je bio srdit srbijanski predsjednik Vučić – on bi, kaže, završio u Haagu da je rekao kako treba priznati Republiku Srpsku. I ne pretjeruje, jer Izetbegović poludi na svakog tko dirne u njegovu bošnjačku Bosnu. Srbima u BiH prijeti ratom, vrisne na svakoga tko spomene treći entitet, uskraćuje temeljna prava Hrvatima u Federaciji, nedavno se obrušio na Zemana, Kolindu i Kurza zbog njihovih upozorenja na teroriste u BiH, a “skrbnik nad BiH”, Turska, najveća mu je svetinja... Pa je i njegova izjava o priznanju Kosova izraz bošnjačkog političkog terora u BiH jer on vrlo dobro zna da za priznanje Kosova nikad neće pridobiti Srbe te ga nameće bošnjačkim nasiljem. Napokon, bi li priznao da bi u BiH mogla biti tri Kosova?

Pogledajte i video neobičnog susreta Junckera i Plenkovića:

Komentara 3

HR
Hrabraja
17:26 18.11.2017.

Javlja se cubo, dok mu decko sjedi doma sam. Mislim da je mali Kosovar.

HR
Hrabraja
17:26 18.11.2017.

Javlja se cubo, dok mu decko sjedi doma sam. Mislim da je mali Kosovar.

PR
prajdali100
18:59 18.11.2017.

Milane ! Izetbegovic je najopasnija osoba u BiH.Dobio je zadacu da "zakuha" i počelo je......Ovo nece izaci na dobro.Cilj je stvoriti Muslimaniju a to se može samo ratom.U tom slučaju Hrvati ce nestati iz te nazovi države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije