Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VERN

Dijeleći znanja tijekom online nastave revitalizirati studentski art projekt

rad za računalom
Foto: pexels.com
14.05.2020.
u 11:05

Izložba na temu “Intrinzični osvrt umjetnika na život prije i poslije karantene” bit će virtualna, a moći će se “posjetiti” sredinom lipnja

- Stjecanje praktičnog iskustva jedna je od ključnih prednosti studiranja na VERNu, pa i u trenutnom online okruženju. S obzirom na inspiraciju koju sam stekao kroz brojne praktične zadatke na studiju, prošle sam godine došao na ideju pokretanja studentskog projekta, odnosno platforme theGalerija za kulturno i kreativno izražavanje.- kaže Luka Lajić, student na studiju Odnosi s javnošću. Kako je pojasnio u suradnji s kolegicama Deom Cesar, Martom Jerković i Petrom Grbavac projek su uspjeli i pokrenuti, no zbog brojnih studentskih i poslovnih obaveza, kaže Lajić nismo mu se mogli dovoljno posvetiti.

Nema odustajanja od ideje

- I taman kad smo počeli razmišljati o nekom novom vidu promocije, izložbi fotografija, sve su se kulturne i akademske aktivnosti, cijeli život se preselio online. U toj situaciji i mi smo morali adaptirati našu ideju, pa smo putem online platforme na kojoj inače pratimo predavanja održali više zajedničkih sastanaka i konzultacija s našim mentoricama i predavačicama na studiju. Naposljetku izložbu na temu „intrinzični osvrt umjetnika na život prije i poslije karantene“ smo odlučili prenijeti u virtualnu sferu i održat će se sredinom lipnja. - pojašnjava Lajić, otkrivajući sve mogućnosti koje mu pruža studij.

Profesori su nas motivirali

- Motivaciju za ovaj pothvat i revitalizaciju projekta pronašli smo upravo u sjajnoj izvedbi online predavanja na VERNu koja su nam osvijestila da od ideje ne smijemo odustati nego je samo adaptirati. Zato su nam bile važne i interaktivnost i praktične vježbe na predavanjima jer one olakšavaju usvajanje teorijskog dijela gradiva, ali i savjeti naših predavača koji su uvijek spremni saslušati naše prijedloge. A budući da sam i demonstrator na studiju,VERNov sustav online predavanja koristim i za demonstrature koje sam inače održavao u predavaonici. Sada i ovako, online, nesmetano prenosim znanja iz informatike svojim kolegama s niže godine i pomažem im da se lakše snađu. - kaže Luka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije