Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sigurna i jednostavna kupovina uz beskontaktno mobilno plaćanje

PBZ
Foto: Shutterstock
1/4
10.04.2020.
u 08:40

U razdoblju kada proživljavamo jednu novu i nepoznatu situaciju u kojoj smo se našli uslijed epidemije koronavirusa, naše smo svakodnevne aktivnosti prilagodili boravku u svojim domovima poštujući mjere socijalnog distanciranja koje su od ključne važnosti za što uspješnije i brže okončanje ove epidemije.

Kada smo u situaciji da privremeno moramo napustiti sigurnost vlastitog doma tada je još važnije da se pridržavamo svih mjera sigurnosti i prevencije, da zaštitimo vlastito zdravlje kao i zdravlje te sigurnost ljudi s kojima smo u kontaktu. Ako to činimo kako bi obavili kupovinu namirnica i drugih potrebnih stvari, dobro je znati kako tehnologija koja nam značajno olakšava živote u ovim okolnostima i u tome može biti od pomoći, odnosno može pridonijeti sigurnijoj kupovini.

Uz PBZ Visa Inspire karticu plaćajte beskontaktno mobilnim telefonom

Zahvaljujući uslugama digitalnog bankarstva Privredne banke Zagreb i u ovakvim se situacijama možemo osloniti na naše pametne telefone i sve prednosti koje nam dostupne tehnologije omogućavaju. Velike prednosti usluga PBZ digitalnog bankarstva su jednostavnost, sigurnost i dostupnost, a beskontaktno plaćanje još je jedna funkcionalnost koju itekako preferiramo u ovih okolnostima.

Foto: Shutterstock

Uslugom mobilnog plaćanja Google Pay i Apple Pay ostvarujete sve ove navedene prednosti. Obje usluge dostupne su korisnicima PBZ digitalnog bankarstva unutar mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva. Mobilni telefoni pogodni za korištenje ove usluge moraju imati iOS 8.1 ili noviji iOS operativni sustav, odnosno Android operativni sustav minimalne verzije 5.0 (Lollipop) ili noviji. Ako je ta pretpostavka zadovoljena trebate samo dodati svoju PBZ Visa Inspire karticu u Google Pay ili Apple Wallet koji je tvornički ugrađen u iOS operativni sustav mobilnog telefona i možete započeti s beskontaktnim plaćanjem.

Foto: Shutterstock

Nakon što ste aktivirali uslugu, prilikom plaćanja potrebno je otključati zaslon mobilnog telefona, a to ćete učiniti kao što i inače otključavate svoje pametne uređaje – unosom zaporke, uzorka, otiska prsta ili skeniranjem lica. Nakon što ste otključali zaslon približite svoj mobilni telefon POS uređaju u trgovini i vaša transakcija bit će obavljena u sekundi. Tako ćete na jednostavan način izbjeći kontakt prilikom plaćanja, jer ne morate dati ili uzeti novac, ne morate unositi PIN u POS uređaj, a vaš mobilni telefon ostaje isključivo u vašim rukama.

Brzina i jednostavnost koje omogućava beskontaktno plaćanje mobilnim telefonom ne umanjuje sigurnost vaših osobnih i povjerljivih podataka. Oni su u potpunosti zaštićeni, a informacije o vašim transakcijama ne pohranjuju se na uređaju, kao ni kod poslužitelja Apple usluga. Bit će vam dodijeljen jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom kojeg unosite u svoj uređaj kojim obavljate transakciju.

Foto: Shutterstock

PBZ digitalno bankarstvo

Uvođenjem brojnih tehnološki naprednih usluga, Privredna banka Zagreb pozicionirala se kao predvodnik u primjeni inovativnih rješenja te dostupnosti digitalnih usluga na svim svojim platformama. Brojne mogućnosti takvih usluga itekako su korisne i poželjne u ovim izazovnim vremenima kada ostajemo doma za našu dobrobit i dobrobit onih koji nas okružuju.

Zato #ostanidoma i istraži što ti sve omogućava PBZ digitalno bankarstvo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije