Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.12.2013. u 12:00

Josipovićev domjenak je zakazan za petak u podne, upravo u vrijeme kada bi se u Saboru trebalo glasovati o promjenama Ustava

Ivo Josipović, predsjednik RH, poslao je Saboru pismo s prijedlozima i primjedbama na nacrt promjene Ustava, o kojem se na kraju formalno nije ni raspravljalo. No to nije jedino pismo s Pantovčaka pristiglo ovih dana u Sabor. Drugo pismo je pozivnica za tradicionalni domjenak predsjednika Republike u Muzeju suvremene umjetnosti, ali također ima veze s promjenama Ustava. Josipovićev domjenak je zakazan za petak u podne, upravo u vrijeme kada bi se u Saboru trebalo glasovati o promjenama Ustava, pa će o tome zastupnici ipak morati raspraviti: idu li na domjenak ili na glasovanje?

Veleposlanstvo još nije sređeno, a kad će – ne zna se     

Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, procijenila je da se ne isplati plaćati mjesečni najam za prostorije veleposlanstva, konzularnog odjela i Misije pri EU u Bruxellesu više od 140.000 kuna te je Vlada još u siječnju, prije gotovo godinu dana, dala odobrenje i osigurala novac za kupovinu zgrade u ekskluzivnoj četvrti prijestolnice EU za 11,5 milijuna eura. Magazin Objektiv otkriva da nova zgrada još nije adaptirana i neće biti useljena još najmanje pola godine, što znači da će se iz proračuna nepotrebno za plaćanje najamnine u starim prostorijama izdvojiti još kojih milijun kuna. Čema žurba s adaptacijom, sve će to narod platiti.  

Istri je svejedno koliko će regija imati Hrvatska

Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik, kaže da mu je svejedno hoće li biti pet, šest ili sedam regija jer je jedino važno da Istra bude samostalna.Pa taman bile samo dvije regije: Istra i ostala Hrvatska.

Seljaci prave ražanj, a mail je već u medijskoj šumi

Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS-a, u razgovoru za Jutarnji list tvrdi da je mail koji je navodno poslao glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću “nevješt dječji uradak, smiješna i nevjerodostojna krivotvorina”, ali priznaje da je autor dobro upućen u zbivanja u stranci, a sadržaj logična konstrukcija. Ukratko, dobro upućeno dijete poručuje HDZ-u da nakon idućih parlamentarnih izbora HSS računa na dvije ministarske fotelje i minimalno četiri zastupnička mjesta u Saboru. Vrlo smiješno.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?