Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#OSTAJEMDOMA

Podizanje gotovine na bankomatu bez kartice i PIN-a, kako je to uopće moguće?

PBZ
Foto: Shutterstock
1/3
27.04.2020.
u 12:08

Kako bi olakšali dostupnost gotovine PBZ nudi inovativne usluge koje će naš mobitel pretvoriti u sredstvo plaćanja, prijenosa i podizanja gotovine bez kartice

Nepredvidive okolnosti koje su nas snašle, i kakve ni najstariji ne pamte, tjeraju nas da mijenjamo svoje životne navike, ostajemo kod kuće, ako nam to posao dopušta, a osim kruga najbliže obitelji s kojom živimo, naš život  ubrzano se prebacuje u digitalne sfere. Od gledanja najnovijih filmova do „conference call trač partije“ s kolegama s posla, pokušavamo u ovoj izvanrednoj situaciji sve svoje aktivnosti i organizaciju posla, ali i privatnog života, preseliti online kako bi što manje izlazili iz kuće. Srećom, mnoge usluge su nam i do sada bile dostupne, poput plaćanja režija, kontrole troškova, pregleda stanja na našim računima, a većina banaka u kratkom je roku uspješno prilagodila svoje poslovanje novonastalim izvanrednim okolnostima, pa većinu financijskih usluga možemo obaviti online.

Foto: Shutterstock

Tako primjerice, korištenjem  mobilne i internetske aplikacije PBZ digitalnog  bankarstva iz svojeg doma svakodnevno možete jednostavno upravljati svojim osobnim financijama. Provjera stanja računa i kreditne kartice, obavljanje potrebnih plaćanja, slanje novca i još mnogo toga dostupno je uz par klikova. Posebno zanimljiva mogućnost je i #withCASH, koja spaja mobitele i bankomate na način koji do sada nismo zamišljali. Ukoliko imate nekoga tko nije u mogućnosti podići novac sa svojeg računa, npr. kartica mu je ostala doma, a hitno mu treba novac, možete mu poslati novac koji će podići na bankomatu bez kartice, a sve što mu treba je mobilni telefon. Uz #withCASH opciju mobilne aplikacije PBZ digitalnog bankarstva vi kao pošiljatelj izradite jednokratni kod koji potom možete poslati putem poruke, e-maila ili WhatsAppa primatelju, koji unosom tog koda na bilo kojem PBZ bankomatu može podići novac. Ovakve situacije idealne su za roditelje ili sve one koji se brinu o drugim članovima obitelji kada im treba brz i jednostavan pristup novcu.

Zašto će vam se sviđati usluga #withPAY

#withPAY omogućuje pametno i brzo plaćanje vašim kontaktima iz mobitela, što čini svakodnevne financijske transakcije bržima i praktičnijima nego ikad prije. Jednostavno otvorite mobilnu aplikaciju PBZ digitalnog bankarstva i možete platite kontaktima direktno iz prijave ekrana, bez kompliciranih unosa broja računa, opisa plaćanja i upisivanja naloga. Za početak korištenja #withPAY, prijavite se na uslugu klikom na gumb #withPAY na ekranu prijave u aplikaciju ili u Postavkama. Sve što vam treba nakon toga je broj mobilnog telefona osobe koja je također član #withPAY zajednice i koja ima PBZ transakcijski račun u kunama i spremni ste za korištenje

Plaćanje putem #withPAY odvija se između samih korisnika #withPAY usluge. Ako želite uplatiti nekome novac, samo kliknite na #withPAY na ekranu prijave u mobilnu aplikaciju PBZ digitalnog bankarstva i odaberite primatelja iz svoje liste kontakata, a koji je član #withPAY zajednice. Kontakte možete i pretraživati, a prikazuju se s fotografijama kako bi sve bilo što jednostavnije i bez mogućnosti pogreške. Preostaje vam samo da odredite iznos koji želite uplatiti, dodajte jednostavni opis i to je to! Plaćanje je odobreno PIN-om ili biometrijskim podacima.

Praktična, brza i jednostavna plaćanja

Mobiteli nam nisu samo olakšali komunikaciju i zamijenili fotoaparate, danas nam mogu poslužiti i kao naš financijski pomoćnik koji nas rješava muke stajanja u redu i neugodnih situacija na blagajni kad shvatimo da nemamo novčanik. U situaciji kada moramo posebno voditi računa o svojem zdravlju, svaka pomoć je korak bliže povratku u život na kakav smo navikli.

Sadržaj omogućio PBZ

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije