Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatno koplje

Šef IAAF-a Coe: Sara Kolak najveća je atletska senzacija

Sara Kolak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
21.08.2016.
u 08:15

– Nisam čovjek koji burno reagira, no u meni plamti radost. Zlato Fantele i Marenića melem je na sve jedriličarske rane, a Sara Kolak je hoolywoodska priča.

Bjelosvjetski prognozeri bili su u pravu kada su predviđali da će Hrvatska u Riju osvojiti osam, a možda i više medalja. A da je riječ o fascinantnom dometu hrvatskih sportaša pokazuje i ljestvica koja nas svrstava na 4. mjesto po broju zlata po glavi stanovnika odnosno na 7. mjesto po broju ukupnih medalja na broj stanovnika. A to je ushitilo i predsjednika HOO-a Zlatka Matešu:

– Premda nam to neki ne priznaju, sustav sporta postoji, jer postoje i klubovi, stručni rad pa su svi ti osvajači medalja i njihovi treneri u nekom od razvojnih programa HOO-a.

Bili bi i bolji kad bi Hrvatska imala nacionalnu strategiju sporta.

– Rok za izradu nacionalne strategije bio je devet mjeseci, a prošlo je devet godina. Sada su sve ove medaje u žiži interesa javnosti, no ako ćemo o tome pričati za četiri mjeseca bit će opet kao i prije četiri mjeseca.

Da je Mateša u pravu pokazala je i televizijska debata dvojice kandidata za premijera, Milanovića i Plenkovića, u kojoj niti jedan nije pokazao zanimanje za ulaganje u sport, no čelniku HOO-a ni to zasad raspoloženje ne kvari.

– Nisam čovjek koji burno reagira, no u meni plamti radost. Zlato Fantele i Marenića melem je na sve jedriličarske rane, a Sara Kolak je hoolywoodska priča. Predsjednik IAAF-a Sebastian Coe mi je rekao da je ona najveće iznenađenje cijelog atletskog programa u Riju. Čestitao mi je i predsjednik MOO-a Thomas Bach rekavši da s obzirom na broj stanovnika predstavljamo sportsko čudo obećavši da će 10. rujna doći u Zagreb na proslavu 25 godina HOO-a.

Sara Kolak: Zlato meni nije iznenađenje, pa tko bi čekao još četiri godine?

Sara Kolak slušala je himnu sa suzama u očima

Komentara 9

ST
stomugromova
10:27 21.08.2016.

Mateša trkelja o strategiji razvoja hrvatskog sporta,a ulupao je desetine milijuna kuna u propali projekt Sportske Televizije.I još ima obraza biti na čelu HOK,a sportaši nemaju niti za osnovne rekvizite,poput Sare Kolak,veslača itd.Glavno da se on slika i šepuri nakon najvećeg uspjeha hrvatskog sporta.Katastrofa .

BO
boyosb
12:13 21.08.2016.

Mateša, ja ću ovo pristojno reći: 3 olimpijske medalje u atletici a Hrvatska nema dvoranu za atletiku, pametnome dosta, poklopi se ušima i šuti!!!! Pola od ovih 10 medalja su roditelji i natjecatelji izborili, zašuti ili radi !!!

PE
pessimus
08:46 21.08.2016.

ono što je tony blair bio u politici ( napad na irak temeljem krivih obavještajnih podataka), to je sebastian coe u sportu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije