Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.12.2013. u 14:00

"Ne družim se s glumcima, ja sam vuk samotnjak", otkriva Milivoj Puhlovski, filmski "tata" serije koja se vraća na HTV

Odlična HTV-ova "Iza ekrana" mjesto je gdje se gledatelj iznova osvjedoči kako je program najčešće bolji s one nego s ove strane ekrana, osobito kad u emisiji poput jučerašnje lansiraju vrhunsku najavu: povratak kultnih Smogovaca. Od te informacije, bolji je bio samo razgovor s njihovim filmskim "tatom" o kojem, ispostavilo se, sasvim nepravedno znamo malo ili ništa. Novinarka Helena Abramović u goste dovodi redatelja serije Milivoja Puhlovskog, koji tijekom kratkog intervjua vodi na dojmljivo sentimentalno putovanje u rane osamdesete. "Sjećanje na Smogovce je sjećanje na jedno drugačije vrijeme, bez kompjutora i mobitela. Vidite, ja i danas koristim samo olovku", kaže, dok se u pozadini vrte kadrovi prašnjavih ulica Naselka i dragih likova.

"Glumci su životinje, zbog energije i snage koju posjeduju, ali su istodobno i djeca, zbog silne naivnosti", govori Puhlovski, iznenađujući svakom novom rečenicom. Priznaje da je scene za Smogovce pisao na Visu, umjesto da ljetuje s kćeri. Otkriva da se godinama "trošio" introspekcijama je li ispravno postupio što se toliko posvetio Smogovcima: možda je radeći nešto drugo mogao postati slavan?! Iskren do srži, još kaže i to da je nakon Smogovaca napravio jedan neuspjeli film, pa s odmakom od 30 godina postaje jasno da su Smogovci posebni jer ih je snimio poseban karakter. Novinarka ga, s izrazom lica koje barem za kraj iščekuje afirmativan odgovor, pita druži li se s glumcima kad se kamere ugase. "Baš i ne, ja sam vuk samotnjak", mirno će on. "Hvala na gostovanju", veli Helena. "Nema problema", veli Milivoj.

PLUS

Odlazak Nelsona Mandele koji su popratile sve tri velike televizije opet je podsjetio zašto je Ivana Petrović bolja od drugih. Njezin "korifej svjetskog mira" činio je razliku.

MINUS

Milijun lampica na imanju kod Čazme bila bi vrhunska priča da smo je vidjeli premijerno, ali nismo. Pa tako već 12 godina. Sinoć su je (opet) zabilježili RTL i Nova TV.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?