Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.07.2020. u 09:34

Večernji list moderan je medijski brend koji ni u jednom trenutku nije zanemario sadržaj na štetu dojma.

Šezdeset i jedna godina neprekidnog izlaženja, stotine tisuća kartica teksta, stotine tisuća fotografija, stotine novinara, urednika, lektora, fotoreportera... Sve je to satkano u nevjerojatnu povijest jedinstvenog novinskog brenda na ovim prostorima.

Uzrečica “jednom večernjakovac – uvijek večernjakovac” nepobitno i točno zrcali odnos nas večernjakovaca prema Večernjem listu. U današnjem prilogu prisjetili smo se prošlogodišnje velike proslave rođendana nakon što smo prethodno, cijelu godinu putovali Hrvatskom s izložbom “60 godina Večernjeg lista”. Epilog velike proslave došao je krajem svibnja kada je svjetlo dana ugledala i monografija posvećena Večernjem listu.

U uvodniku monografije napisao sam kako se pred našim očima odvrtjela jedna nevjerojatna povijest koja ne svjedoči samo našu, Večernjakovu povijest već i povijest jednog vremena, jednog naroda. To je putovanje nekima od nas bilo povratak u mladost, neki su vratili zaboravljena sjećanja, a mlađi kolege možda su prvi put uistinu shvatili što je to Večernji list. U izradu monografije uključio sam bivše i sadašnje večernjakovce – bivšima tako odajući poštovanje za sve ono što su nam ostavili, a mladima usađujući poštovanje prema tradiciji jer tradicija, pojam koji je danas često nepopularan, za nas u Večernjaku sidrište je oko kojega gradimo budućnost. Ostavština je to generacija velikih novinara, urednika, fotoreportera, lektora, redaktora i onih koji nisu potpisali nijedan tekst, a bez kojih ne bi bilo Večernjaka.

Svima njima i ovom prigodom želim zahvaliti na privrženosti Večernjem listu. Čitajući monografiju, učinilo mi se da je Večernji list još važniji u hrvatskome novinarskom i društvenom životu nego što ga vrednuju neke suvremene ocjene. Večernji list oduvijek je bio više od medija koji informira; od svoga prvog broja bio je aktivan sudionik svih društvenih kretanja, inicijator promjena, akcija, izbora, promotor izvrsnosti i kritičar prosječnosti. To mu je u kodu. Inovativnost i hrabrost u promjenama u proteklih šezdeset i jednu godinu ne mogu nam opovrgnuti ni najveći kritičari. Od turističke karavane, kratke priče, do prvih stranica u boji, prvog portala pa do konferencije Hrvatska kakvu trebamo, uvijek smo bili na liniji napretka, ne bojeći se promjena. Tako je i danas.

Večernji list moderan je medijski brend koji ni u jednom trenutku nije zanemario sadržaj na štetu dojma. Na svim našim platformama svakodnevno se proizvodi visokokvalitetan sadržaj, bilo da je riječ o tiskanom izdanju, specijalu Večernjeg lista, jednom od naših portala ili televizijskom sadržaju koji nastaje u našem modernom videostudiju. Naša snaga danas, kao i jučer, jesu naši ljudi, večernjakovci koji diljem Hrvatske, Europe i svijeta svakodnevno prikupljaju informacije i daju im dodatnu vrijednost u analizama, intervjuima, reportažama... Večernjakovci, sretan nam rođendan.

1/48

Komentara 3

K0
K0mentar
14:27 01.07.2020.

CENZURA,PROPAGANDA I FAKE NEWS!

ZE
Zeneka
10:49 01.07.2020.

Tužno je čitati ove izljeve samohvale, osobno mislim da nikada niste bili gori, često puta i sramotni. Samo naprijed sa bizarnim vjesticama iz regiona!!

GE
Gensoman1000
12:53 01.07.2020.

Da nema drzavnih firmi kaj se preko vas oglasavaju nebi vi nikada opstali na trzistu. Teski propagandisti i lazne vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije