Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHOW U Sportskoj dvorani "Zrinjevac" posljednje pripreme za dodjelu naše najveće diskografske nagrade

Osječki hoteli puni zvijezda

Massimo Savić
import
15.11.2005.
u 18:04

OSIJEK Pretijesno će sljedećih dana biti u Osijeku za sve koji žele biti viđeni. Telefonske žice organizatora već su se užarile od poziva onih koji žele do svoga mjesta u Sportskoj dvorani "Zrinjevac". No, samo oko 1100 sretnika moći će biti sudionicima toga nesvakidašnjeg spektakla, koji će se u nedjelju održati u Osijeku. Interes je čak deset puta veći od kapaciteta.

Imamo upita iz Zagreba, što nam godi, ali ćemo pokušati udovoljiti prvenstveno potrebama naših sugrađana! kaže Renato Lukić, direktor osječkog Gradskog radija, koji je na svojim plećima iznio najveći dio organizacije ovogodišnjeg Porina. Ulaznica u slobodnoj prodaji nije bilo, niti će ih biti. Osječki gradonačelnik Anto Đapić tek će određene skupine građana darivati ulaznicama. Prednost će imati udruge dragovoljaca, umirovljenici i štićenici dječjih domova. Ostalima će preostati da uživaju tek u izravnom televizijskom prijenosu. Zbog "Porina" i osječki hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. Ne događa im se svaki dan da u svome objektu nemaju baš niti jednu slobodnu sobu!

Niti jednoga slobodnog kreveta nećemo imati u nedjelju! Vjerojatno neće ići sve glatko, ali smo spremni jasno je odgovorila Valentina Bračun-Zavada, voditeljica marketinga novosagrađenog i najvećeg hotela "Osijek" sa četiri zvijezdice, u kojemu noćenje stoji između 760 i 1.090 kuna. Poznata imena hrvatske estradne scene i ranije su imali prilike ugostiti. Nikada do sada, priznaje Valentina, takvi gosti nisu imali specijalnih zahtjeva. Kod njih će i ovaj put biti smješten najveći dio prezentera i onih koji su nominirani za najveću hrvatsku diskografsku nagradu. S koferima na vratima prvi će im se gosti pojaviti već u četvrtak, poput Tonija Cetinskog, Shortya, a za njima će stići i Nina Badrić, Natali Dizdar, Vera Svoboda, Gibonni, sestre Husar, Gobac, Parni valjak, Oliver Dragojević, Matija Dedić, Petar Grašo... Massimo Savić odsjest će, pak, u hotelu "Central".

Daj Bože još više takvih stvari u Osijeku pa će nam svima biti dobro! komentirala je Sandra Jakelić, pomoćnica direktora hotela "Central", koji je za nesvakidašnje goste rezervirao i sobe s pogledom na osječki glavni Trg Ante Starčevića.


Novinarska akreditacija - na ćirilici!

Za Porin 2005 u Osijeku akreditirala su se do sada 124 novinara. Neočekivano velik interes za taj glazbeno-televizijski spektakl koji će se održati u srcu slavonske ravnice pokazali su susjedi iz Bosne i Hercegovine. Ništa manje ne zaostaju ni mediji iz Srbije i Crne Gore, a na popisu nedostaju tek Slovenci. Ipak, akreditacija novinarske ekipe sa srpskog TV Pinka zatekla je djelatnike zagrebačke agencije "Cantus". Formular je stigao ispunjen - ćirilicom i nečitko! Bez euforije, Mirjana Matić iz "Cantusa", zamolila ih je da prijavu pošalju ponovo, ali čitko ispunjenu, po mogućnosti latinicom. Poučeni iskustvima prijašnjih godina, organizatori očekuju kako će Porin popratiti ukupno oko 150 novinara. Bit će tu i veći broj glavnih urednika hrvatskih medija za koje je organizacija Porina u Osijeku nešto sasvim novo, pa i sami žele biti dio tog događaja. (I. B.)

Želite prijaviti greške?