Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2017. u 13:20

Otkad je HDZ u koaliciji s HNS-om, traje nesmiljeno eliminiranje kadrova po ljevičarskim željama

Subota 18. studenoga

Što Srbima više govorimo o činjenicama, oni su gluši

”Puno će još vode proći Dunavom prije nego što će Hrvatska i Srbija biti prijateljske zemlje”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas u Vukovaru. Mogla je reći kako toga prijateljstva neće biti sve dok Dunav teče jer je neprijateljstvo srbijanskih elita i medija prema Hrvatskoj utkano u njihov svjetonazor.

I tako će biti sve dok dvije zemlje postoje. Beograd svoj politički smisao temelji na sotoniziranju Hrvatske i Hrvata toliko da bi se moglo reći kako bi srbijanska država bila bezrazložna kad svoj opstanak ne bi mogla crpsti iz opstanka “ustaške Hrvatske”. A ta politička hrana srpske nacije sastoji se od mitova, obmana, laži, krivotvorina, od “vrijednosti” koje nemaju rok trajanja, koje se ne kvare jer su već pokvarene. Istina ne može utjecati na onoga koji od laži živi jer se on pred istinom osjeća ugroženim. Što god ti više Srbima objašnjavao da su ustaše njihov proizvod, da njihovi zločini ni izdaleka nisu bili onakvi kakvima ih oni prikazuju, koliko god povijest i činjenice govorili da su Srbi izvršili agresiju, i to nakon brutalne dominacije u dvjema Jugoslavijama – oni su sve gluši. S takvim Srbima nikad ne može biti prijateljstva i uvijek im treba pokazivati zube da oni naše ne bi razbili.

Nedjelja 19. studenoga

Smjenjuju se vlasti, ali Stanković uvijek ostaje

Ne jednom napisao sam kako je stilom Aleksandar Stanković, voditelj HTV-ove emisije “Nedjeljom u dva”, “islednički” novinar i kako se u razgovoru s osobama koje nisu po njegovoj političkoj ćudi služi verbalnim udbaškim nasiljem koje bi se moglo sažeti u riječima: “Priznaj! Priznaj!” Takav, poslije Račanova dolaska na vlast dobio je emisiju u vrlo gledanom terminu, izrazito sračunatom na provokaciju, obesvećivanje i zagorčavanje dana mnogim građanima Hrvatske koji nakon mise i ručka sjedaju u dnevni boravak, ispred TV-a. Zaštićen je na HTV-u kao rijetka zvijer – smjenjuju se vlasti, vodstva i urednici HTV-a, ali on ostaje i zbog podsvjesnog ili kukavičkog straha i uredništava i vlasti da bi mogli nauditi Stankovićevu jugosotonizmu s kakvim su oni ili njihovi očevi srastali pola stoljeća i kojeg se još uvijek boje. Udbaško “Priznaj! Priznaj!” uresilo je i današnju emisiju Nu2 u kojoj je voditelj srpskog branitelja Vukovara Predraga Mišića htio prisiliti na priznanje da je Domovinski rat bio i građanski rat. Kakav prilog Plenkovićeva ravnatelja HRT-a Bačića općenarodnom obilježavanju herojstva i žrtava Vukovara!

Ponedjeljak 20. studenoga

Europarlamentarcima amputiran centar u mozgu

Što je to kad 60.000 Poljaka maršira Varšavom i traži “čistu i bijelu Poljsku i Europu”? Prije nekoliko dana europarlamentarci HDZ-a imali su o tome svoje mišljenje i u Europskom parlamentu glasovali su protiv uskrate prava glasa Poljskoj u EU. Onda im je zagrebačka središnjica HDZ-a amputirala centar u mozgu za osobnu slobodu, čast i dostojanstvo pa su promijenili mišljenje i protivljenje zamijenili suzdržanošću. Tako će svojoj djeci moći reći – vidite koje moralne žrtve podnosimo da bismo vas mogli poslati na Oxford ili Cambridge! U tom robovanju Plenkoviću i EU mogu mijenjati stav o Poljskoj, ali nemaju hrabrosti poduprijeti Kataloniju, prosvjedovati protiv uhićivanja katalonskih političara i domoljuba, madridske okupacije Barcelone i nasilja nad stanovništvom te države kojoj to još ne daju biti. Ili protiv posezanja moćnih članica EU za bankama i strateškim tvrtkama u tranzicijskim i inim siromašnim zemljama, pa i u Hrvatskoj, protiv njihovih profitera koji iz tih zemalja izvlače milijarde eura profita, protiv uvoznih lobija kojima im se sprečavaju i ograničavaju proizvodnje... I zahtijevati da se Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj... zbog toga uskrati pravo glasa u EU.

Kolinda Grabar Kitarović
1/38

Utorak 21. studenoga

Smaknuća domoljuba kao u vrijeme komunizma

Otkad je HDZ napravio koaliciju s lijevo-liberalnim HNS-om, strankom koja je tako reći od svoga osnutka predvodila napade na predsjednika Tuđmana, Hrvatsku optuživala za agresiju na BiH, promicala stavove o podjednakoj krivnji za rat, iz koje je vrijeme stvaranja, obrane i stabiliziranja države od 1990. do 2000. ocrnjeno kao “deset izgubljenih godina”, u vlasti traje eliminiranje kadrova po ljevičarskim željama. Uklonjen je ministar Pavo Barišić, slijeva danomice bjesomučno napadan. Uklonjena je voditeljica ekspertne skupine za reformu školstva Jasminka Buljan Culej kojoj su ljevičari danomice podmetali. Poslije ljevičarske hajke smijenjena je i Dijana Vican, predsjednica posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. A nedavno je, na veselje lijevih medija koje traje već nekoliko dana, ministrica Divjak smijenila i Sandu Ham, poznatu koautoricu Hrvatskog pravopisa (s akademicima Mogušem i Babićem), predsjednicu Upravnog vijeća Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Tako vlast s HDZ-om na čelu ponavlja po načinu ista smaknuća domoljuba kao i komunisti – neko vrijeme traje hajka, a onda slijedi odstrel. Plenković je u tome vješt, još u komunizmu objavio je knjigu “Sredstva masovne komunikacije” temeljenu na ideološkim postavkama Marxa i Kardelja.

Kolinda Grabar Kitarović
1/32

Srijeda 22. studenoga

U ‘bitku za dušu naroda’ ne ide se priopćenjima

Kao “bitku za dušu naroda” – najavio je Vice Batarelo iz udruge Vigilare Otvoreni festival tradicije i konzervativnih ideja. Uz Batarela festival su otvorili mons. Valter Župan, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, europarlamentarka Marijana Petir i američki republikanski kongresnik Chris Smith. Na meti su im progresivni ekstremisti, znanstvenici, kulturnjaci, mediji... koji razaraju hrvatsku tradiciju, vjeru i dušu naroda, zagovaraju pobačaj, rodnu ideologiju i druga zla, propisuju “kako se mora razmišljati i što se smije izreći”, a u protivnom to tzv. fino građansko društvo postaje “i te kako netolerantno i agresivno”. Koliko god konzervativci bili u pravu, u zabludi su jer ni u čemu neće spriječiti svoje “neprijatelje”, ali bi svoj utjecaj mogli i te kako pojačati da rade kao i oni, da imaju svoje kulturnjake, znanstvenike i medije, svoja kazališta i predstave, svoje atraktivne TV serije i emisije s kršćanskim porukama... Umjesto toga imaju priopćenja, prosvjede i nemoć svojih udruga i skupina, a HTV je pun misa s dosadnim propovjednicima, misa okruženih s gotovo 24 sata svetogrđa na svim programima. Bože, pomozi nam!

Četvrtak 23. studenoga

Doris Pinčić razjarila strasti više od Mamića

Glumica Doris Pinčić u svojoj emisiji “Na kavi kod Doris” na RTL-u ugostila je Zdravka Mamića, što je izazvalo veliko zgražanje, i svoga muža, što nije bio toliki grijeh. O Mamiću sam pisao podosta puta, uglavnom negativno, bio sam s njim na sudu, ali nikad mu ne bih uskratio pravo na javnost, na javni razgovor koji zaslužuje po svojim obiteljskim, roditeljskim, profesionalnim i drugim vrijednostima. I po kriterijima i izboru onih koji ga na razgovor zovu. Mamić je slobodan čovjek, a Doris Pinčić je slobodna voditeljica na slobodnoj televiziji koja je na slobodnom tržištu. Sve dok se govori o onome što je Mamić rekao, koliko god ga žestoko napadali, podnošljivo je, no čim u nekoga sama pojava Mamića u emisiji izaziva zgražanje, hoće ga se lišiti slobode, hoće mu se zanijekati pravo na postojanje, hoće ga se “likvidirati”. No u ovom je slučaju presudna i Doris Pinčić. Odavno se na hrvatskim televizijama nije pojavila tako zgodna, spontana, okretna, vedra, vesela i talentirana voditeljica. Takva, ujedinjujući u sebi mladenački eros i zrelost ženstvenosti, možda je više od Mamića razjarila strasti za “smaknućem”.

Petak 24. studenoga

Otjeraj me pa se hvali što me više nema

Da čovjek poludi! Svaki dan čita i sluša o uspjesima ove vlasti, o smanjenju javnog duga, proračunskog deficita, o porastu BDP-a, izvoza, padu nezaposlenosti... I o uspješnom korištenju fondova EU, kojem plaćamo nekoliko milijardi kuna članarine godišnje. A onda se pojavi izvješće Europskog revizorskog suda o kojem europarlamentarka Marijana Petir kaže: “Od 2,4 milijarde eura, koliko je namijenjeno za ruralni razvoj, Hrvatska je dosad iskoristila tek nešto više od 10 posto. Pravilnici i natječaji često su se mijenjali što usporava cijeli proces i djeluje zbunjujuće i demotivirajuće na naše poljoprivrednike.” Stoga, kaže Petir, mladi odlaze van jer ne mogu živjeti od poljoprivrede, ruralni prostori su pusti, a novac stoji neiskorišten.

Demograf Stjepan Šterc upozorava kako je dramatično raseljavanje Hrvatske “postalo pitanjem nacionalne sigurnosti”. Ali vlast koja je i po podacima EU kriva za to raseljavanje pad nezaposlenosti koje ono donosi upisuje u svoje zasluge. Otjeraj me pa se hvali što me više nema!

Pogledajte kako je Juncker uštipnuo Plenkovića:

Komentara 56

ST
stefj
14:15 25.11.2017.

Slaba vlada, kakvu ima Plenković, znači puno kompromisa, odnosno nesrazmjerno velike ustupke partnerima. Pa tako se HDZ rješava svojih kadrova da bi osigurao 2-3 ruke u saboru... Iz proračuna se dobro vidi da se sve radi da se zadrži status quo, da se svima podilazi, naročito birokraciji, interesnim skupinama i političkim oponentima. Više drugima nego svojima...

KO
koraknaprijed
13:25 25.11.2017.

O kojem prijateljstvu pričamo? O onome što nam ej donijelo Jasenovac,Blajburg,Vukovar,Škabrinju,stotine tisuća ubijenih i milione protjeranih,nikad više.

DI
Diesel
14:06 25.11.2017.

Vi stvarno niste normalni, narod vam pobjeze od silnih sra*nja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije