Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2018. u 20:14

Javnosti u Srbiji pomno je sugerirano da je odlazak Vučića u Zagreb ravan samoubojstvu

Već je prvi dan službenog posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj pokazao da je on puno investirao u taj politički posjet, računajući i na veliku “zaradu”. Kada je naša predsjednica Grabar-Kitarović bila na prošlogodišnjoj predsjedničkoj inauguraciji Vučiću u Beogradu, svi su se mediji složili da mu je tamo “Kolinda ukrala šou”. Jer su sve kamere bile usmjerene na nju i ono što će u Beogradu kazati ili poduzeti. Sada se, prema prvim istupima Vučića i predsjednice, može zaključiti da je Vučić odlučio uzvratiti i usred Zagreba “oteti šou” predsjednici.

Koliko se, kako sama kaže, ona dugo, mjesecima pripremala da ugosti Vučića, toliko su se i on i njemu skloni mediji (a to su gotovo svi) u Srbiji tjednima pripremali za njegov nastup u Zagrebu. Nakon velike političko-medijske pripreme, u pomno smišljenoj dramaturgiji javnosti u Srbiji je sugerirano da je Vučićev odlazak u Zagreb ravan samoubojstvu i samožrtvovanju. Stekao se dojam, pogotovo posljednja dva dana prije dolaska (ministar Vulin!), da je gotovo sigurno da će srbijanskog predsjednika “tamo daleko” u Hrvatskoj “klepnuti” neki ustaša. Kako se to prvi dan nije dogodilo, a prosvjedi su uredno kanalizirani u bezopasne, otvorio se put da Vučić baštini to herojstvo. U dirigiranim pitanjima medija iz Srbije sugerirano je da je predsjednik Srbije u Zagrebu postao superheroj i svi govore o njegovoj hrabrosti.

Neobična puška u rukama policije tijekom Vučićevog posjeta izazvala pažnju prolaznika:

Izjave za medije nakon sastanka predsjednice Grabar-Kitarović s kolegom Vučićem
1/23

U takvoj situaciji Vučić je čak bio milostiv i zahvalio i našoj predsjednici “na hrabrosti”, darujući joj tako dio svoje aureole superjunaka. Jako dobro odigrano, režirano i izvedeno. Prvi je dan u Zagrebu Vučićev dolazak poprimio odlike medijskog spektakla, kojemu su se predali svi mediji, kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj. Realno gledajući, zasad je Vučić “darivao” RH tek vraćanjem matičnih knjiga iz Dvora (“imamo mi još toga”, kazao je). One knjige koje RH najviše potražuje, dokumentaciju iz vukovarske bolnice, donio nije. No, kaže da će učiniti sve da pronađe dokumente “koji se tiču nestalih osoba”. 
Zapamćeno.

Komentara 89

DU
Deleted user
20:27 12.02.2018.

da nije bilo vranje..i branitelja..ivankovic novinar ..bi danas..bia..dopisnik tanjuga.

DU
Deleted user
20:22 12.02.2018.

Još jedan od Ivankovićevih vrhunskih humorističnih članaka, prepunog urnebesnim verbalnim burleskama.

NV
NV
21:04 12.02.2018.

Davor kao da mu je Bulj tata. Ne shvaća ništa. Krivi mu srbijanski novinari što su pitali. A Davor se ne zapita ili ne umje, a gdje su hrvatski novinari da postave pitanja i da šou pripadne Kolindi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije