Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Plaćen za nerad

08.04.2009.
u 17:08

Mladenko Bilobrk iz Sinja ostvario je san mnogih dokoličara koji maštaju o ‘kruhu bez motike’. Nije Bilobrk dokoličar, niti ne radi svojom voljom, ali činjenica je da ne radi. Čovjek je, kako piše Slobodna Dalmacija, suspendiran prije sedam godina, ali svo vrijeme prima plaću! Bilobrk plaću dobiva kao zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a s dužnosti ga je udaljio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić još 16. listopada 2002. godine. Protiv suspendiranog Bilobrka vodi se kazneni postupak zbog zloporabe ovlasti, ali sudskom procesu ne nazire se svršetak. Predmet skuplja prašinu po sudskim ladicama, suspenzija je na snazi, a plaća ide. Apsurdima hrvatskog pravosuđa, čini se, nema kraja.

Šaman ipak sumnjiv
Nakon puna tri mjeseca, tužiteljstvo u Ogulinu zatražilo je od Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu pokretanje istrage protiv Luke Hodaka, načelnika Saborskog. Iako su sve novine danima pisale o tragediji u Hodakovu vigvamu, gdje je na proslavi Nove godine pod čudnim okolnostima izgorio Ratko Barić, tužiteljstvu je trebalo punih stotinjak dana da uopće zatraži pokretanje istrage. Kako piše Jutarnji, tužiteljstvo ‘sumnja’ da je Hodak počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je gostima spremio napitak od bunike. Ne sumnjamo da će se ‘sumnje’ pokazati ispravnima, jer se samozvani šaman neprekidno medijski eksponira i hvali svojim halucinogenim napitkom.

Zaboravili na sezonu
Gradonačelnik Sinja dr. Ivan Nasić imao je najbolju namjeru počastiti sinjske vinogradare i voćare loznim cjepovima i sadnicama voćaka. Dio poljoprivrednika odavno je pripremio zemljište za sadnju, ali čini se da su uzalud čekali. Gradonačelnik je očito više razmišljao o lokalnim izborima i drugim važnijim stvarima nego o sadnicama, pa je tako posve zaboravio da je – prošla vegetativna sezona.

Vrijeme za sadnju je nepovratno prošlo, a Gradsko poglavarstvo još nije ni stavilo na dnevni red odluku o izboru dobavljača sadnica, iako je natječaj proveden. Gradonačelnik kaže da mu je žao što ga nitko nije ranije upozorio da prolazi sezona sadnje, a iz gradske admnistracije su novinaru Slobodne Dalmacije poručili da ‘ništa nije izgubljeno’ jer će se sadnice posaditi iduće sezone. Ako opet administracija ne zaboravi.

Sudario se u 96-oj
Tri osobe lakše su ozlijeđene u nesreći koja se dogodila u utorak na Jadranskoj magistrali nedaleko od Sukošana, u mjestu Mala Makarska.

Vijest i ne bi bila posebno zanimljiva da nesreću nije izazvao 96-godišnji vozač!

Kako doznajemo iz Zadarskog lista, sudar je izazvao velik interes mještana koji se nisu mogli suzdržati od smijeha kada su vidjeli da nitko nije teže ozlijeđen.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?