Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radmila Kovačević

Adris i HUP Anđelka Leke jednostavno su se morali ‘sresti’

Anđelko Leko
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
1/2
06.02.2018.
u 12:02

Leko nije krio da mu je jako važno da sve prođe na zadovoljstvo svih kojih se eventualna prodaja dotiče aludirajući na oko 1500 dioničara.

Jučerašnja kupoprodaja i preslagivanje u hotelijerskom biznisu, s Anđelkom Lekom i Antom Vlahovićem kao glavnim akterima, po mnogo su čemu bili gotovo pa neizbježni. Izlazak iz duhanskog biznisa i fokusiranje, uz marikulturu i osiguranje, na turizam, plus rastući investicijski potencijal od Adrisa su stvorili potencijalnog kupca koji čeka poput zapete puške, vreba dobru priliku. I to, punog novčanika.

Prvi čovjek Adrisa Ante Vlahović još se sredinom prošle godine pohvalio da je njegova kompanija spremna do 2021. investirati čak četiri milijarde kuna, od čega dvije milijarde u turizam. “Imamo svoje kriterije i čekamo pravu priliku”, bio je jasan Vlahović.

Kriteriji se, sudeći prema onome što Adrisova Maistra provodi i radi u svojim hotelima i resortima, zovu kvaliteta, razvoj, prosperitet. Takva se roba na policama u domaćem turističkom dućanu ne nalazi svaki dan pa su u Adrisu zasigurno zaključili da bi Lekini hoteli bili sladak zalogaj još onda kad su to bila čista nagađanja.

Anđelko Leko
1/8

Iako, oprezni, promišljeni vlasnik šest ponajboljih zagrebačkih hotela, tri na dubrovačkom području i nekoliko tamošnjih vila, svoju odluku nije donio naprečac. Svi koji ga znaju – a ni u razgovoru s nama nije krio da mu je jako važno da sve prođe na zadovoljstvo svih kojih se eventualna prodaja dotiče aludirajući na oko 1500 dioničara – sigurni su da je dugo i temeljito vagao razne opcije. Godine su čovjeku koji je uspio prevaliti put od konobarskih cipela do odijela vlasnika ponajboljih hotela u glavnom gradu i šire dodale samo još malo mudrosti.

Mudro, bez drame, sagledao je prvo obiteljsku situaciju, procijenio je da će zadržavanjem desetak posto vlasničkog udjela u HUP-u osigurati i obitelj i svoj trag u stvaranju te hotelske kuće, a onda je samo ostalo dobro odvagnuti i potencijalne kupce.

Leko sigurno nije bio lagan pregovarač. Uvijek je, govore o njemu suradnici, vodio računa o svakoj kuni, ali Adrisu nije manjkalo aduta. Kao što rekosmo, ta dva igrača jednostavno su se morala “sresti”. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije