Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
37 6°C
 • Avatar abakus
  abakus:

  MOST je potrošna roba, to nije stranka već skupina pojedinaca koja se udružila s ciljem participiranja u vlasti kako bi bili jamstvo promjena. Nerealno je očekivati da će opstati na dulji rok. No to im, ponavljam, i nije bila namjera, ... prikaži još! barem ne u ovakvom obliku. Druga je priča što će se pojedinci iz njega vjerojatno nastaviti baviti politikom i nakon mandata ove vlade. A ova vlada, što god ljudi govorili, zapravo je neka vrsta "tehničke vlade", vlade za spas zemlje - i to upravo zahvaljujući MOST-u koji HDZ tjera na te promjene koje HDZ sam po sebi vjerojatno ne bi napravio. Znam da im zbog toga nije nimalo lako, jer ne samo da imaju oporbu i medije protiv sebe, već i stranku s kojom su na vlasti, ali ako profućkaju ovu priliku, realno, pokopali su zemlju, jer nakon njih nikakva treća opcija neće više tako skoro dobiti šansu. Zato su očekivanja od njih vrlo visoka, a time i njihova odgovornost. Ipak, morali bi voditi računa da postoje i pirove pibjede, reforme koje su provedene, ali koje su same po sebi loše ili tako loše provedene da je šteta koja je njima napravljena veća od one koja bi nastala da je ostalo po starom. Famozna "kurikularna reforma" spada u reforme loše same po sebi. Vodite računa o tome.

 • MarioG:

  Most se vise ne moze ponoviti. Most ce ispuniti svoju misiju ako ucini bar dio onog sto proklamira. Reforme! HDZ-SDP vlast je nasa realnost. Deficit smo nabili jer obje stranke provode politiku zaduzavanja od kad je Hrvatske. Sad je prilika ... prikaži još! da se izvucemo iz gliba makar Most vise nikad ne bi postojao.

 • zagrepcaninb:

  Na svakim izborima u Hrvatskoj pojavi se jedan "MOST", a nakon njih potone i nestane. Tako će biti sve dok se velike stranke (HDZ i SDP) ne pročiste i Hrvatske ne dobilje domoljubnu lijevu opciju (ekstremnih marginalaca - internacionalaca će ... prikaži još! uvijek bit). Zato je za obje velike stranke bitno približiti se sredini, čemu je HDZ daleko bliži od SDPa. Uspoređujući problem hrvatskog društva s razvijenim demkracijama, u Hrvatskoj ljevičari trebaju naučiti osnovne lekcije građanske kulture i suvremenog civilizranog društva u kome je kriterij jesi i ili nisi čovjek, a ne jesi li naš "antifašist" (apropos toga, hrvatski antifašizam je zapravo najobičniji prikriveni fašizam). Njihov problem je što baštine mentalni sklop (odgoj) najgoreg totalitarizma u kojem su njihovi djedovi i očevi, bake i majke, radili represiju nad čovjekom. I to je osnovni problem suvremene Hrvatske.

Još iz rubrike Premium

Merkel doji Plenkovića u EU, masoni kroje pravdu u Hrvatskoj
TJEDNA INVENTURA

Merkel doji Plenkovića u EU, masoni kroje pravdu u Hrvatskoj

Zagreb: Veleposlanik Južne Koreje Kim Dong-chan
kim dong-chan

Korejski veleposlanik u Hrvatskoj: Milanović mi je rekao da mu se jako svidio film 'Parazit'

13
Inauguracija predsjednika Zorana Milanovića
MILAN IVKOŠIĆ

Može li Zoran Milanović sebe i naciju učiniti opuštenijima?

8