Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sigurna i jednostavna kupovina uz uslugu Google Pay

PBZ
Foto: Shutterstock
1/4
26.05.2020.
u 14:27

Svakodnevicu koju smo poznavali uvelike smo morali promijeniti zbog epidemije koronavirusa

Novonastala situacija obvezala nas je da se neko vrijeme povučemo u svoje domove te prilagodimo dnevne aktivnosti. Iako su faze popuštanja mjera vezanih uz epidemiološku situaciju krenule u realizaciju te se polako vraćamo u tzv. novu normalu i dalje je potrebno pridržavati se mjere socijalne distance.

Nakon pravovremene reakcije vezano uz epidemiju, banke su, kao i mnoge druge institucije u novonastaloj situaciji, nastavile razrađivati te implementirati određene mjere kako bi građanima olakšale novu svakodnevicu. Privredna banka Zagreb uvela je niz mjera u svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID - 19 pandemijom, a tu je i PBZ digitalno bankarstvo za  lakše upravljanje dnevnim financijama.

Plaćajte brzo i sigurno mobitelom uz uslugu Google Pay

Zahvaljujući uslugama digitalnog bankarstva Privredne banke Zagreb, i u ovim se situacijama možemo osloniti na naše pametne telefone i sve prednosti koje nam dostupne tehnologije omogućavaju. Velike prednosti usluga PBZ digitalnog bankarstva su jednostavnost, sigurnost i dostupnost, a beskontaktno plaćanje još je jedna funkcionalnost koju itekako preferiramo u novim životnim okolnostima.

Foto: Shutterstock

Uslugom mobilnog plaćanja Google Pay ostvarujete sve navedene pogodnosti. Google Pay aplikacija osmišljena je i puštena u uporabu 2011. godine, a na hrvatsko tržište stigla je u kolovozu 2018. godine te su je prvi mogli koristiti upravo klijenti PBZ-a, korisnici PBZ digitalnog bankarstva i Visa Inspire kartice PBZ tekućeg računa u kunama. Hrvatska je bila prva zemlja u regiji koja je imala pristup aplikaciji upravo zbog, kako ističu iz Googlea, visoke digitalne pismenosti hrvatskih državljana.

Usluga Google Pay dostupna i korisnicima PBZ Card Premium Visa kartica

Google Pay omogućava  jednostavan i siguran način plaćanja u trgovinama i prilikom online kupnje, a ova napredna usluga beskontaktnog plaćanja od nedavno je dostupna korisnicima Premium Visa Gold, Premium Visa Platinum, Premium Visa Infinite i Visa Business Platinum kartica PBZ Carda. Usluga je dostupna za spomenute Premium Visa kartice korisnicima pametnih telefona koje pokreće operativni sustav Android 5.0 Lollipop ili noviji. Sve što trebate napraviti kako biste započeli koristiti ovaj način plaćanja je preuzeti aplikaciju Google Pay s Google Play trgovine i dodati Premium Visa karticu PBZ Carda. Nakon što ste aktivirali uslugu, prilikom plaćanja potrebno je otključati zaslon mobilnog telefona, a to ćete učiniti kao što i inače otključavate svoje pametne uređaje – unosom zaporke, uzorka, otiska prsta ili skeniranjem lica. Nakon što ste otključali zaslon, približite svoj mobilni telefon POS uređaju u trgovini i vaša transakcija bit će obavljena u sekundi. Tako ćete na jednostavan način izbjeći kontakt prilikom plaćanja, jer ne trebate plaćati gotovim novcem, unositi PIN u POS uređaj, a vaš mobilni telefon ostaje isključivo u vašim rukama.

Foto: Shutterstock

Uz uslugu Google Pay ne morate brinuti o sigurnosti. Podaci o kartici nikada se ne pohranjuju na mobitelu tako da, čak i u slučaju krađe ili izgubljenog mobitela, nije moguće pristupiti vašim podacima, sve i da netko uspije otključati mobilni uređaj. A kako bi aplikacija bila maksimalno sigurna za korištenje, u slučaju da zabunom približite mobitel dva puta na POS uređaj, ne postoji mogućnosti dvostrukog terećenja. Uz uslugu Google Pay imate pojednostavljen uvid u vašu kupovinu, korisne savjete za uštedu vremena i novca, a usluga je prihvaćena na milijunima prodajnih mjesta diljem svijeta.

PBZ digitalno bankarstvo

Uvođenjem brojnih tehnološki naprednih usluga Privredna banka Zagreb pozicionirala se kao predvodnik u pronalasku i primjeni inovativnih rješenja te dostupnosti digitalnih usluga na svim svojim platformama. Brojne mogućnosti takvih usluga itekako su korisne i poželjne u ovim vremenima kako bismo osigurali dobrobit nas samih, ali i svih onih koji nas okružuju.

Zato #ostanimoodgovorni

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije