Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDFA

Najveći svjetski festival dokumentaraca besplatno objavio 302 filma

Foto: IDFA
20.03.2020.
u 09:57

Najveći svjetski festival dokumentarnog filma IDFA od omogućio je besplatan pristup za gledanje čak 302 dokumentarna filma.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Amsterdam (IDFA) odlučio je da preko 300 filmova iz njihove velike kolekcije objave besplatno na internetu. Priključili su se tako i drugim velikim svjetskim festivalima koji su svoj sadržaj ponudili online onima koji su primorani ostati kod kuće zbog pandemije koronavirusa. 

Među besplatnim filmovima su i poznati dokumentaristički hitovi „Solar Mama“ (Jehane Noujaim i Mona Eldaief, 2012), “On the way to school“ (Ozgur Dogan i Orhan Eskikoy, 2008), „Who will be a Gurkha“ (Kesang Tseten Lama, 2012), „Ukrainian Sheriffs“ (Roman Bondarchuk, 2015) i „Runaway“ (Kim Longinotto i Ziba Mir-Hosseini, 2001).

FIlmove možete pretraživati prema zemlji produkcije, temi, dužini trajanja, selekciji festivala na sljedećem linku: https://www.idfa.nl/en/collection/free?page=1

U njihovoj kolekciji nalaze se i tri hrvatska filma: "Povratak mrtvog čovjeka" Petre Orešković, "La Strada" Damira Čučića i "Na putu straha" Silvija Mirošničenka.  

Ovogodišnje izdanje IDFA trebalo bi se održati 18. do 29. studenog 2020. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije