Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.11.2010. u 12:00

Gdje skupiti 108 milijardi kuna prihoda kako se svaki 15. dan u mjesecu ne bi pretvorio u ministrovu noćnu moru?

Odbijajući priznati krizu i probleme u javnim financijama, ministar financija Ivan Šuker često je znao odbrusiti “pa gdje je problem, proračun sve svoje obveze plaća na vrijeme”. Hoće li to tako samouvjereno moći govoriti i tijekom 2011. godine? Sve što se događa u nas i u svijetu pokazuje da neće!

Najveći problem predložena proračuna neće biti ambiciozno postavljeni rashodi nego gdje skupiti 108 milijardi kuna prihoda kako se svaki 15. dan u mjesecu ne bi pretvorio u ministrovu noćnu moru?

Vlada ulazi u težak meč koji će potrajati godinu dana, s desecima tisuća nokautiranih.

Nema sumnje da će kao iskusni političari ministri naći neki alibi za sebe, ali porazno je za vlast što su se doveli u poziciju da u osmoj godini svoga mandata nemaju prostora čak ni za neki proziran izborni trik.

Lako je i u tišini predsjednica Vlade Jadranka Kosor našla prostor za približno četiri milijarde kuna novih troškova jer u pitanje dolazi ono osnovno: redovita isplata plaća, mirovina i naknada.

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:22 16.11.2010.

Ma ˙rvati su sposobni, snaći će se oni, neće im bit lošije nego Grcima, Ircima, Španjolcima, Talijanima koje muče još veće brige nego nas. A kako bi se tu snalazili oni iz kukukurikuu ? :))

OB
-obrisani-
14:53 16.11.2010.

ma, čemu panika. rata mora biti. i to velikoga rata. fukare se nakotilo ko u priči. zemlja jednostavno ne može podnijeti takvu najezdu skakavaca. čovjek ovako nabujao je bolest zemlje. kratkotrajni uzlet industrije može pokrenuti i desetak godina održavati utrkaa u naoružavanju, a onda tko pukovnik tko pokojnik. treba porušiti ljudinjake i pobiti pola ljudi da bi se opet moglo disati i zločiniti po blatnoj majčici.

OB
-obrisani-
14:38 16.11.2010.

@ oziRis \"kako bi se tu snalazili oni iz kukukurikuu ?\" --- Onako kako su se snašli kada im je HDZ 2000. ostavio istu ovakvu situaciju... srezat će socijalu i subvencije, smanjiti količinu državne administracije, pokrenuti gospodarstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?