Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETI

S Petim elementom je lakše podnijeti boravak u “četiri zida”

Pivo Daruvarske pivovare
Foto: Daruvarska pivovara
1/14
16.03.2020.
u 15:16

Stara narodna izreka kaže „Očekuj neočekivano!“ a priroda nas nekako uvijek podsjeti da se neočekivane stvari dogode češće nego mislimo. No kako se najbolje pripremiti za neočekivano?

Zbog aktualne situacije s epidemijom korona virusa, stručnjaci savjetuju da izbjegavamo izravne kontakte i da ostanemo, ukoliko možemo, u svojim domovima, ako nam posao to dozvoljava.

U Hrvatskoj je trenutačno više od 8000 ljudi pod nekom vrstom zdravstvenog nadzora, no izolacija ne mora biti tako loša stvar, ako se dobro pripremite. Provodit ćete više vremena s obitelji, zajedno ćete se okupljati oko stola za vrijeme objeda, ili odigrati i koju društvenu igru.  S obzirom da ćete imati više vremena posvetiti se sebi i obitelji donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete lakše prebroditi kućnu izolaciju.

Kako se organizirati?

Razgovarajte s najmlađim članovima obitelji, objasnite im situaciju i strpljivo im odgovorite na sva pitanja. Budite empatični i puni razumijevanja za strahove koja pokazuju djeca i razgovarajte o njihovim i svojim osjećajima, a psiholozi savjetuju da ne podliježete panici nego s ukućanima prokomentirajte sve što vas muči.  Organizirajte ured kod kuće i dogovorite pravila ponašanja kako bi vi i vaši ukućani zajedničkim snagama pomogli jedni drugima. Rutina je jako bitna, zato odredite pravila buđenja, doručkovanja i rješavanja dnevnih obveza. Nemojte provoditi previše slobodnog vremena pred ekranima nego osmislite zabavne treninge koje svi zajedno možete raditi kod kuće. 

VIDEO: TV spot Petog elementa

Društvene igre odličan su izbor za provođenje kvalitetnog vremena s članovima obitelji, zabavit ćete se i nakratko zaboraviti na aktualnu situaciju. Svakako vodite računa da dajete ukućanima prostor i vrijeme za sebe jer će vam ponekad biti teško zadržati optimizam kad morate ostati u svom domu. 

Isprobavajte s djecom razne recepte za omiljene im kolače ili palačinke, a svakako se preporučuje napraviti popis obveza za svakog člana obitelji. Dogovorite se o podjeli kućanskih poslova, a navečer kad djeca odu na spavanje posvetite se sebi i svom partneru. 

Odaberite  filmove i serije koje biste zajedno voljeli pogledati, a dosad za njih niste imali vremena, ispecite kokice i otvorite omiljeno pivo.  Pivo se pokazalo kao izvrstan izbor u borbi sa stresom. Dvije čaše na dan mogu smanjiti anksioznost, tvrde stručnjaci sveučilišta u Montrealu. Uz to, pivo je dobro umjereno piti i kako bi se riješili nesanice jer laktoflavin i nikotinska kiselina, koje su obje prisutne u pivu, mogu pomoći u borbi protiv nesanice. Istraživanja su, također, pokazala da oni koji piju pivo imaju 30 posto veći udio vitamina B6 u organizmu za razliku od onih koji ga uopće ne piju. Pivo je i dragocjen izvor vitamina B12. Proizvodnja craft piva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme je vrlo popularna, a najstarija pivovara u Hrvatskoj, Daruvarska pivovara osvaja svojom pivskom pričom koja ove godine slavi i veliku obljetnicu – 180 godina kontinuirane proizvodnje. Brend 5thElement rođen je 2014. godine, kao doprinos Pivovare Daruvar craft sceni u Hrvatskoj, a kako se pivo proizvodi od četiri osnovna sastojka (slada, vode, hmelja i kvasca) odlučili su predstaviti te sastojke kroz četiri elementa – zemlju, vodu, zrak i vatru koje objedinjuje njihova strast u proizvodnji piva kroz peti element - ljubav

Prvo u liniji specijalnih piva je American Blonde Ale, popularna ABA, spravljeno u stilu piva koje karakterizira vrlo visoka pitkost s intenzivnom voćnom aromom specijalnih američkih hmeljeva sorti centennial, cascade i chinook. Zbog upotrebe posebne vrste kvasca gornjeg vrenja (ale kvasac) simbolizira ga element vatra. To se pivo odlično sljubljuje s pljesnivim sirevima kao i jelima u kojima je tjesteinina glavna zvijezda. ABU osobito vole žene! 

Nadopunjujući liniju specijalnih piva, Pivovara Daruvar vratila se korijenima proizvodnjom najomiljenijeg pivskog stila – svijetlog, dugo odležanog i ugodno ohmeljenog piva sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, popularni BONNER.  Karakterizira ga ugodna hmeljna gorčina, za nas tradicionalnih slovenskih hmeljeva Aurore i Goldinga, nadopunjena slatkoćom slada s hrvatskih polja. Jednostavno, ljubav sa češkim otiskom koji objedinjuje najkvalitetnije sirovine tradicionalnog podrijetla. Bonner osobito voli muški dio populacije.

Iipa je moćno pivo spravljeno u stilu imperial india pale ale piva, karakterizira ga intenzivna hmeljna aroma i gorčina, a zbog pozadinske slatkaste arome karamele odlično se slaže s mesnim i ribljim jelima s roštilja, voćne deserte i tvrde sireve intenzivnog okusa. IIPA je pravo gentlemansko pivo koje se pije pomalo, odmjereno i sa stilom. 

Lela je pivo naglašenog sladnog karaktera lagera s ugodnom aromom ester i hmelja. Prepoznatljivog je slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, a najbolje ga je piti uz riblja i mesna jela s roštilja, čokoladne deserte kao i sireve s plemenitom plijesni.  Leli jednostavno nije moguće odoljeti. 

Nova situacija, nove navike: Dostavljamo vam pivo na kućni prag!

Pivovara Daruvar koja i danas, baš kao i u vrijeme Domovinskog rata, kuha i distribuira pivo za svoje odane potrošače. I tako već 180 godina, neprekinute proizvodnje na istome mjestu u središtu Daruvara. Svim pivoljupcima omogućili su online kupnju i dostavu na kućnu adresu: ABE, IIPE, BONNERA i novog specijala DA piva.

Minimalna narudžba je paket od 12 boca, a uz njih, stiže i poklon iznenađenja. Dostavljaju na području Zagreba, Daruvara i okolice, Nove Gradiške, Novske i okolice, Virovitice, Bjelovara, Rijeke te Zaboka i okolice.

Sve sto trebate je poslati vašu narudžbu na mail: prodaja@pivovara-daruvar.hr

Sadržaj nastao u partnerstvu s Pivovarom Daruvar. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije